صنعت برق کشور دچار آبگرفتگی شده است
حسینعلی حاجی دلیگانی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری آنا، با اشاره به وضعیت نامساعد حوزه برق در کشور بیان کرد: در حال حاضر بیش از 30 هزار میلیارد تومان بدهی دولت به پیمانکاران، سازندگان و تولیدکنندگان در بخش برق است و این رقم از گذشته تاکنون مدام با افزایش همراه بوده است.
وی افزود: قسمت زیادی از بدهی دولت به بخش خصوصی فعال در صنعت برق به دلیل مابهالتفاوت قیمت تمامشده و نرخ فروش برق است که برای اصلاح آن باید قیمت تمامشده برق پایین آورده شود.
نماینده مردم شاهین شهر و میمه با اشاره به اینکه حوزه برق در کشور مورد بی توجهی قرار گرفته است، اظهار کرد: وزارت نیرو مدتی به جای وزیر، زیر نظر سرپرست اداره می شد و آن ثبات لازم را نداشت. همچنین مسائل آب نیز بر مسائل برق سایه انداخته و به نوعی بخش برق دچار آبگرفتگی شده است. به همین دلایل متاسفانه به برق توجه نشده و این در حالی است که امروز در هر کار و تولید و خدماتی برق لازمه اولیه است.
حاجی دلیگانی اضافه کرد: بخش برق نیاز به سرمایهگذاری دارد و به نظر میرسد غیر از انرژیهای نو در بخش های دیگر به اندازه کافی سرمایهگذاری صورت نگرفته است.
وی در پاسخ به این سوال که چرا مشکلات حاد صنعت برق و فعالان این حوزه در جلسات علنی مجلس مورد بررسی قرار نمیگیرد، گفت: این مساله به جهتگیری وزارت نیرو مربوط می شود. رفت و آمد و حضور وزیر نیرو و سایر مسئولان آن در مجلس باید مقداری تقویت شود. حضور این مقامات در مجلس کمرنگ است و اگر بیشتر شود، فضای مجلس را برای رسیدگی به مسائل این حوزه آماده می کند.
با افزایش قیمت حاملهای انرژی میتوان یارانه مردم را پرداخت کرد
حسینعلی حاجی دلیگانی با اشاره به تصمیم کمیسیون تلفیق مجلس برای حذف برخی یارانهبگیران از طرح هدفمندی یارانه ها گفت: من مخالف حذف یارانه های نقدی هستم. به اعتقاد من ما باید قیمت همه حامل های انرژی را به قیمت فوب خلیج فارس آزاد کنیم. در این صورت جلوی رانتخواری و قاچاق هم گرفته میشود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اضافه کرد: از آن سو می توان حداقل 50 درصد از درآمد حامل های انرژی را به حساب مردم ریخت. چنین کاری باعث ایجاد شفافسازی میشود.
انتهای پیام/