دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 بهمن 1396 - 09:03

سناریو جدید غرب علیه برنامه موشکی ایران

انگلیس با مشورت آمریکا و فرانسه در حال تهیه پیش نویس قطعنامه‌ای است که ضمن تمدید تحریم تسلیحاتی یمن برای یک سال دیگر، ایران را به خاطر ناکامی در ممانعت از ارسال موشک به نیروهای یمنی محکوم کند.
کد خبر : 261536

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از رویترز، نمایندگان کشورهای آمریکا، انگلیس و فرانسه در شورای امنیت سازمان ملل متحد پیش نویس قطعنامه‎ای را تهیه کرده اند که قصد دارد ضمن تمدید تحریم تسلیحاتی یمن برای یک سال دیگر، ایران را به خاطر ناکامی در ممانعت از ارسال موشک به نیروهای یمنی محکوم بکند.


هم زمان، نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد، خواهان اقدام شورای امنیت علیه ایران در ارتباط با بحران یمن شده است.


هیلی پیشتر نیز درباره گزارش کارشناسان مستقل سازمان ملل متحد گفته بود: "این گزارش چیزی که ما ماه هاست می‌گوئیم را پررنگ می‎کند: ایران به طور غیرقانونی و برخلاف چند قطعنامه شورای امنیت (به یمن) تسلیحات منتقل می‎کند."


ترزا می، نخست وزیر انگلیس، روز جمعه اعلام کرد که انگلیس و آلمان خود را در نگرانی‌های آمریکا از اقدامات ایران در خاورمیانه سهیم می‌دانند. وی گفت آماده مقابله با سیاست‌های ایران در منطقه است. پیشتر، امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه هم درباره برنامه‌ موشکی ایران اظهار نگرانی کرده بود.


براساس گزارش رویترز، پیش نویس قطعنامه جدید در مورد یمن را انگلیس با مشورت آمریکا و فرانسه تهیه کرده و آن را در اختیار همه نمایندگان ۱۵ کشور عضو شورای امنیت قرار داده است.


پیش نویس همچنین در نظر دارد اجازه اعمال تحریم‌های مشخص به خاطر "هرگونه فعالیت در رابطه با موشک‌های بالستیک در یمن" را بدهد - اقدامی که می‎تواند مقدمه اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران باشد.


دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، مدت‏هاست که بنا به ادعاهای واهی خواهان پاسخگو شناختن ایران در سازمان ملل متحد در ارتباط با ارسال سلاح به یمن و آزمایش‌های موشکی‌اش بوده است.


این در حالیست که روسیه اخیرا ادعاهای آمریکا و گروه کارشناسان سازمان ملل متحد در مورد ارسال سلاح‌های ساخت ایران به نیروهای یمنی را زیر سوال برده بود.


واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل متحد، در اواخر ماه میلادی گذشته گفت: "ما فقط حرف‌های مبهمی در مورد اقداماتی (علیه ایران) شنیده ایم. اگر پیشنهادی باشد خواهیم دید. چطور می توانیم پیشاپیش قضاوت کنیم بدون آنکه بدانم موضوع آن چیست؟"


این مقام روس گفت که به عهده کمیته تحریم‎های یمن در سازمان ملل متحد است تا به گزارش کارشناسان درباره ارسال سلاح به یمن رسیدگی کند.


وی گفت که معلوم نیست موشک‌ها و سلاح هایی که شورشیان در اختیار دارند را ایران فرستاده یا پیش از تحریم تسلیحاتی یمن که در سال ۲۰۱۵ اعمال شد به این کشور داده شده بود.


ایران اتهام آمریکا در مورد ارسال موشک به یمن و نقض تعهدات بین‌المللی را رد کرده و مدارک ارائه شده در این باره را جعلی و ساختگی توصیف کرده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب