حذف کامل اسید چرب ترانس از فرآوردههای غذایی
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر سیدحسن قاضیزاده هاشمی در حاشیه نخستین مجمع سلامت استان تهران در جمع خبرنگاران، گفت: جای خوشحالی دارد که سلامت به تدریج در حال اجتماعی شدن است و دولت و مجلس و سایر دستگاهها با تاکید دکتر روحانی، باید خود را موظف بدانند تا در مورد سلامت آب، غذا، هوا، صنعت و جاده و سایر مقولهها بیشتر احساس تکلیف کنند.
وی ضمن تشکر از مدیران استانی و استاندار تهران برای برگزاری نخستین مجمع سلامت استان تهران، خاطرنشان کرد: انتظار این است که اولا با مشارکت تمام دستگاهها از بروز بیماریها و عوامل بیماریزا جلوگیری شود و دوم اینکه برای مشکلات جدی استان تهران با همفکری تمام دستگاهها گامهای اساسی برداشته شود.
وزیر بهداشت گفت: هدف از برگزاری مجمع سلامت استان تهران، این است که مردم و سازمانهای مردم نهاد برای فرهنگسازی و خودمراقبتی در حوزه سلامت همکاری کنند و دستگاههای استانی نیز برای موثر واقع شدن در حوزه سلامت، ترغیب شوند، ضمن اینکه شاخص های سلامت نیز باید ارزیابی شده و ارتقا پیدا کنند.
هاشمی با تاکید بر اینکه در حوزه سلامت مردم نباید منتظر دولت و مجلس باشند، سلامتی برای همه است و همه باید مراقبت کنند، بیان کرد: برای مثال، وقتی مردم غذای شیرین مصرف می کنند، باید مسواک بزنند، باید از دندان ها مراقبت کنند و با آنها اجسام سخت مانند پسته و بادام را نشکنند، یا اینکه سیگار استعمال نکنند و مصرف شیرینی جات را کاهش دهند، تمام این اقدامات مسائلی شخصی است که مردم باید خودشان رعایت کنند و از سلامتی خود مراقبت کنند، زیرا این کار از وظایف دولت و مجلس نیست.
وی تصریح کرد: البته تصمیمات دولت، مجلس و قوه قضاییه نیز تاثیرگذار است، اما اصلاح عادات آسیب رسان و تغییر سبک زندگی برعهده خود مردم است و اگر مردم ابعاد مختلف سلامت خود را رعایت کنند، آن زمان میتوانند با صدای بلند مسائل مربوط به سلامت خود را مطالبه کنند.
هاشمی در خصوص کاهش نمک، شکر و روغن در موادغذایی، گفت: خوشبختانه در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با حضور رئیس جمهوری، تصمیمات مهمی اتخاذ شد، که براساس آن اسید چرب ترانس به طور کامل از مواد غذایی تا پایان این دولت حذف میشود؛ در زمینه کاهش مصرف نمک و شکر تصمیمات خوبی گرفته شده است تا کارخانههای دارای پروانه موظف به کاهش مصرف نمک خود شوند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه کاهش میزان مصرف نمک و شکر در تولیدات غذایی به این معنی نیست که محصولاتی که دارای شکر یا نمک زیاد هستند، در بازار دیده نمیشود، تصریح کرد: تنقلات و خوراکیهای چرب و پرنمک در داخل و خارج از کشور تبلیغ میشود و مردم مصرف میکنند، اما این مواد غذایی، تهدید جدی برای سلامت محسوب میشود و باید با همکاری مجلس شورای اسلامی، عوارض بیشتری برای آنها لحاظ شود.
انتهای پیام/