دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 بهمن 1396 - 16:01
آنا بررسی می‌کند؛

پرونده‌سازی‌های آمریکا علیه ایران

دادگاهی در آمریکا مشاور سابق دفتر دیپلماتیک ایران در سازمان ملل متحد را به اتهامات واهی در زمینه پرونده هسته‌ای به سه ماه زندان محکوم کرد. این در حالی است که آمریکایی‌ها پیشتر نیز چنین سابقه‌ای داشته‌ و تلاش کرده‌اند ایران را به نقض برجام و دور زدن تحریم‌ها متهم کنند.
کد خبر : 257335

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا: منابع خبری آمریکا روز جمعه خبر دادند در ادامه رسیدگی به پرونده احمد شیخ‌زاده، مشاور سابق دفتر دیپلماتیک ایران در سازمان ملل متحد که به فرار مالیاتی به‌وسیله پنهان کردن دارایی‌هایش و کمک به خانواده و دوستانش در پرداخت مالیات متهم شده است، او در یک دادگاه آمریکایی به سه ماه حبس محکوم شد. واشنگتن معتقد است که اقدامات شیخ‌زاده نوعی نقض تحریم‌های آمریکا علیه ایران محسوب می‌شود.


طبق این گزارش، احمد شیخ زاده خلاف انتظار آمریکایی‌ها در جلسه‌ای که در دادگاه بروکلین و به قضاوت قاضی پاملا چن برگزار شد، با آوردن شاهد به‌شدت اتهام‌های دادستان‌ها را رد کرد. شیخ‌زاده علاوه بر رد چندین باره اتهام‌هایش گفت که هدف از این اتهام‌زنی‌ها به دلیل آن بوده است که می‌خواستند به او فشار بیاورند تا به عنوان «مخبر» به جمع‌آوری اطلاعات از نهاد نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد اقدام کند.


او در دادگاه خطاب به قاضی و دادستان‌ها گفت: «این خط قرمزی است که من از آن رد نخواهم شد.»


این در حالی است که دادستانی آمریکا تیر سال جاری ادعا کرده بود طبق اسنادی که در اختیار دارند، احمد شیخ‌زاده 61 ساله مقدمات دیداری را میان یک دانشمند هسته‌ای مستقر در آمریکا با حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران و مسئول پیشین پرونده هسته‌ای و همچنین محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان فراهم کرده بود.


دادستان‌ها، درباره نام دانشمند ادعایی چیزی نگفته‌اند، اما گفته‌اند که وی یکی از اتباع ایران است که در یکی از نیروگاه‌های هسته‌ای آمریکا کار کرده است. آن‌ها مدعی شده‌اند که این دانشمند توصیه‌هایی درباره کمک به ایران برای مذاکره بر سر موضوع هسته‌ای به مقام‌های ایرانی ارائه کرده است. دادستان‌های آمریکایی همچنین ادعا کرده‌اند که دانشمند مورد نظر برآوردی از سانتریفیوژهای مورد نیاز ایران برای دستیابی به اهداف هسته‌ایش ارائه کرده است.


طبق گزارش منابع آمریکایی، فروردین 1395 بود که شیخ‌زاده از سوی دادستان‌های آمریکا و در دادگاه فدرال بروکلین نیویورک به نقض تحریم‌ها علیه ایران متهم شد. وی ابتدا اتهام‌های خود را درباره نقض تحریم‌ها، پول‌شویی و موضوعات مالیاتی نپذیرفت و ابراز بی‌گناهی کرد. باوجود این، استیو زیسو، وکیلش گفت او در نوامبر 2016 (آذر 1395) با پذیرش اتهام‌های خود، در توافقی با دادستانی پذیرفت درباره حکم حداکثر پنج سال و سه ماه زندان درخواست تجدیدنظر نخواهد کرد.


منابع آمریکایی ادعا کردند در دادخواست دادستانی بروکلین آمده بود که احمد شیخ‌زاده روابط تجاری خود با ایران را به وزارت خزانه‌داری آمریکا اطلاع نداده و بنابراین مقررات مربوط به کنترل و اعمال محدودیت بر روابط اقتصادی میان دو کشور را نقض کرده است. همچنین طبق مدارک ادعایی دادستانی، او از سال 2008 به‌عنوان مشاور هیات نمایندگی ایران از این نهاد به صورت نقدی و ماهانه حقوق می‌گرفته و در سیتی بانک این پول‌ها را پس‌انداز می‌کرده است.


دادستان‌ها گفته‌اند شیخ‌زاده از سال 2008 تا 2012 میزان درآمد خود را کمتر از میزان واقعی به اداره مالیات آمریکا اعلام کرده بود.


اتهام‌زنی‌های تکراری واشنگتن


اتهام‌زنی به مقام‌های جمهوری اسلامی ایران موضوع جدیدی نیست و از زمان باب شدن پرونده هسته‌ای و تلاش‌‌ها برای توافق میان ایران و گروه 1+5 همواره چنین مواردی مطرح و در هر دوره‌ای شخصی ایرانی به نقض تحریم‌های آمریکا متهم شده است. در این راستا 15 نوامبر 2017 (24 آبان) دادستانی منطقه‌ جنوب نیویورک خبر محکومیت علی صوفی، شهروند ایرانی‌تبار کانادایی را منتشر کرد.


در بیانیه‌ دادستانی آمده است که این مرد 63 ساله میان سال‌های 2014 تا 2016 برای دورزدن تحریم‌های بین‌المللی علیه جمهوری اسلامی برنامه‌ریزی و در این راستا برای خرید تجهیزات نظامی آمریکایی، از جمله بالگرد، خودروهای نظامی، قطعات تانک و قطعات مسلسل‌های پیشرفته و ارسال آن‌ها به ایران تلاش کرده است.


همچنین در شهریور ماه سال جاری بود که سه تبعه ایرانی به نام‌های خضرایی، هاشم‌نژاد و محمدی به اتهام نقض تحریم‌های آمریکا علیه ایران به‌وسیله مشارکت در فروش میلیون‌ها دلار کالا از آمریکا به ایران از سوی دادگاه فدرال کلیولند تحت تعقیب قرار گرفتند. طبق کیفرخواست تنظیم شده، مقام‌های فدرال محموله‌هایی را از آمریکا و از جمله منطقه کلیولند به کشورهایی همچون امارات و ترکیه ردگیری کردند. این محموله‌ها از آنجا به ایران ارسال شده بودند.


موارد مذکور و متعددی که باتوجه به سیاست‌های کینه‌توزانه واشنگتن علیه ایران در آینده ممکن است تکرار شود، در راستای اهداف نخ‌نما شده آمریکا برای متهم کردن ایران به نقض برجام و در ادامه سناریوی آمریکا برای بهانه‌تراشی با هدف خروج از برجام است.


دولت ترامپ که تا حد زیادی نتوانسته‌ است متحدان اروپایی خود را برای همراهی با خود در زمینه انجام مذاکرات بیشتر بر سر پرونده هسته‌ای ایران یا خروج از توافق هسته‌ای همراه کند، چه در گذشته و چه اکنون می‌کوشد تا با این ادعا‌های واهی و البته بهانه قرار دادن رویدادهای از این دست ایران را ناقض توافق هسته‌ای جلوه دهد تا از این طریق بتواند به اهداف خود در زمینه توافق هسته‌ای که تهدید به خروج از آن کرده دست یابد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب