سفارت ایران در الجزایر ادعاهای مراکش را تکذیب کرد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از پایگاه اینترنتی سفارت جمهوری اسلامی ایران در الجزایر، در بیانیه سفارت ایران آمده است: «ما بهطور قاطع ادعاهای مراکش را درباره رابطه این سفارتخانه با تحرکات جبهه پولیساریو تکذیب میکنیم.»
سفارت جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: «اینگونه اتهامات تکذیب میشود و ما بر پایبندی خود بر نقش قانونی و طبیعی در راستای گسترش روابط مثبت میان دو کشور دوست ایران و الجزایر تاکید داریم.»
ناصر بوریطه، وزیر امور خارجه مراکش سهشنبه شب مدعی شد حزبالله لبنان از جبهه پولیساریو حمایت مالی و تسلیحاتی میکند و برخی از نیروهای نظامی این جبهه را آموزش میدهد و بر همین اساس مراکش قصد دارد روابط خود را با ایران قطع کند.
به گزارش آنا، این ادعاها در حالی مطرح شده است که نانه لبات رشید، یک مسئول جبهه پولیساریو آن را رد کرد و گفت: «ایران از اواسط دهه 90 تاکنون این گروه بادیهنشین را به رسمیت نشناخته است و ما با آنها هیچ ارتباط دیپلماتیک و فعالی نداریم و ایران نیز هیچ نوع حمایت از جبهه پولیساریو انجام نداده است.»
وی همچنین اتهامات دولت مراکش را به حزبالله لبنان رد و تاکید کرد: «روابط ما با حزبالله بد نیست، ولی آنها بهطور مطلق هیچ کمکی به ما در زمینه آموزشهای نظامی یا حمایتهای مالی انجام ندادهاند. پولیساریو در این زمینهها هیچ نیازی به حزبالله ندارد.»
همچنین محمد حداد، سخنگوی جبهه پولیساریو گفت: «ادعاهای مراکش درباره حمایت ایران از پولیساریو کذب است و دولت مراکش باید اسناد خود را در زمینه همکاری ایران با این جبهه ارائه کند.»
حزبالله لبنان نیز با انتشار بیانیهای هرگونه حمایت مالی و تسلیحاتی از جبهه پولیساریو را تکذیب کرد و گفت: «متاسفانه مراکش در عمل تبدیل به بلندگوی آمریکا، اسرائیل و صهیونیستها شده است و اتهامات باطل آنها را تکرار میکند.»
جبهه پولیساریو سازمانی سیاسی نظامی در صحرای غربی است. این گروه در سال 1973 به عنوان یک گروه مقاومت علیه تسلط استعماری اسپانیا بر صحرای غربی و با هدف استقلال این منطقه ایجاد شد. پولیسارو پس از خروج اسپانیا در سال 1976 از این منطقه و تقسیم آن میان مراکش و موریتانی به مخالفت با این دو کشور پرداخت. موریتانی و پولیساریو در سال 1979 با یکدیگر صلح کردند اما مراکش همه منطقه صحرای غربی را ضمیمه خاک خود کرد. از آن پس جبهه پولیساریو به مقاومت علیه مراکش ادامه داده است.
اتحادیه آفریقا، صحرای غربی را بهعنوان یک کشور به عضویت خود پذیرفته و این سبب خروج مراکش از اتحادیه آفریقا شد.
انتهای پیام/