دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

دستور غذایی برای حفظ موها از آسیبهای آلودگی هوا

کارشناسان درجدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند مصرف برخی مواد غذایی می‌تواند سبب جلوگیری از ریزش موهای سر، تقویت ریشه و ساقه موها و کمک به رشد مجدد آن‌ها بویژه به سبب قرار گرفتن در معرض هوای آلوده شود.
کد خبر : 259630

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، آلودگی هوا افزون بر آسیب به پوست و ریه و افزایش خطر بروز سکته مغزی و قلبی، سبب آسیب به موها و ریزش آن‌ها هم می‌شود. در روزهایی که هوا آلوده است، میزان ریزش موها، خارش و حساسیت کف سر بیشتر می‌شود.کارشناسان برای رفع آسیب آلودگی هوا برموهای سر راهکارهایی توصیه می‌کنند.


افزون بر استحمام استاندارد در روزهای آلوده سال و شستشوی موها با شوینده‌های مناسب برای از بین بردن آثارچربی، دوده و آلودگی‌های محیطی، مصرف برخی مواد غذایی سبب جلوگیری از ریزش مو و تقویت آن‌ها می‌شود.


مصرف انبه درمیان وعده‌های غذایی درفصل‌هایی که این میوه مناطق استوایی وجود دارد سبب تقویت سلول‌های مو و تحریک رشد آن‌ها می‌شود. درانبه مواد مغذی، چون سیلیکا، ویتامین B۶، A، C و فولات وجود دارد.


دانه سویا هم یکی از مواد غذایی بسیارمفید برای رشدموهای سر است که مانع از تولیدهورمون هیدروتستوسترون (DHT) می‌شود و کارشناسان اعلام کرده اند برهم خوردن تعادل این هورمون در زنان و مردان سبب ریزش مو می‌شود. دردانه سویا مواد مغذی، چون آهن، امگا ۳، ویتامین B۲ و منیزیم وجود دارد.


مصرف دانه کتان به صورت خام یا بو داده یا حتی پخته شده به همراه خوراک‌ی‌های گوناگون سبب تغذیه فولیکول‌های مو و جلوگیری از شکنندگی و بروز موخوره درآن‌ها می‌شود. دانه کتان منبع بسیار خوبی از ماده امگا ۳ است که سبب تغذیه فولیکول‌های مو، جلوگیری از شکنندگی و ریزش آن‌ها می‌شود. از جمله مواد مغذی در دانه کتان می‌توان امگا ۳، ویتامین B۱، منیزیم، فسفر و سلنیوم را نام برد.
مصرف تخم مرغ تا چهار بار درهفته سبب کلاژن سازی و تقویت تارهای مو می‌شود. تخم مرغ دارای مواد مغذی، چون ویتامین‌های A. و D، کاروتن، لوتئین، روی و پروتئین است.


انجیر یک منبع بسیارخوب از آهن است که برای رشد موهای سالم و جلوگیری از ریزش آن‌ها توصیه می‌شود. ازجمله مواد مغذی موجود درانجیر می‌توان آهن، پتاسیم، منیزیم، ویتامین A و Eرا نام برد. روزی یک الی دوعدد انجیر برای حفظ سلامت بدن و موهای سر توصیه می‌شود.


مصرف انواع توت مانند شاه توت، تمشک، توت سفید، بلوبری و توت فرنگی به دلیل وجود آنتی اکسیدان‌های فراوان دراین میوه‌ها از آسیب فولیکول مو دراثر آلودگی هوا وسایر اثرهای محیطی می‌کاهد. توت‌ها منبع طبیعی از ویتامین Cهستند که سبب تقویت سیستم ایمنی بدن، جذب آهن از مواد غذایی و افزایش گردش خون درمویرگ‌های کف سر و اطراف فولیکول‌های مو می‌شود. همچنین این دسته از مواد غذایی رادیکال‌های آزاد را از بین می‌برند و به حفظ سلامت بدن و موهای سر کمک می‌کنند.


دانه کدو تنبل هم یکی دیگر ازخوراکی‌های حاوی پروتئین بالا و مفید برای حفظ سلامت و زیبایی پوست ومو است ودراین دانه خوراکی مواد مغذی، چون روی، آهن، فسفر، منیزیم، منگنز، مس و پروتئین وجود دارد. برای بالا بردن اثر مغذی دانه کدو تنبل می‌توان آن را با تخم کتان مخلوط و مصرف کرد.


درنهایت مصرف میزان کافی آب، خودداری از مصرف مواد غذایی شیرین و پرچرب، مصرف میوه وسبزیجات تازه، چون کلم، اسفناج، آووکادو و سیب زمینی سبب حفظ سلامت موها و جلوگیری از ریزش آن‌ها می‌شود.


منبع: باشگاه خبرنگاران


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب