دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 بهمن 1396 - 02:23
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس:

70 درصد درآمدهای بودجه از محل مالیات و عوارض است

نماینده مردم شیراز در مجلس گفت: افزایش صادرات در گرو حمایت از تولید است اما از آنجا که 70 درصد بودجه را درآمدهای مالیاتی و عوارضی تشکیل می‌دهد، نمی‌توان به کاهش مالیات امیدوار بود.
کد خبر : 254758

مسعود رضایی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری آنا درباره تحولات بازار ارز عنوان کرد: اگر صادرات ما مازاد بر واردات بود، واقعی بودن قیمت دلار به نفع کشور بود؛ چراکه در آن صورت کشور کسب درآمد می کرد و بالا بودن قیمت دلار سبب منافع مادی بیشتر می‌شد. اما وقتی صادرات ما به اندازه واردات نیست، با افزایش قیمت دلار تا قیمت واقعی ضرر می کنیم.


وی با اشاره به اینکه واقعی کردن قیمت دلار می تواند به مرور سبب افزایش صادرات شود، بیان کرد: زمانی صادرات ما افزایش می یابد که چیزی برای صادرات داشته باشیم. متاسفانه ما به جز نفت چیزی برای صادر کردن نداریم.


نماینده مردم شیراز در مجلس با بیان اینکه ایران در تولید محصولات غیرنفتی ضعیف است، یادآور شد: زمانی ما در بحث کشاورزی، خشکبار، فرش و قالی حرفی برای گفتن داشتیم اما در حال حاضر برخی از کشورها حتی از ما جلو افتاده‌اند و از آنجا که ما توان رقابت با آن‌ها را نداریم، صادرات ما به راحتی رونق پیدا نمی کند.


رضایی در پاسخ به این سوال که آیا با در نظر گرفتن مشوق هایی همچون جوایز صادراتی نمی توان امید به افزایش صادرات داشت، تصریح کرد: متاسفانه وقتی زیرساخت ها مناسب نیست، تولیدکنندگان برخی مواد اولیه و تجهیزات خود را از خارج می آورند، در درجه اول واردکننده است و بعد صادرکننده می‌شود. ضمن اینکه قیمت تمام‌شده تولید او زیاد می شود، سود آنچنانی هم عاید او نمی شود و نمی تواند با رقبای خارجی رقابت کند.


وی افزود: راهکار درست این است که ما از تولیدکنندگان حمایت کنیم و دست آنان را در رقابت آزاد بگذاریم. من معتقدم اگر یک بخش خصوصی قوی ایجاد شود و فعالان این بخش بتوانند آزادانه با کشورها ارتباط برقرار کنند، راحت‌تر کار خواهند کرد.


نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس تاکید کرد: به عقیده من تا زمانی که از بخش خصوصی می خواهیم به صورت فرمایشی و دولتی صادرات انجام دهند، در این زمینه رشدی نخواهیم کرد. باید بخش خصوصی را آزاد بگذاریم تا رقابت ایجاد شود. آنگاه هرکس دارای توانمندی است، در صحنه رقابت خواهد ماند و هرکس ناتوان است، به طور طبیعی عقب‌نشینی می کند. اینگونه حس رقابت در هر تولیدکننده‌ای ایجاد می شود و تولیدکنندگان تلاش می کنند خود را به کاروان در حال حرکت برسانند.


رضایی تاکید کرد: اگر ما همچنان شعار رقابت بدهیم اما بازیگری برای شرکت در این رقابت نداشته باشیم، نتیجه مطلوب نخواهد بود.


وی در پاسخ به این پرسش که آیا مجلس برای حمایت از تولیدکنندگان اراده‌ای درجهت کاهش مالیات دارد یا خیر، گفت: متاسفانه در مصوبات برنامه ششم توسعه هرگونه معافیت مالیاتی ممنوع شده است. اما نکته مهم این است که با نگاهی به بودجه متوجه می شویم تنها 30 درصد از بودجه مختص مواد و مشتقات نفتی است و تقریبا 70 درصد بودجه از محل عوارض و مالیات تامین می شود.


نماینده مردم شیراز در مجلس تصریح کرد: اگر دولت بخواهد در مورد کاهش مالیات کوتاه بیاید، درحقیقت درآمد خودش کم می شود. بنابراین اقتصاد ما دچار یک بیماری و پیچیدگی شده است و تا زمانی که آزاد نشود و رابطه ما با جهان آزادانه‌تر صورت نگیرد، نه تنها شرایطمان بهتر نمی شود؛ بلکه انتظار بدتر شدن آن می رود.





انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب