عملکرد کمیسیون کشاورزی مجلس مثبت است اما جای بهبود دارد
علی محمد شاعری در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری آنا، درباره فعالیتهای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس اظهار کرد: سال 96 در این کمیسیون هم زمینه بررسی طرح ها و لوایح و هم بازدید از پروژه های کشاورزی در تعدادی از استان ها فراهم شد.
وی در ادامه گفت: در بخش نظارت بر اجرای قوانین، تحقیق و تفحص و سوال از دستگاه های اجرایی و وزارتخانه هایی مثل وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو و همچنین سازمان محیط زیست در دستورکار کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس قرار داشت که توانستیم به وظیفه قانونی خود در این زمینه عمل کنیم.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با اشاره به لایحه بودجه 97 اظهار داشت: کمیسیون تلاش کرد ضمن بررسی این لایحه، نظرات خود را در این برنامه اعمال کند. ما اصلاحات مدنظر خود را به کمیسیون تلفیق ارائه دادیم تا در برنامه بودجه لحاظ شود.
شاعری با بیان اینکه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در سال 96 موافقتنامه های متعددی با کشورهای همسایه را به تصویب رساند، گفت: ما همچنین در بخش های دیگر در جهت کمک به توسعه روستاها و امور عشایر، طرح ها و لوایح را مورد بررسی قرار دادیم.
نماینده مردم شرق مازندران افزود: در زمینه حفظ محیط زیست، حفظ منابع طبیعی و مدیریت منابع آب هم تعدادی طرح و لایحه مورد بررسی و تصویب قرار گرفت. البته تا اجلاسیه دوم کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی که در خرداد 97 برگزار خواهد شد، زمان داریم و امیدواریم الباقی طرح ها و لوایحی که در نوبت هستند، تا آن تاریخ مورد بررسی کمیسیون قرار بگیرند.
وی با بیان اینکه برخی طرح ها و لوایح که در کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس بررسی شدهاند، اکنون در نوبت مطرح شدن در صحن علنی مجلس قرار دارند، عنوان کرد: امیدواریم هیات رئیسه هرچه سریعتر طرح ها و لوایح این کمیسیون را در صحن مطرح کند تا با تصویب آن ها گرهگشایی خوبی را در بخش کشاورزی شاهد باشیم.
وی با بیان اینکه در مجموع عملکرد کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی را مثبت ارزیابی می کنم، عنوان کرد: البته عملکرد این کمیسیون می تواند بهتر از این باشد و اعضای کمیسیون بایستی در زمینه بهبود عملکرد کمیسیون تلاش بیشتری داشته باشند.
شایان ذکر است این نماینده مجلس تعطیلات عید نوروز سال 97 را مانند سال پیش در حوزه انتخابیه خود یعنی استان مازندران به سر خواهد برد.
شایان ذکر است بودجه بخش کشاورزی برای سال 96، 55 درصد افزایش یافته بود و این در حالی بود که متوسط افزایش بودجه سال 96 در همه بخشها 9.1 درصد بود. با توجه به اینکه 90 درصد آب شرب کشور در بخش کشاورزی مصرف میشود و 70 درصد آن به دلیل کشاورزی سنتی به هدر میرود، در بودجه 96 به بخشهایی همچون آبیاری تحت فشار توجه ویژهای شده بود؛ چراکه با اجرای روشهای نوین آبیاری میتوان این آب را صرف بخش صنعت یا مصرف مردم کرد.
همچنین در بودجه 96 مبلغ 330 میلیارد تومان برای مقابله با ریزگردها اختصاص یافت که این رقم علاوه بر 100 میلیون دلاری بود که دولت از محل صندوق توسعه ملی درنظر گرفته بود تا با قرار گرفتن در اختیار وزارت جهاد کشاورزی، بیشتر صرف نهالکاری و مالچپاشی شود.
با توجه به اینکه براساس آئین نامه داخلی مجلس، یکی از مسئولیت های کمیسیون ها دریافت و بررسی گزارش های عملکردی و نظارتی از اجرای قوانین مربوط به دستگاه های ذیربط، تهیه گزارش موردی و سالانه در خصوص امور اجرائی دستگاه ها و نحوه اجرای قوانین به خصوص قانون برنامه توسعه و بودجه سالانه و ارائه نکات مثبت، منفی و پیشنهاد نحوه اصلاح آن و تقدیم گزارش به مجلس جهت قرائت است، نظارت و ارزیابی اینکه بودجه درنظرگرفتهشده برای مقابله با ریزگردها و صرفهجویی بخش کشاورزی در مصرف آب از سوی دستگاه های اجرایی بهدرستی مصرف شده یا خیر، به عهده کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی است.
انتهای پیام/