چای ایرانی بهتر است یا چای خارجی؟
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، اکثر چایهای ایرانی عاری از مواد شیمیایی تولید میشوند و محصولی ارگانیک و بدون سم و ضرر میباشند، اما در عوض چایهای خارجی با اضافه کردن مواد اسانس دار و شیمیایی توانسته اند جای خود را در بازار داخل ایران باز کنند وباعث شود روز به روز از تولید و صادرات چای ایرانی کاسته شود.
رییس سازمان چای که به گفته خودش تا به حال چای خارجی نخورده و آنها را بیشتر عطر و رنگ میداند تا چای، نشانههای زیادی برای انتخاب چای مرغوب ایرانی عنوان میکند و میگوید مردم باید انتظار طبیعی از چای ایرانی داشته باشند، چراکه چای ایرانی ارگانیکترین چای دنیاست.
محمدولی روزبهان اظهارات جالبی درباره وضعیت چای خارجی و ایرانی مطرح کرد و نشانههای زیادی برای چگونگی انتخاب چای طبیعی و سالم اعم از عطر، رنگ، شکل ظاهری و... برشمرد که مردم باید به آن توجه کنند.
وی معتقد است که در انتخاب مواد غذایی مانند چای باید ابتدا به فکر سلامت آن بود، چراکه بسیاری از مواد غذایی از جمله چای که در کشور وجود دارد سالم و طبیعی نیست و با توجه به این که اکثر مردم در مورد چای اطلاعات کافی ندارند و نمیتوانند چای مرغوب را از نامرغوب تشخیص دهند، تنها به دو عامل عطر و رنگ توجه میکنند که این دو عامل به راحتی میتواند به این محصول اضافه شود و قابل تقلب است.
رییس سازمان چای میگوید انتظار عطر و رنگ زیاد از چای که به اشتباه در اذهان مردم جا افتاده است، کاملا غیرطبیعی و غیرمنطقی است. مردم ایران انتظار واقعی از چای ایرانی داشته باشند. چای خوب و کیفی رنگ و طعم طبیعی دارد و از عطر و اسانس در آن استفاده نمیشود.
به گفته روزبهان نمیتوان از یک قاشق چای خشک طبیعی و سالم انتظار رنگ دادن به شش لیوان چای را داشت، چرا که یک قاشق چای خشک باید یک لیوان چای دهد.
به اعتقاد وی شاید نتوان از طریق رنگ، چای کیفی و مرغوب را از چای نامرغوب خارجی تشخیص داد، اما تقریبا همه چایهایی که از اسانس و عطر در آن استفاده شده کیفیت چندانی ندارد، چرا که برای تولید چای کیفی نیازی به عطر و اسانس نیست.
چای مرغوب سیاه و ته نشین نمیشود
رییس سازمان چای تاکید دارد که مردم از خرید و مصرف چای کیسهای که عمدتا رنگ خالص است و در لحظه رنگ میدهد خودداری کنند.
به گفته روزبهان یکی دیگر از نشانههای چای خوب این است که چای طبیعی، سالم و بهداشتی سیاه و کدر نمیشود؛ یعنی اگر یک لیوان چای ایرانی مرغوب را حدود چند ساعت در لیوان بگذارید اگر طبیعی باشد تنها رنگ آن کمی مات میشود، اما اگر طبیعی نباشد سیاه و ته نشین میشود.
وی رنگ طبیعی چای را آلبالویی مایل به قهوهای عنوان میکند و میگوید رنگ چای را به راحتی میتوان به رنگی نزدیک به چای طبیعی تبدیل کرد، اما عطر، مشخصه بهتری برای شناخت بهتر چای مرغوب است، چرا که در چای خشک طبیعی عطر، ادکلن، شکلات و ... وجود ندارد و هیچ گاه چای مرغوب را با چیز دیگری مانند هل، لیمو و ... برای عطردار کردن مخلوط نمیکنند؛ بنابراین چای ایرانی هم این گونه است، چرا که طبیعت آن دارای جاذبه خاصی است و مانند بسیاری از چایهای خارجی که با برندهای مختلف در بازار داخلی عرضه میشود از عطر، اسانس و رنگ برای تولید آن استفاده نشده است.
وی نشانههای ظاهری برای انتخاب چای خشک ایرانی و با کیفیت از بازار را سخت و تخصصی میداند و به مردم توصیه میکند ترجیحا چای بسته بندی با برند ایرانی معتبر خریداری کنند. البته چای مرغوب ایرانی را نمیتوان کیلویی ۵۰۰۰ تومان یا کمتر پیدا کرد.
به گفته روزبهان اگر قصد خرید چای فلهای دارید باید به این نکته توجه کنید که چای خوب چندان ریز نیست و خشکی و زبری آن در دست کاملا قابل لمس است. دانههای خشک چای به خوبی در هم پیچیده و بافتهای ریز و نوک تیز طلایی که همان برگهای سبز چای باز نشده هستند به وفور در آن دیده میشود و بهترین تست چای از طریق حس بویایی و چشایی است.
چای ایرانی تنها چای ارگانیک در جهان
به گفته رییس سازمان چای، چای ایرانی تنها چای است که در جهان بدون هیچ گونه سمی تولید میشود که البته این ویژگی به دلیل شرایط اقلیمی حاکم بر مناطق شمالی چای خیز کشور است، چرا که در دیگر کشورها مانند کنیا، سریلانکا و ... به دلیل آب و هوای گرم و مرطوب بستر برای رشد آفات کاملا فراهم بوده در حالی که در مناطق شمالی کشور شرایط اقلیمی سرد و مرطوب است و در زمستان سردی که دمای هوا بعضا تا منفی ۱۰ درجه هم کاهش پیدا میکند و چای نیز در ارتفاعات کشت میشود عمده آفات از بین میرود و برای معدود آفات باقی مانده نیز از شکارگران طبیعی استفاده میشود. به عنوان مثال نوعی آفت چای کفش دوزک است که تغذیه آن از همان آفت است و همین عامل سبب شده شرکتهای تولید کننده ایرانی چای بتوانند برند "ارگانیک" را از کشورهای اروپایی دریافت و محصول خود را به این کشورها صادر کنند.
روزبهان معتقد است چای ایرانی به حدی کیفیت دارد که از ابتدای تولید تا برداشت، فرآوری و بسته بندی، شست وشو داده نمیشود و این نشان میدهد چای ایرانی دارای هیچ گونه باقی ماندههای مضر و غیرطبیعی نیست.
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای پیام/