دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 خرداد 1397 - 12:51
در موافقت با کلیات لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق اعلام شد؛

معادل ارزش ۴ میلیون پراید سالانه کالای قاچاق وارد کشور می‌شود

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: سالانه معادل ارزش چهار میلیون پراید و یا دو میلیون پژو پارس کالای قاچاق وارد کشور می‌شود.
کد خبر : 286674

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی بررسی کلیات لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت.


محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در دفاع از این لایحه گفت: برای تدوین این لایحه، جلسات مشترک کمیسیون اقتصادی با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت، اقتصاد و اطلاعات برگزار شد.


وی در تشریح محورهای مهم این لایحه گفت: ایجاد سامانه‌های اطلاعاتی جامع، ارتقای ساختار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و فراهم کردن زیرساخت‌های مبارزه با قاچاق کالا از مهمترین محورهای این لایحه است.


کاظم دلخوش نماینده مردم صومعه‌سرا در تذکری گفت: من مسئولیت کارگروه بررسی لایحه مبارزه با قاچاق کالا را بر عهده داشتم، این لایحه به صورت استمزاجی در کمیسیون رأی‌گیری شده است؛ من چهار ماه در این کارگروه جان کندم، باید لایحه به کمیسیون برگردد و ماده به ماده با حضور دو سوم اعضا رأی‌گیری شود.


در ادامه علی لاریجانی اظهار داشت: آقای پورابراهیمی می‌گوید دو سوم اعضا برای رأی‌گیری در خصوص این لایحه حضور داشتند.


لاریجانی به یکی از اعضای هیأت رئیسه مأموریت داد تا به این موضوع رسیدگی کند.


دلخوش در ادامه گفت: از همه اعضا سؤال کنید، اگر من خلاف واقع بگویم، از مجلس بیرون می‌روم و دیگر به مجلس پا نمی‌گذارم، چرا با ریا و تزویر کار را پیش می‌برید؟ فقط برای خودشیرینی کار می‌کنید.


در ادامه هیچ یک از اعضای کمیسیون اقتصادی اظهارات دلخوش را تائید نکردند.


محمد حسن‌نژاد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در موافقت با کلیات این لایحه در ابتدا از هیأت رئیسه مجلس خواست مشروح مذاکرات کمیسیون و اثرانگشت‌های اعضای کمیسیون را مبنی بر حضور در جلسات بررسی کند و تأکید کرد که این لایحه به رأی اکثریت اعضای کمیسیون رسیده است.


نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: سالانه ۲۵ میلیارد دلار کالای قاچاق معادل ۱۰۰ هزار میلیارد تومان وارد کشور می‌شود؛ این پول معادل چهار میلیون پراید و دو میلیون پژو پارس است.


وی با بیان اینکه صدها هزار نفر اشتغال به خاطر قاچاق از بین می‌رود، گفت: با این حجم قاچاق نمی‌توان سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را اجرایی کرد.


حسن‌نژاد تصریح کرد: وزارت ارتباطات با اجرای طرح رجیستری، قاچاق موبایل را به صفر رساند. با اجرای قانون صندوق مکانیزه فروش نیز قاچاق کالا از بین می‌رود؛ هر چه زودتر در راستای تصویب و اجرای این قانون اقدام شود.


در ادامه احمد علیرضابیگی نماینده مردم تبریز در مجلس در مخالفت با این لایحه گفت: در سال ۹۶، ۳۲ میلیارد دلار ارز از کشور به صورت قاچاق خارج شده است.


وی ادامه داد: اینکه ۴۰۰ هزار نفر از کارآفرینان حذف شده‌اند، معلول سیاست‌های اقتصادی غلط دولت است. امروز سودآوری قاچاق بیشتر تولید است.


علیرضابیگی با بیان اینکه صرف مبارزه فیزیکی موجب حل مشکل قاچاق کالا نمی‌شود، گفت: در تبصره یک این اصلاحیه، ۱۵ درصد قاچاق مجاز شمرده شده و درواقع مجوز قانونی به قاچاق کالا داده شده است.


عضو کمیسیون شوراها تصریح کرد: در ماده ۱۸ این لایحه نیز تعداد اعضای ستاد از ۲۴ نفر به ۳۰ نفر افزایش یافته است که این امر روند تصمیم‌گیری در ستاد را کُند می‌کند.


وی تأکید کرد: باید بازنگری اساسی در قانون صورت گیرد و قوانین سختگیرانه برای مبارزه با قاچاق تصویب شود.


در ادامه رحیم زارع عضو دیگر کمیسیون اقتصادی مجلس در موافقت با این لایحه گفت: رئیس‌جمهور حتی یک جلسه در ستاد مبارزه با قاچاق کالا حضور نیافته و نماینده ویژه‌اش را هم نفرستاده است؛ حمایت از کالای ایرانی با مبارزه با قاچاق کالا امکان‌پذیر است.


در ادامه جلال محمودزاده نماینده مهاباد در مخالفت با کلیات این لایحه گفت: برخورد چکشی با جوانان بیکار کوله‌بر، راهکار مبارزه با قاچاق کالا نیست.


وی ادامه داد: این لایحه درواقع قانونگذاری جدیدی است و به معنای اصلاح قانون نیست، کمیسیون اقتصاد ۶۱ ماده به قانون مبارزه با قاچاق کالا اضافه کرده است.


عضو فراکسیون اهل سنت مجلس شورای اسلامی افزود: جوانان زیادی امروز به خاطر خرید و فروش لباس قاچاق در زندان هستند، برداشت از قانون مبارزه با قاچاق سلیقه‌ای است.


وی تصریح کرد: به بهانه مبارزه با قاچاق، سالانه صدها جوان و نوجوان کوله‌بر مورد تیراندازی قرار می‌گیرند، این درحالی است که صدها کانتینر کالای قاچاق به صورت قانونی وارد کشور می‌شود.


در ادامه تقی کبیری عضو کمیسیون اقتصادی مجلس و نماینده مردم خوی در موافقت با کلیات این لایحه گفت: بحث کوله‌بری در این قانون لحاظ شده و کوله‌بران مورد حمایت و توجه قرار گرفتند.


در پایان نیز سردار مویدی دبیر مبارزه با ستاد قاچاق کالا و ارز با حمایت از این لایحه گفت: این لایحه راه مبارزه با قاچاق کالا را هموار می‌کند و خلاءهای قانونی را برطرف می‌نماید.


وی گفت: قاچاقچیان در فضای مجازی فعال هستند، اما قانون در این خصوص سکوت کرده است و ما نیازمند قوانین جدید هستیم.


صطفی کواکبیان نماینده تهران در مخالفت با کلیت این لایحه گفت: این لایحه یک سال پیش در مجلس بررسی شده است، وضعیت جدید کشور می طلبد این موضوع با توجه به شرایط جدید مورد بررسی قرار گیرد.


عضو فراکسیون امید تصریح کرد: به عنوان نماینده مردم، خدا را شاهد می‌گیرم با توجه به وضعیت اقتصادی خجالت می‌کشم بگویم از این دولت حمایت کردم.


وی با بیان اینکه وضع مبارزه با قاچاق کالا و ارز وخیم است، اظهار داشت: شب می‌خوابیم و روز بلند می شویم قیمت دلار افزایش یافته است. معلوم است در این شرایط عده ای تشویق به قاچاق ارز می‌شوند.


کواکبیان با اشاره به افزایش ۲۰ میلیونی قیمت خودرو گفت: با این لوایح نمی توان وضعیت را سامان داد.


وی اظهار داشت: اسکله های غیرقانونی در این لایحه دیده نشده است. منظورم سپاه نیست، آنها اگر چیزی وارد می کنند برای مسائل دفاعی خودشان است.


عضو کمیسیون امنیت ملی گفت: ما سرمنشاهای اصلی را فراموش کرده و به افراد جزیی می‌پردازیم. ان شاءالله آمارهای دولت درست باشد و نرخ قاچاق از ۲۵ میلیون دلار به ۱۵ میلیون دلار رسیده باشد اما وضعیت جامعه به گونه ای است که این آمارها درست به نظر نمی‌رسد.


کواکبیان اظهار داشت: گزارش هایی داریم که سازمان گمرکات به قاچاق قانونی کالا کمک می کند.


وی افزود: پیش از این می گفتند جمشید بسم الله باعث قاچاق ارز و گرانی آن شده است امروز دیگر از جمشید بسم الله خبری نیست.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب