دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 بهمن 1396 - 11:45
سخنگوی ناجا در نشست خبری:

هیچ مشکل امنیتی در راهپیمایی 22 بهمن نداشتیم/ پس گرفتن شکایت ناجا از شهردار تهران

سخنگوی ناجا اعلام کرد باتوجه به اطلاعیه روابط عمومی شهرداری تهران مبنی برنبود قرارداد میلیاردی با ناجا، نیروی انتظامی نیز شکایت خود را از شهرداری تهران پس گرفت.
کد خبر : 259993

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا سردار سعید منتظرالمهدی با اشاره بِه برگزاری راهپیمایی ٢٢بهمن إظهار کرد: با إشراف اطلاعاتی دستگاه های مسئول و حضور به موقع پلیس در قبل، حین و بعد از مراسم هیچ مشکل امنیتی در کل کشور نداشتیم.


وی با بیان اینکه این مراسم در کمال آرامش برگزار شد، گفت: افزایش جمعیت محسوس بود و این بِه برکت معجزات انقلاب و لبیک مردم به رهبر معظم انقلاب بود.


پس گرفتن شکایت از شهرداری تهران


سردار منتظرالمهدی، درباره شکایت ناجا از شهرداری تهران گفت: باتوجه به اطلاعیه روابط عمومی شهرداری تهران مبنی برنبود قرارداد میلیاردی با ناجا، نیروی انتظامی نیز شکایت خود را از شهرداری تهران پس گرفت.


توضیحات پلیس درباره طرح ترافیک جدید در پایتخت


وی با بیان اینکه طرح ترافیک جدید در تهران مورد تایید پلیس بوده است، گفت: در تصمیم‌گیری طرح ترافیک، مسائل ترافیکی شهر در شورای ترافیکی شهرداری تهران مطرح شده و پلیس راهور یکی از اعضای شوراست و نظراتش مورد توجه قرار می‌گیرد.


منتظرالمهدی ادامه داد: این طرح در ابتدا ایراداتی داشت و با الزام پلیس راهور نظراتی در این طرح لحاظ شد. در واقع پلیس بر سر سلامت مردم مماشات نمی‌کند و این طرح باید به لحاظ کاهش آلودگی، ترافیک و نبود فشار مضاعف بر مردم مورد تایید پلیس قرار می‌گیرد.


سخنگوی ناجا تصریح کرد: پولی شدن طرح زوج و فرد نیز مطرح شد که پلیس با آن مخالفت کرده و این طرح نیز اجرایی نشد. قرار است این طرح با کاهش 12درصدی اجرایی شود. در واقع در طرح ترافیک سال آینده 103 هزار خودرو در مجموع اجازه ورود به محدوده را خواهند داشت، این در حالی است که در سال 96، 129 هزار خودرو اجازه ورود به محدوده طرح ترافیک را داشتند.


معاون اجتماعی نیروی انتظامی با بیان اینکه میزان دریافت هزینه‌ها براساس تصمیم‌گیری شورای شهر خواهد بود و پلیس دخل و تصرفی در این موضوع ندارند، گفت: مقدار تعرفه‌ها نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده و براساس زمان پیک، تعداد روزها و نوع خودرو تعیین شده است.


به گفته منتظرالمهدی، برای اجرای این طرح باید در مبادی ورودی و خروجی دوربین نصب شود که تا زمانی که این اتفاق نیفتد، اجرای این طرح با مشکل مواجه خواهد بود و براساس مولفه‌ها پلیس بر اجرای این طرح نظارت می‌کند.


99 هزار و 556 خودرو به دلیل مخدوش کردن پلاک اعمال قانون شدند


سخنگوی ناجا با اشاره به افرادی که پلاک خود را مخدوش کرده تا بتوانند وارد محدوده طرح ترافیک شوند، گفت: مخدوش کردن پلاک خودرو تخلف نیست بلکه یک جرم است و 6 ماه و تا یکسال حبس تعزیری برای این افراد در نظر گرفته می‌شود که بعضا این حبس به جریمه نقدی تبدیل می‌شود.


به گفته منتظرالمهدی، پلیس در مبادی ورودی حضور دارد و متخلفان را اعمال قانون خواهد کرد.


وی با بیان اینکه از ابتدای امسال 99 هزار و 556 خودرو به دلیل فقدان پلاک یا تغییر اعمال قانون شده است، گفت: از این تعداد 231 مورد به دادگاه اعزام شده‌اند.


معاون اجتماعی نیروی انتظامی با بیان اینکه براساس ماده 23 قانون مصوب سال 89 هزینه‌های حاصل از جریمه‌های رانندگی باید در چرخه شهری یا راهداری خرج شود، اظهار کرد: در واقع آن میزانی هم که در دست پلیس راهور قرار می‌گیرد به صورت مستقیم در حوزه حمل‌ونقل، خرید تجهیزات و خودرو صرف خواهد شد. 60 درصد حاصل از درآمد به شهرداری و راهداری می‌آیند، 20 درصد در صندوق دیات، 15 درصد در اختیار پلیس راهور قرار می‌گیرد و 5 درصد صرف فرهنگ‌سازی در حوزه ترافیک می‌شود. در واقع وجوهات مستقیما به خزانه دولت واریز می‌شود و این‌گونه نیست که اگر جریمه کمتر باشد، بودجه ناجا دچار مشکل شود، به این بودجه بودجه‌های درآمد- هزینه گفته می‌شود؛ اما اگر نباشد از بودجه کل سازمان چیزی حذف نخواهد شد. البته که آرزوی دیرینه ما این است که روزگاری برسد که یک نفر هم جریمه نشود، اما به تبع جان و سلامت مردم مورد اهمیت پلیس است.


کسر بودجه در نیروی انتظامی


منتظرالمهدی درباره بودجه نیروی انتظامی در سال 97 توضیح داد: ناجا همواره با کسر بودجه مواجه بوده، این در حالی است که برای تهیه و خرید تجهیزات و اجرای هرچه بهتر ماموریت‌ها نیازمند توجه ویژه هستیم.


سهم دستگاه‌ها در تصادفات


سخنگوی ناجا با اشاره به نقش سایر دستگاه‌ها در تصادفات عنوان کرد: براساس تبصره 3 ماده 14 قانون راهور مصوب سال 89 پلیس علاوه بر رانندگان، باید سهم سایر دستگاه‌ها در تصادفات را اعلام کند. در مجموع علاوه بر راننده، راهداری، خودروسازان و خدمات عمومی جاده‌ای در تصادفات تاثیرگذار هستند. به عنوان مثال می‌گویند در بحث خودروسازی از دید اروپا باید 120 استاندارد رعایت شود، این در حالی است که در حال‌حاضر 51 استاندارد در خودروسازی ایران لحاظ می‌شود. البته طبیعتا لازم نیست تا همه 120 استاندارد لحاظ شود، زیرا شرایط نیز در میزان رعایت این استانداردها تاثیرگذار خواهد بود. همچنین هم‌اکنون در کشور 5 هزار و 200 نقطه حادثه‌خیز برون‌شهری و درون‌شهری وجود دارد. زمانی این نقاط حادثه‌خیز به 8هزار می‌رسید، اما امروز تعداد آنها کاهش پیدا کرده است.


وی ادامه داد: اما نباید این نکته را فراموش کنیم که جاده و خودرو باید بخشنده باشند، یعنی اگر راننده‌ای به سبب قسمت تصادف کرد، شرایط جاده نباید به گونه‌ای باشد که حادثه فجیع شود. به عنوان مثال گاردریل‌ها برای این است که به خودرو کمتر آسیب وارد شود، اما همین گاردریل‌ها وارد شیشه‌های خودرو می‌شوند و تبعات بدی را به جا می‌گذارند. موضوع بعدی امداد و نجات است؛ 50درصد جانباختگان بعد از تصادفات، بین راه و در بیمارستان جان خود را از دست می‌دهند که این نشان می‌دهد ما به اورژانس هوایی نیازمندیم.


دستگیری 5 شایعه‌ساز در مورد پلیس


معاون اجتماعی نیروی انتظامی با اشاره به برخی از شایعات درباره موسسه راهگشا و اینکه پول شماره‌گذاری‌ها به حساب چند نفر از مسئولین پلیس ریخته می‌شود، گفت: شایعه هیچ‌وقت از بین نمی‌رود، این موضوع درباره موسسه راهگشا نیز صدق می‌کند. برخی شایعه کرده بودند که پول تعویض پلاک در این موسسه به حساب برخی از مسئولین ناجا ریخته می‌شود که این دروغ محض است. این پول‌ها به صورت مستقیم به صندوق دولت واریز می‌شوند و این شایعه‌ها در سایه اختلافات برای ثبت پلاک خودرو در دفترخانه‌ها به وجود آمد. 5 نفر از شایعه‌کنندگان توسط پلیس شناسایی و تحویل مراجع قضایی شدند.


به گفته سخنگوی ناجا، این 5 نفر از کارکنان دفترخانه‌ها در تهران و سایر استان‌ها بوده‌اند که هم‌اکنون با ضمانت آزاد شده‌اند.


توضیحات منتظرالمهدی درباره هک شدن چند سایت خبری


منتظرالمهدی با اشاره به هک شدن چند سایت خبری طی روزهای گذشته توضیح داد: در این رابطه هنوز هیچ شکایتی انجام نشده، البته تغییرات در صفحه اول این سایت‌ها بوده که کار چندان سختی نیست، اما آی‌پی‌ هکرها نشان می‌دهد آنها در انگلیس و آمریکا بوده‌اند. وزارت فناوری و اطلاعات هم‌اکنون در حال پیگیری این موضوع است.


وی با تاکید بر اینکه کلاهبرداری‌های مالی همچنان در صدر تخلفات جرائم رایانه‌ای است، اضافه کرد: 74 درصد جرائم سایبری که به پلیس فتا ارجاع می‌شود نیز کشف می‌شد که این خود عدد قابل‌توجهی است. در همین زمینه، سال گذشته دستورالعملی به منظور هوشیارسازی برای سایر دستگاه‌ها و سازمان ارسال شد.


دستگیری قاتلان 3 مامور ناجا


معاون اجتماعی نیروی انتظامی با اشاره به شناسایی و دستگیری قاتلان 3 مامور مبارزه با مواد مخدر که در خاش به شهادت رسیده بودند، افزود: در همین زمینه 3 نفر از سوی تکاوران پلیس شناسایی و دستگیر شدند. این افراد از عناصر اصلی قاچاق موادمخدر در شرق کشور بودند که سوابق شرارت و ایجاد ناامنی نیز در پرونده آنها وجود داشت. در واقع 8 عامل اصلی در شرق کشور در حوزه قاچاق موادمخدر وجود دارد که این 3 نفر شامل همین افراد می‌شدند.


به گفته وی، از ابتدای امسال 645 تن انواع موادمخدر از سوی پلیس کشف شده که 78 درصد آن در استان‌های شرقی و در همان مبدا بوده است.


عابران پیاده و موتورسواران در صدر کشته‌شدگان تصادفات


منتظرالمهدی تاکید کرد: بیش از 80درصد جانباختگان تصادفات، عابران پیاده و موتورسواران هستند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب