تولید شیرینی پروتئینه بدون قند، غنیشده با گیاهان دارویی
به گزارش خبرنگار آنا، شرکت دانش بنیان سلامتگستران آرایان در زمینه تحقیق و تولید محصولات غذایی فراسودمند، شیرینیهای پروتئینه و بدون قند، شیرینیهای غنی شده با گیاهان دارویی، شیرینیهای حاوی جلبک دریایی اسپیرولینا و محصولات ویژه برای بیماران دیابتی و افراد سیلیاکی و سایر افراد دارای رژیمهای غذایی خاص فعالیت دارد.
امید نگینی دانشآموخته دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) و مدیر شرکت دانشبنیان سلامت گستران آرایان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا اظهار کرد: «شرکت دانشبنیان سلامت گستران آرایان در سال 1393 با همکاری انجمن علمی گیاهان دارویی شاخه اصفهان موفق به تولید و ثبت اختراع محصولاتی شد که با توجه به دانشمحور بودن ایده و جدید بودن محصولات تولید شده در مجموعه شرکتهای دانش بنیان قرار گرفت و اکنون کارگاههای تولیدی این شرکت در مرکز رشد فناوری گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) مستقر است.»
نگینی افزود: «شرکت سلامتگستران با داشتن گواهی ثبت اختراع برای محصولات خود و داشتن رتبه و مدال طلا در چندین جشنواره، اخذ رتبه کارآفرین برتر و اخذ رتبه برتر طلایهداران اقتصاد مقاومتی و ... با هدف گسترش محصولات غذایی و قنادی سالم مشغول به فعالیت است.»
این کارآفرین موفق اظهار کرد: «این مجموعه متشکل از تعدادی از کارشناسان و دانشجویان برتر در رشته صنایع غذایی و صنعت شیرینی و گزسازی و گیاهان دارویی است و این شرکت در پاییز 91 موفق به عضویت در مرکز رشد و فناوری گیاهان دارویی واحد اصفهان و عضویت فعال در انجمن علمی گیاهان دارویی شاخه اصفهان و باشگاه پژوهشگران جوان شده است و تاکنون در حال فعالیت است.»
وی درباره تأثیر محصولات این شرکت در ارتقای سلامت جامعه خاطرنشان کرد: «با تعامل میان کارشناسان و متخصصان رشته گیاهان دارویی و صنایع غذایی و در راستای توسعه و گسترش فرهنگ مصرف گیاهان دارویی و مصرف فرآوردهای غذایی فراسودمند و با هدف آشنایی بیشتر جامعه با طب سنتی و استفاده بهینه از این نعمتهای الهی، بین صنایع غذایی و صنعت گیاهان دارویی و طب سنتی پیوند ایجاد کردیم و از تلفیق دستاوردهای این علوم، گامهایی را به منظور پیشگیری از بیماریها و حفظ و ارتقای سلامت مردم برداشتهایم.»
دانشآموخته واحد اصفهان(خوراسگان) اظهار کرد: «با انجام این طرح، موفق به تنوعبخشی در محصولات غذایی و تولید محصولاتی با ارزش غذایی بالاتر و ایجاد بازارهای مصرف جدید برای گیاهان دارویی شدیم و در نظر داریم تا با کاربردی کردن مصرف گیاهان دارویی در مواد غذایی با اشکال مختلف از جمله استفاده از اسانسها و عصارهها، عرقیجات و پودر خشک گیاهان دارویی در دزهای خوراکی مفید در انواع شیرینیهای سنتی و سراجاقیها از اثرات و قابلیتهای مفید این گیاهان استفاده بهینه کنیم.»
این محقق جوان مطرح کرد: «با توجه به این که زندگی در شهرهای بزرگ و وجود انواع آلودگیها و استرسها شیوع برخی از امراض و بیماریها را در جامعه شدت بخشیده، با اهداف خاصی از گیاهان دارویی استفاده کردیم و محصولاتی را تولید کردیم که با مداومت به مصرف انها اثراتش به مرور در سلامت مصرفکننده مشاهده خواهد شد.»
نگینی در بیان فناوریهای بکار گرفته شده در محصولات دانشبنیان این شرکت گفت: «از نقاط قوت محصولات ما، جایگزینی گیاه استویا به جای شکر است که موجب شده تا این محصول برای بیماران دیابتی و افراد دارای رژیم سلامت، قابل استفاده شود. برگ خشک این گیاه بسته به نوع گونه از ده تا بیست برابر شیرینتر از شکر و قند استحصال شده بین 250 تا 300 برابر نسبت به نوع گونه و درصد خلوص از شکر شیرینتر و عوارض مصرف شکر را ندارد و استفاده از این گیاه توسط سازمان غذا و دارو مورد تأیید قرار گرفته است.»
وی اظهار کرد: «علاوه بر این استفاده از ترکیبی از عصارهها و اسانسهای طبیعی و گیاهانی مثل بهلیمو، نعناع فلفلی، دارچین، هل و ... به عنوان نگهدارنده طبیعی و استفاده از عصاره جلبک دریایی اسپیرولینا که پس از فرآوری در عملیات بوبری و همپوشانی طعمها در شیرینیهای گیاهی مورد توجه است و این جلبک دارای ارزش غذایی فوق العادهای است و حالت خشک آن حاوی 78درصد پروتئین و 18 اسید امینه و تمام اسید آمینههای ضروری بدن و سرشار از ویتامین ب12 و آهن و رنگدانههای طبیعی است.»
دانشآموخته واحد اصفهان ادامه داد: «استفاده از بافتدهندهها و حجمدهندههای سلولزی و فیبرهای گیاهی در مواد غذایی کمکالری نیز از دیگر فناوریهای جدید در محصولات دانشبنیان این شرکت است که با استفاده و تلفیق چهار فناوری فوق و همپوشانی رنگ و طعم و حفظ نرمی و بافت محصول، موفق به تولید طیفی از محصولات سالم و شیرینیهای طبی شدهایم که عوارض و چاقکنندگی شکر را ندارند و برای بیماران دیابتی و سیلیاکی و افراد دارای رژیم گیاهی و افراد مبتلا به کمخونی و سوء تغذیه مفید و قابل مصرف هستند.»
وی در پاسخ به این پرسش که تاکنون چه محصولاتی تولید کردهاید به آنــا گفت: «انواع شیرینی لوز گیاهی بدون قند و غنی شده با گیاهان دارویی و معطر، انواع شیرینی سوهان بدون قند قابل مصرف برای افراد دیابتی، انواع گز بدون قند و بدون گلوتن برای افراد دیابتی و سیلیاکی و دیگر محصولاتی که با عصارهای گیاهی در آمیختهایم و با غنیسازی مواد غذایی با عصارههای طبیعی گیاهان دارویی بر ارزش غذایی آنها افزودهایم.»
نگینی درباره مزایای این محصولات نیز بیان کرد: «مزه این شیرینیها کاملا طبیعی است با این مزیت که دندان را خراب نمیکند و چاقکننده نبوده و میزان کالری آن کمتر از انواع معمول و ارزش غذایی آن به مراتب زیادتر است. این محصولات خاصیت آنتی اکسیدانی و پروبیوتیکی دارند و نوع مواد به کار گرفته در آن نیز باکتریهای مفید روده را احیا کرده و باعث کمک به تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و در تولید این محصول از نگهدارندههای شیمیایی استفاده نشده بلکه برای ساخت محصولات از نگهدارندههای کاملاً طبیعی، گیاهی و سالم بهره بردهایم.»
این فعال اقتصاد مقاومتی درباره نحوه ورودش به عرصه تولید شیرینیهای ارگانیک و رژیمی، اظهار کرد: «مقطع کاردانی را در رشته صنایع غذایی و مقطع کارشناسیام را در رشته گیاهان دارویی تحصیل کردهام. بعد از پایان تحصیل به اتفاق چند نفر از همکلاسیها به این فکر افتادیم که با تلفیق دانستههایمان در این دو رشته، محصولات جدیدی تولید کنیم و از این طریق درآمد داشته باشیم، تولید شرینیهای گیاهی از این ایده آغاز شد و ابتدا مجوز مشاغل خانگی را دریافت کردیم، سپس یک شرکت دانشبنیان ثبت کردیم و به مرور کار را گسترش دادیم. اکنون نیز در مرحله تولید صنعتی شیرینیهای گیاهی هستیم.»
وی اضافه کرد: «کار را از صفر و از منزل آغاز کردیم و هیچ سرمایه کلانی در اختیار نداشتیم ولی اکنون در کارگاه صنعتی برای 5 نفر به طور مستقیم و برای 10 نفر هم به صورت پاره وقت و غیر مستقیم شغل ایجاد کرده یم و نمایندگیهای فروش شرکت نیز در شهرهای مختلف فعال هستند؛ البته بخش عمدهای از فروش محصولات را با استفاده از اینترنت و فضای مجازی و شبکههای اجتماعی انجام میدهیم و شکر خدا محصولات به خوبی فروش میروند و بازار خوبی دارند اما این حوزه ظرفیت بسیار زیادی برای کار دارد.»
مدیر شرکت دانشبنیان سلامت گستران آرایان با بیان اینکه هدفگذاری اصلی شرکت، صادرات محصولات به کشورهای دیگر است، عنوان کرد: «برای صادرات در حال برنامهریزی هستیم و برای این منظور از سالهای گذشته موفق به کسب بالاترین سطح مجوز تولید از دستگاههای ذیربط شده و با اخذ مجوز راهاندازی کارخانه، کیفیت تولیدات خود را به طور مستمر ارتقا داده و به ثبات نسبی در تولید و فرمولاسیون و بستهبندی محصولات رسیده که از نظر کمی و کیفی به حد قابل قبولی رسیده است؛ همه ماشینآلات و تجهیزات پایه و زیرساختهای تولید صنعتی را مهیا کرده و تاکنون حضور موفقی در نمایشگاهها و همایشها داشته و تائیدیههای مختلفی را دریافت کردهایم.»
گفتوگو از اصغر عالمیان
انتهای پیام/