دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 ارديبهشت 1397 - 10:53
یک متخصص تغذیه و رژیم غذایی مطرح کرد؛

چند توصیه تغذیه‌ای برای روزه‌داران در وعده افطار

یک متخصص تغذیه و رژیم غذایی بیان کرد: به روزه‌داران توصیه می‌شود علاوه بر مصرف مایعات، مواد قندی و کربوهیدرات در وعده افطار حتما پس از 1 الی 2 ساعت یک وعده غذای سبک در حجم کم مصرف کنند.
کد خبر : 280973

دکتر کوروش جعفریان، متخصص تغذیه و رژیم غذایی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با توجه به فرارسیدن ماه رمضان، گفت: نیاز بدن به برخی مواد از جمله مایعات به صورت لحظه‌ای است یعنی فرد طی روزه‌داری ممکن است احساس تشنگی کند. این امر موجب نمی‌شود که سیستم گوارشی افراد خشک شود، اما ضروری است روزه‌داران پس از افطار مایعات زیادی مصرف کنند که ترجیحا توصیه می‌شود «آب» بنوشند.


وی با تاکید بر مصرف قند و کربوهیدرات در وعده افطار، افزود: افراد طی روزه‌داری دچار افت قندخون می‌شوند بنابراین توصیه می‌شود روزه خود را با مصرف مواد قندی از جمله خرما، بامیه و ... آغاز کنند. روزه‌داران باید به خاطر داشته باشند نباید بیش از 1 الی 2 حبه خرما مصرف کنند زیرا مصرف مقدار زیادی مواد قندی موجب افزایش ترشح لحظه‌ای انسولین می‌شود که این امر با گذشت زمان باعث کاهش شدید قندخون خواهد شد.


این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: افراد برای دریافت کربوهیدرات می‌توانند نان سبوس‌دار، برنج قهوه‌ای، ماکارونی سبوس‌دار و حبوبات را مورد استفاده قرار دهند.


جعفریان با توجه به اینکه برخی افراد تمایل دارند در وعده افطار میوه و سبزیجات مصرف کنند، بیان کرد: نیاز بدن افراد در رده سنی و شرایط مختلف، متفاوت است بنابراین باید هر فرد بر اساس نیاز بدن مواد غذایی مصرف کند اما به طور کلی مصرف میوه، سبزیجات، سوپ و آش در وعده افطار منعی ندارد.


این متخصص تغذیه و رژیم غذایی با تاکید براینکه افراد باید در مصرف مواد غذایی به خصوص حبوبات اعتدال را رعایت کنند، یادآور شد: به روزه‌داران توصیه می‌شود در وعده افطار از غذاهای سبک در حجم اندک استفاده کنند و پس از 1 الی 2 ساعت حتما وعده غذایی شام را میل کنند.


وی افزود: توصیه می‌شود روزه‌داران برای پیشگیری از چاقی و اضافه وزن حد فاصل افطار تا وعده شام را به فعالیت‌های بدنی از جمله پیاده‌‌رویی بپردازند.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب