آموزش نانوایان شهرضایی از سوی دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی
مسئول دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد واحد شهرضا در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، هدف از برگزاری کارگاه آموزشی کیفیت پخت نان را توجه به نیازهای جامعه و رفع مشکلات دانست و اظهار کرد: «نان اصلیترین ماده غذایی افراد جامعه است و حدود ۶۰ در صد انرژی و ۵۰ درصد پروتئین مردم کشور را تامین میکند. نان خوب از بسیاری از مواد غذایی دیگر سالمتر و خوشمزهتر است و میتوان با بسیاری از گروههای غذایی دیگر استفاده کرد. توجه به این ماده غذایی می تواند در سلامت مردم موثر باشد.»
مریم اعرابی گفت: «مطابق با آمار سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی، سرانه مصرف گندم در ایران 165.2 کیلوگرم در سال بوده که از این نظر ایران در رتبه ششم جهان قرار گرفته است.»
وی ادامه داد: «بر اساس گزارش چشم انداز غذایی فائو که اخیرا منتشر شده سرانه مصرف گندم در ایران بالغ بر 165.2 کیلوگرم در سال بوده که بدین ترتیب ایران در جایگاه ششم جهان از این نظر قرار گرفته و میزان سرانه مصرف گندم در ایران بیش از دو برابر متوسط جهانی است.»
عضو هیات علمی واحد شهرضا افزود: «حذف جوش شیرین، حذف ضایعات نان، افزایش زمان تخمیر، افزایش زمان پخت نان، کاهش مشکلات پخت نان با آردهای ضعیف، کمقوت و کمگلوتن داخلی، سازگاری نان تولیدی با ذائقه و سلیقه ملی، رفع نقایص فنی، پوکی، ماندگاری و لقمهپذیری نانهای تولیدی، استفاده از مخمر به جای جوش شیرین به منظور پوکسازی و غنیسازی بیشتر نانهای سنتی در این دوره به نانوایان آموزش داده شد. »
اعرابی گفت: «رعایت اصول صحیح فرآیند تولید از جمله مهمترین و تأثیرگذارترین اصل در کیفیت نان است که متأسفانه علی رغم تاکیدات به عمل آمده، رعایت این موارد در اغلب نانواییها صورت نمیگیرد و چنان چه اصول مهم فرآیند تولید از جمله نگهداری مواد اولیه، نحوه اختلاط، رعایت زمانهای لازم در مراحل مختلف تخمیر، اصول پهن کردن و انتقال خمیر به داخل فر و دیگر موارد به نحو صحیح صورت پذیرد، میتوان تا حد زیادی انتظار داشت که مشکل کیفیت نان مرتفع شود. در راستای بهبود کیفیت پخت، بالا بردن استانداردهای بهداشتی و کاهش ضایعات نان تولیدی دوره آموزشی نانوایان شهرستان شهرضا با همت دانشگاه آزاد اسلامی شهرضا در تاریخ سوم تا هفتم تیر 97 برگزار شد.»
این کارگاه تئوری و عملی به مدت سه روز برگزار شد و نانوایان از برگزاری مستمر چنین کارگاههایی استقبال کردند.
انتهای پیام/