کدام خوراکی هایبوست آور هستند؟
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، از جنبه پزشکی کسی که یکی از حالتهای زیر را داشته باشد دچار یبوست شده:
1.در دفع مدفوع دچار سختی و مشکل باشد.
2.احساس دفع ناکافی داشته باشد و فرد احساس کند که مدفوع به طور کامل دفع نشده.
3.از نظر تعداد دفعات مدفوع نباید کمتر از سه بار در هفته باشد. از طرفی بیماریهایی هستند که ایجاد یبوست میکنند مانند کمکاری تیروئید؛ بیماری دیابت و همچنین اختلالات درونی بدن مثل اختلال در هورمونها، نمکها و املاح در سنین بالا. سرطان روده هم میتواند ایجاد یبوست کند.
لبنیات یبوست آور!
پنیر، بستنی و شیر، پتانسیل زیادی برای مبتلا کردن شما به یبوست دارند اما همه لبنیات، مضر نیستند. ایمونوگلوبین G، یک نوع پروتئین شیر است که با یبوست مرتبط است بنابراین اگر دچار آن شده اید، صرفنظر کردن از پنیر می تواند کار مفیدی باشد. اما لبنیاتی مانند ماست و کفیر، حاوی پروبیوتیک ها (باکتریهای سالم روده که می توانند اجابت مزاج شما را منظم نگه دارند) هستند.
یبوست با پدیده ای به نام غذای آماده
مواد غذایی آماده (مانند کنسروها، خورشهای آماده و غیره) میتوانند باعث بروز یبوست شوند به خصوص به خاطر اینکه فاقد فیبرهای غذایی بوده و سرشار از کالری بیهوده هستند. در حالت کلی این مواد غذایی خیری برای بدن و سلامتی ندارند. چون سرشار از چربی و نمک نیز هستند. باید بدانید که متخصصان مهمترین کار برای رفع مشکل یبوست را مصرف فیبر کافی میدانند. در واقع به اعتقاد این متخصصان به اعضای هر 100 کالری باید 1 گرم فیبر دریافت شود.
توصیه میکنیم مصرف نانهای تهیهشده از آرد سفید را فراموش کنید. به جای آنها از نانها و محصولات غذایی تهیهشده از غلات کامل استفاده کنید. علاوه بر این مصرف میوه و سبزیجات را بیشتر کرده و از مصرف فستفودها بپرهیزید. اگر یبوست دارید میتوانید با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی و پرهیز از این مواد غذایی یبوستآور کمک زیادی به رودهی بزرگتان بکنید. علاوه بر این خطر ابتلا به سرطان کولون (رودهی بزرگ) را از خود دور کردهاید.
چه نوع موزی یبوست آور است؟
ترکیبات مغذی موجود در موز متناسب به درجه ی رسیدن آن متفاوت است. موزهای نارس یعنی موز سبز حاوی نشاسته ی بیشتری است در نتیجه باعث کند و سخت شدن عمل دفع می شود. به همین دلیل مصرف موز نرسیده و سبز در صورت اسهال توصیه می شود. اما موزهای رسیده نشاسته ی کمتری دارند و در عین حال فیبرشان بیشتر است. در نتیجه باعث دفع راحت تر می شود. اگر از مشکل یبوست رنج می برید در انتخاب موز دقت کنید. شما باید موزهای کاملا رسیده (زرد همراه با لکه های قهوه ای) استفاده کنید.
خوراکی های مختلف یبوست زا را بشناسید
خوردن غذاهای چرب و دارای فیبر کم، نوشیدن زیاد لبنیات، عدم مصرف میوه و سبزیجات، استفاده بیش از حد برنج سفید، سیب زمینی سرخ شده، هویج پخته و موز را از مهمترین عوامل بروز بیماری یبوست است.
خوردن فیبر شما را از یبوست در امان نگه می دارد
در میان سبزیها و میوهها و دیگر مواد غذایی آنهایی که فیبر محلول و نامحلول زیادتری دارد جو، لوبیا، نخود، ذرت، خرما، اسفناج، گلابی و کلم بروکلی، آنهایی که فیبر متوسطی دارد سبزی خوردن، کرفس، برگ مو، هویج، سیب و پرتقال و آنهایی که فیبر کمتری دارد، انواع آبمیوههای صنعتی و خانگی، انگور، انواع کمپوتها و میوههای بدون پوست است.
این را هم بدانید بیشتر میوههایی که طبع سردی دارند به شرط آنکه بخوبی رسیده باشند ملین هستند بیشتر میوههای تابستانی همچون گلابی، آلبالو، گیلاس، هندوانه، کیوی، زردآلو و بخصوص آلو از این جملهاند.
چای می تواند یبوست آور باشد؟
- شیرینیها و تنقلات نشاستهای نیز حاوی قند و چربی فراوان هستند. این خوراکیها هر چند با چای و قهوه دلچسب به نظر میرسند اما در واقع ذخیره فیبر بسیار اندکی دارند و به بروز یبوست کمک میکنند. برای ایجاد تعادل در دستگاه گوارشی پس از مصرف این خوراکیها مصرف مواد غذایی حاوی فیبر فراوان مثل میوه و سبزی توصیه میشود.
- کافئین نیز در ایجاد و تشدید یبوست نقش موثری دارد. هر چند معمولا نمیتوان به طور کامل مصرف قهوه، چای یا کولاها را ترک کرد اما وابستگی به مصرف زیاد این نوشابهها موجب خشک شدن آب بدن میشود که خشکی بدن نیز از عوامل اصلی بروز یبوست است.
منبع: الو دکتر
انتهای پیام/