دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 فروردين 1397 - 12:32
ظریف:

گسترش گروه‌های تروریستی جدی‌ترین تهدید علیه منطقه اکو است

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: مداخلات خارجی، تروریسم و افراط گرایی بخش‌هایی از منطقه وسیع ما را نزدیک به دو دهه با بی ثباتی مواجه و افراط‌گرایی خشونت‌آمیز منطقه اکو را با تهدید روبرو کرده است.
کد خبر : 273452

به گزارش حوزه دیپلماسی گروه بین الملل خبرگزاری آنا، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان امروز (سه‌شنبه) طی سخنانی در بیست و سومین نشست وزرای خارجه سازمان اکو در دوشنبه پایتخت تاجیکستان ضمن قدردانی از دولت و ملت این کشور برای میزبانی این نشست، خطاب به حاضران در این نشست عنوان کرد: سرنوشت ما به عنوان اعضای یک منطقه در هم تنیده است و شکست و موفقیت در یک بخش از منطقه بر همه ما تاثیرگذار خواهد بود.


وی افزود: همکاری ما نه فقط به خاطر مجاورت جغرافیایی بلکه به دلیل قرابت‌های زیادی است که در بسیاری از زمینه‌ها از جمله تمدنی، فرهنگی، مذهبی و تاریخ مشترک داریم. ما همه در یک شرایط یکسان در مواجهه با چالش‌ها و فرصت‌ها قرار داریم.


رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در بخش دیگری از سخنانش گفت که مداخلات خارجی، تروریسم و افراط گرایی بخش‌هایی از منطقه وسیع ما را نزدیک به دو دهه با بی ثباتی مواجه و افراط‌گرایی خشونت‌آمیز منطقه اکو را با تهدید روبرو کرده است.


وزیر خارجه اضافه کرد: علیرغم شکست سرزمینی داعش و دیگر گروه‌های تروریستی و همچنین نابودی خلافت ادعایی داعش، شبکه‌های گسترش یافته گروه‌های افراطی به خصوص داعش در غرب، جنوب و آسیای مرکزی، بیانگر جدی‌ترین تهدید علیه منطقه اکو است.


ظریف ادامه داد: ما نیازمند همکاری و ایجاد یک استراتژی مشترک منطقه‌ای برای مقابله با گسترش ایدئولوژی نفرت انگیز آنها و قطع منابع مالی آنها هستیم.


وزیر خارجه گفت: دولت ایران همواره آماده همکاری در زمینه طراحی راهبرد جامع مقابله با افراط گرایی و تروریسم متناسب با وضعیت منطقه بوده است.


وی افزود: در همین زمینه، فعالیت مشترک در مقابله با قاچاق مواد مخدر می‌تواند یکی از مهمترین منابع گروه‌های تروریستی افراط گرا را از دستشان خارج کند.


ظریف به دیگر چالش‌هایی که منطقه اکو با آن روبرو است اشاره کرد و این چالش‌ها را شامل تخریب محیط زیست، تغییرات آب و هوایی، خشکسالی، طوفان گرد و غبار و فقر برشمرد که نیازمند توجه هستند و افزود: برای مواجهه با این چالش‌ها، ما به عنوان کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو باید ظرفیت‌‌های خود را افزایش دهیم.


وی اکو را یک برنامه کار چندجانبه منحصر به فرد، برای بسیج منابع انسانی به منظور دستیابی به اهداف جمعی و مقابله با فجایع فراملی مشترک خواند.


ظریف خاطرنشان کرد: ما می‌توانیم یک منطقه اکوی قدرتمند را مستقر کنیم که هر یک از کشورها عضو اکو از پتانسیل‌ها و منابع متعدد آن بهره‌مند شوند.


به گفته وی اکو نقش مهمی در شناسایی این پتانسیل‌ها و شکل گیری سازوکارهایی برای همکاری منطقه‌ای ایفا کرده است.


وزیر خارجه خاطرنشان کرد: در این به هم پیوستگی و بعد از سه دهه از عمر سازمان اکو، این سازمان ظرفیت خود را برای کمک به کشورهای عضو به منظور حرکت به سمت توسعه و همگرایی ثابت کرده است.


ظریف افزود: سازمان اکو در سال‌های اخیر نقش قابل ملاحظه‌ای در جهان ایفا کرده و شریک قابل اعتمادی برای جامعه بین‌الملل بوده است.


رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: ایران به مزیت‌های همکاری و تعامل منطقه‌ای عمیقا باور دارد و همیشه تعهد کامل خود را نسبت به اهداف سازمان اعلام کرده و به تمامی ابتکارات، برنامه‌ها و توافقات درون سازمان ملحق شده است. ما متعهد به توسعه منطقه قوی و مرفه اکو هستیم و منابع قابل توجهی را در چارچوب کمک‌های توسعه‌ای اختصاص داده و مصمم هستیم تا همکاری‌های جنوب - جنوب را در چارچوب این سازمان گسترش دهیم.


ظریف در بخش دیگری از سخنانش تجمیع بودجه و منابع مالی برای اجرای موثر طرح‌های اکو را از اهمیت برشمرد.


وزیر خارجه ایران در بخشی دیگر از سخنانش به وضعیت اقتصادی ایران اشاره کرد و گفت: در سال‌های گذشته اقتصاد ایران نشان داد که ظرفیت زیادی برای توسعه و رشد دارد. تحریم‌های اقتصادی نه تنها مانع ایران نشد بلکه باعث تقویت ظرفیت‌های داخلی شد.


وی گفت: انتخاب استراتژیک ما برای دستیابی به رشد پایدار و متوازن، مشارکت گسترده جهانی از طریق ترتیبات منطقه‌ای و چندجانبه از جمله استفاده از ترانزیت و حمل و نقل از طریق کریدورهای شمال به جنوب و جنوب به غرب است. ما عمیقا بر این باوریم که اقتصاد و امنیت می‌تواند با هم رشد کند و منافع مشترک می‌تواند ما را در عرصه منطقه‌ای و جهانی به هم پیوند داده و امنیت منطقه‌ای و جهانی را تضمین کند.


وزیر امور خارجه ایران در رأس یک هیأت سیاسی برای شرکت در این نشست دیروز وارد دوشنبه پایتخت تاجیکستان شد. وی دیروز با امامعلی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان دیدار و گفت‌وگو کرد.


سازمان همکاری‌های اقتصادی (ECO) ، یک سازمان منطقه‌ای با 10 عضو است که در سال 1985 توسط ایران ، پاکستان و ترکیه به منظور توسعه همکاری‌های اقتصادی، فنی و فرهنگی بین کشورهای عضو تاسیس و در سال 1992 این سازمان گسترش یافت و هفت عضو جدید از جمله جمهوری اسلامی افغانستان، جمهوری آذربایجان، جمهوری قزاقستان، جمهوری قرقیزستان، جمهوری تاجیکستان، ترکمنستان و جمهوری ازبکستان به آن اضافه شدند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب