دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 فروردين 1397 - 11:07

مصرف بی رویه غذاهای آماده، عامل بروز حساسیت های غذایی است

دانشیار گروه آلرژی و ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: آلرژی های غذایی در دنیا و کشورمان رو به رشد است که مصرف بی رویه فست فودها، مواد غذایی مملو از سس و مواد نگهدارنده، سیر صعودی حساسیت های غذایی را افزایش داده است.
کد خبر : 269920

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، فرحزاد جباری آزاد با بیان این مطلب افزود: شیوع حساسیت‌های غذایی در کودکان بیشتر مشاهده می‌شود و بین چهار تا شش درصد گزارش شده است که این رقم در بزرگسالان بین یک تا چهار درصد است.


جباری آزاد تاکید کرد: بهترین توصیه برای درمان تمام حساسیت‌ها شامل تنفسی، گوارشی، دارویی و غذایی اجتناب از عامل ایجاد آن است و وقتی فرد بداند که نسبت به چه ماده غذایی حساسیت دارد، باید از مصرف آن خودداری کند.


وی استفاده از داروها برای کنترل علائم و در نهایت استفاده از واکسن مربوطه را از دیگر مراحل درمان و کنترل حساسیت‌های غذایی عنوان کرد.


آلرژی‌های غذایی در جامعه رو به افزایش است


وی با بیان اینکه ۸۵ درصد حساسیت‌های غذایی در افراد به مصرف چند گروه مواد خوراکی و غذایی محدود می‌شود، گفت: شیر و گوشت گاو، تخم مرغ، گندم و جو، غذاهای دریایی مانند ماهی و میگو، برخی از مغزها چون بادام زمینی و گردو بخش عمده حساسیت‌های غذایی را موجب می‌شوند.


رئیس مرکز تحقیقات آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: هر ماده غذایی می‌تواند برای فردی که زمینه ژنتیکی داشته، باعث ایجاد حساسیت و آلرژی شود و برخی افراد نیز به میوه‌ها و مواد خوراکی مانند خربزه، گوجه فرنگی، بادمجان و فلفل آلرژی دارند.


شیوع آلرژی در ایران ۱۰ تا ۱۵ درصد است


دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه آلرژی‌ها در تمام جوامع دنیا در حال افزایش است، گفت: بیماری‌های آلرژی به اشکال مختلفی خود را نشان می‌دهد که آسم و آلرژی‌های بینی یکی از این اشکال است.


جباری، میانگین شیوع آسم بین ۱۰ تا ۱۵ درصد در جامعه ایرانی برآورد می‌شود و میانگین جهانی آسم حدود ۲۰ درصد است.


وی با بیان اینکه شیوع آلرژی‌های بینی از آسم نیز بیشتر است، افزود: شیوع آلرژی‌های بینی در جامعه ایران حدود ۲۵ درصد است.


جباری افزود: زمینه‌های ژنتیکی و ارثی، عوامل محرک مانند آلاینده‌های محیطی، گل و گیاه، حیوانات خانگی، مواد غذایی آلرژی‌زا، ارتقای بهداشت و تضعیف سیستم ایمنی از مهم‌ترین عوامل ایجاد آلرژی‌ها هستند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب