دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 بهمن 1396 - 09:54
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس مطرح کرد

ابهام در آینده انتشار اوراق مشارکت/ شاید نقاط روشنی پیدا شود

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی گفت: اوراق مشارکتی که اکنون به صورت برگه اعتباری به دست مردم داده می شود، از کجا قرار است نقد شود؟
کد خبر : 260090

مسعود رضایی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری آنا، ضمن طرح این سوال که «پیام انتشار اوراق در اقتصاد چیست؟» بیان کرد: وقتی یک دولت از لحاظ بنیه مالی و اقتصادی ناتوان شد، اقدام به استقراض می کند. یکی از انواع قرض کردن، فروش اوراق مشارکت است.


وی ادامه داد: انتشار اوراق یعنی یک کاغذ یا سند معتبری را به جای پول، به طلبکاران بدهیم. انتشار اوراق درحقیقت به معنای فرصت خریدن است و بهبود وضعیت به حساب نمی آید.


نماینده مردم شیراز در مجلس اضافه کرد: اگر یک دولت یا حاکمیت که وضعیت اقتصادی مناسبی دارد برای مدتی کوتاه اقدام به انتشار اوراق کند، این پلی بین حال و آینده خواهد بود و حرکت مثبتی است. کارکرد این پل به این شکل خواهد بود که دولت ها از زمان حال به جایگاه بهتر در آینده پرش کنند.


نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه اگر بستر مناسبی برای قرار گرفتن پل وجود نداشته باشد، پل فرومی‌نشیند، اظهار داشت: بنابراین انتشار اوراق در بسیاری از شرایط به جز سقوط، ناتوانی و قرض روی قرض نتیجه‌ای در بر نخواهد داشت.


رضایی با اشاره به مصوبه‌های مجلس درخصوص بندهای مرتبط با انتشار اوراق و اسناد مالی در بوجه 97 گفت: اوایل کار قرار بود تعداد اوراق مشارکت بیش از این باشد اما نمایندگان مجلس اعتراض داشتند که از این راه آیندگان هم بدهکار می شوند. به همین دلیل موضوع به کمیسیون تلفیق ارجاع داده شد و 20 هزار میلیارد تومان کاهش یافت.


وی افزود: هنوز هم بسیاری از نمایندگان ناراضی هستند و استدلال آنان این است که اوراق مشارکتی که اکنون به صورت برگه اعتباری به دست مردم داده می شود، از کجا قرار است جبران شده و نقد شود. دولت هم پاسخی برای این ندارد اما می گوید ما ناچار هستیم در این وضعیت بحرانی زمان بخریم. دولت می خواهد به شکلی خود را نگاه دارد تا شاید نقاط روشنی برای آینده پیدا شود.


نماینده مردم شیراز تصریح کرد: اگر ما بتوانیم روی آینده اوراقی که منتشر می کنیم حساب کنیم و اقتصاد را به سمت بهبود ببریم، انتشار اوراق خوب است؛ چراکه در مقطعی ما را نجات داده است. اما اگر به جایی برسیم که نتوانیم اقتصاد خود را بهبود بخشیم یا وضعیت بدتری پیدا کنیم، مثل انسان مقروضی خواهیم شد که برای تسویه بدهی خود از چند نفر دیگر قرض کرده و کلاه به کلاه کرده و حال به جای یک طلبکار، چند طلبکار دارد.


اوراق مالی روی دست پیمانکاران می‌ماند


نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به تاثیرات توزیع اوراق میان پیمانکاران اظهار کرد: پیمانکار کاری انجام داده و در قبال آن پول می خواهد. زمان‌هایی هست که کارفرما دولت است و به جای پول به پیمانکار اعتبار می‌دهد؛ در چنین شرایطی پیمانکار به بازار یا تالار بورس می رود و اگر توانست اوراق خود را تبدیل به پول کند که مشکلی نیست؛ ولی اگر تقدیرش به گونه‌ای باشد که خریداری برای اوراق خود پیدا نکند، برگه کاغذی بی ارزش به دست دارد و دستش به جایی نمی‌رسد.


وی اضافه کرد: تاکنون پیمانکاران ناراضی هستند؛ چون وضعیت مالی اشخاص به شکلی نیست که برای اوراق خریدار پیدا شود. به همین دلیل اوراق بیشتر اوقات روی دست پیمانکار می ماند و به هیچ درد او نمی خورد.


به گزارش آنا، سقف انتشار اوراق مشارکت دولت در لایحه بودجه 97 از سوی کمیسیون تلفیق مجلس 50 هزار میلیارد تومان تعیین شده بود که نمایندگان مجلس به آن ایراداتی را وارد دانستند و در نتیجه تا رقم 38.5 هزار میلیارد تومان کاهش یافت. همچنین سقف اوراق مشارکت شهرداری‌ها و شرکت‌های وابسته به دولت از سوی کمیسیون تلفیق 30 هزار میلیارد تومان تعیین شده بود که با مخالفت نمایندگان مجلس در صحن علنی به 21 هزار میلیارد تومان رسید. درمجموع طبق مصوبه کمیسیون تلفیق در بودجه 97 تاکنون حدود 20 هزار میلیارد تومان کاهش اوراق مشارکت داشته‌ایم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب