دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 بهمن 1396 - 10:45
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست:

پرورش تجاری گوزن پیامدی برای محیط زیست ندارد/ صدور مجوز شکارگاه خصوصی در صورت افزایش گونه‌های پرورش یافته

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به قانون جامع دامپروری در سال 88 گفت: تکثیر و پرورش گونه‌های حیات وحش از جمله گوزن به منظور تامین پروتئین هیچ اشکالی ندارد و در صورت افزایش گونه‌های پرورش یافته در یک منطقه مجوز شکار و ایجاد شکارگاه خصوصی نیز صادر می‌شود.
کد خبر : 255725

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، چندی پیش معاون وزیر جهاد کشاورزی از ارائه تسهیلات پرورش تجاری گوزن در تمام نقاط کشور و قرار‌گیری آن در سبد غذایی خانوار خبر داد و گفت: پرورش گوزن به‌صورت تجاری در برخی از استان‌های کشور آغاز شده است و محدودیتی برای اعطای مجوز پرورش گوزن در کشور وجود ندارد و متقاضیان برای تولید این محصول در تمام نقاط کشور، می‌توانند اقدام کنند.


برهمین اساس علی تیموری، مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست نیز در گفت‌و گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا در مورد پیامدهای محیط زیستی پرورش گوزن در کشور اظهار کرد: پرورش، تکثیر گونه‌های مولد حیات وحش و فروش گوشت آنها هیچ ایراد و اشکالی ندارد و قانون جامع دامپروری در سال 88 صادر شده است که براساس آن وزارت جهاد کشاورزی می‌تواند مجوز راه اندازی چنین مراکزی را برای متقاضیان صادر کند.


وی در مورد تعامل وزارت جهاد کشاورزی با محیط زیست قبل از ارائه مجوز گفت: وزارت جهاد کشاوزی جلسات لازم را برای پرورش و تکثیر گونه‌های حیات وحش با حضور سازمان حفاظت محیط زیست برگزار می‌کند و براساس قانون وزارت جهاد کشاورزی اختیار دارد که برای تامین پروتئین به متقاضیان ایجاد مرکز پرورش گونه‌های حیات وحش مجوز بدهد. مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تجربه سایر کشورهای دنیا در زمینه پروش حیوانات ادامه داد: در کشورهای دیگر صدور مجوز تکثیر و پرورش گونه‌های حیات وحش صرفا برای تامین پروتئین نیست و حتی شکارگاه‌های خصوصی ایجاد می‌کنند، در همین راستا ما هم می‌توانیم در صورتی که تعداد حیوانات پرورش یافته در یک مرکز بیشتر از حد مجاز شد به آن مرکز مجوز شکار بدهیم و مردم بتوانند در این منطقه شکار کنند، البته هم اکنون شکارگاه خصوصی در کشور داریم.


تیموری یادآور شد: سازمان محیط زیست به طور کلی با تکثیر و تولید گونه‌های حیات وحش مشکلی ندارد و متقاضیان می‌توانند درخواست خود را به صورت مکتوب ارائه کنند و کمیته فنی سازمان محیط زیست پس از بررسی طرح و برنامه های لازم مجوز صادر می‌کند، هم اکنون در استان‌های یزد، کرمان و بوشهر شاهد اجرای طرح پرورش گوزن هستیم.


وی با تاکید براینکه گوزن‌هایی که در این مراکز تکثیر و پرورش داده‌ می‌شوند از گروه گوزن‌های بومی هستند وحتی قرق‌های اختصاصی که به اشخاص واگذار کرده‌ایم، گفت: در صورتی که شاهد افزایش گونه‌های پرورش یافته باشیم مجوز شکار صادر می‌کنیم. هم اکنون نیز در استان کرمان پرورش و تکثیر گونه‌های کل و بز را داریم و اجرای این طرح در سایر استان‌های کشور نیز در دستور کار و پیگیری است.


تیموری اظهار کرد: قرق‌های اختصاصی شامل مناطق چهارگانه است که می‌توانیم در اختیار بخش خصوصی قرار دهیم زیرا تکثیر وپرورش گونه‌های حیات وحش ضمن حفاظت طبیعی باعث رشد جمعیت نیز می‌شود بنابراین کسانی که مجوز تکثیر و پرورش گونه‌های حیات وحش را در مناطق وسیع تری دارند می‌توانند شکارگاه‌ها خصوصی هم داشته بانشد و سازمان محیط زیست با پرورش و تکثیر گونه‌های حیات وحش از جمله کل، بز، قوچ، میش و پرندگان مشکلی ندارد و مجوزهای لازم را صادر می‌کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب