ابطال سلطنت 2500 ساله/ این صدای انقلاب ملت ایران است
گروه سیاسی خبرگزاری آنا_آرزو نوروزجم: 10 روز از آمدن امام خمینی به تهران گذشته است، شاپور بختیار طبق وعده ای که داده بود،قرار بود از مقام نخست وزیری خود استعفا کند، او پیش از این دستور داده بود صبح روز یکشنبه 22 بهمن 57 ، محدوده اسلحه سازی(شرق تهران در حوالی پایگاه نیروی هوایی فرح آباد) به دست نیروی هوایی بمباران شود.
تا ساعت به شش صبح برسد همه حرف و حدیث ها و قرار و مدارها را گذاشته بود، اختلاف که بین رهبران دولت و سران ارتش افتاد ، ساعت به 9 نرسیده عملیات لغو شد.
حول و حوش ده و سی دقیقه صبح شورای عالی ارتش با شرکت رئیس ستاد،وزیرجنگ وغالب فرماندهان، تشکیل جلسه داد و در نهایت بی طرفی خود را در درگیری های خیابانی اعلام کرد و اطلاعیهای با این مضمون صادر کرد:
" با توجه به تحولات اخیر کشور، شورای عالی ارتش در ساعت ده و نیم امروز بیست و دوم بهمن سال هزار و سیصد و پنجاه و هفت، به اتفاق آراء تصمیم گرفته شد که برای جلوگیری از هرج ومرج و خونریزی بیشتر، بی طرفی خود را در مناقشات سیاسی فعلی اعلام و به یگانهای نظامی دستور داده شد به پادگانهای خود مراجعت نمایند. ارتش ایران همواره پشتیبان ملت شریف و نجیب و وطن پرست ایران بوده و خواهد بود و از خواسته های ملت شریف با تمام قدرت پشتیبانی می نماید"
ستاد ژاندارمری واقع در خیابان 24 اسفند (انقلاب)، شهربانی کل کشور، تمام کلانتری ها و قرارگاه های پلیس نخست وزیری،مجلس شورای ملی ،مجلس سنا و کاخ گلستان به دست مردم میافتد و سقوط میکند.
محل اسلحه سازی که شب گذشته مورد حمله قرار گرفته بود سلاح هایش به دست مردم میافتد. درگیری ارتش با مردم مسلح در خیابان ها به اوج خود رسید.
خیابان های تهران چهره عوض کرده و به هر جایش که نگاه میکردی سنگر بندی شده و در تصرف نیروهای مسلح مردمی بود.
مردم به سمت زندان قصر، اوین و پادگان حشمتیه رفتند و پس از ساعت ها زد و خورد و درگیری توانستند آنها را تصرف کنند و زندانیان را آزاد کنند.
فرمانداری نظامی تهران پس از بالا گرفتن درگیری ها و تصرف پاسگاه ها و زندان و پادگان ها توسط مردم آخرین اعلامیه خود را صادر میکند و از نظامیان میخواهد به پادگان های خود برگردند.
میان زد و خوردها و درگیری ها، سرلشکر ریاحی فرمانده گارد در میدان امام حسین به ضرب گلوله مجروح میشود.
مردم برای دفاع از انقلاب در سراسر شهر سنگر بسته اند،
بعد ازظهر 22 بهمن 57 ، ساعت 4 بعدازظهر
شاپور بختیار که قرار بود در حضور نخست وزیر حکومت جمهوری اسلامی استعفایش را بدهد، بر سر قرار حاضر نمیشود و پس از محاصره نخست وزیری به دانشکده افسری (در همان نزدیکی)میرود و از آنجا با هلی کوپتر به منزل یکی از آشنایانش فرار میکند.
بعدها با گذشت حدود 6 ماه مخفیانه زندگی کردن از ایران فرار میکند.
امیرعباس هویدا نخست وزیر اسبق، نیز خود را به شورای انقلاب تسلیم کرد.
سفارت اسرائیل به دست مردم اشغال میشود و به جای آن سفارت فلسطین را دایر میکنند .
بعداز ظهر همان روز حول و حوش ساعت 6 عصر، مرکز رادیو و سپس جام جم به دست نیروهای انقلابی میافتد و پس از آن صادق قطب زاده به ریاست صدا و سیمای ایران منصوب میشود.
فرماندار نظامی تهران (سپهبد مهدی رحیمی) نیز به دست مردم دستگیر میشود .
پس از گذشت سالها مبارزه مخفیانه و آشکار و تحمل سختی وانواع شکنجه ها، بالاخره صدای گوینده رادیو با این جملات پخش میشود.
توجه توجه ... این صدای انقلاب ملت ایران است...انقلاب اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی، نظام دو هزار و پانصد ساله شاهنشاهی را سرنگون کرد.
پس از آن، رهبر ایران خطاب به ملت گفتند: توجه داشته باشید که انقلاب ما از نظر پیروزی بر دشمن هنوز به پایان نرسیده است. دشمن از انواع وسایل و دسایس بهره مند است و توطئه ها در کمین است. تنها هوشیاری و انضباط انقلابی و اطاعت از فرمان های رهبری و دولت موقت اسلامی است که توطئه ها را نقش بر آب می سازد ... با دولت موقت اسلامی همکاری نمایید تا با حول و قوه الهی هر چه زودتر با همکاری یکدیگر ایران اسلامی آباد و آزاد را مورد غبطه جهانیان بسازیم.
مطبوعات ایران "اطلاعات" و "کیهان" که نقش بسیار زیادی در پوشش خبری اتفاقات و جریانات انقلاب را بر عهده داشتند در یازدهمین روز ورود امام خمینی (ره) به میهن، اینگونه تیتر زدند .
و در نهایت پس از سقوط نخست وزیری و فرار شاپور بختیار، و از دست دادن پایگاه های حامی سلطنت ، محمدرضا پهلوی اخرین شاه ایران که به مراکش فرار کرده بود ، از سمت پادشاهی خود استعفا میدهد و نسخه سلطنت در ایران پیچیده میشود.
آن روز بر روی تمام تاریخ 2500 ساله پادشاهی ایران و عکس ها و اسناد خاندان پهلوی برای همیشه مهرخورد: باطل شد .
انتهای پیام/