فوت یک نفر بر اثر تب کریمه کنگو در کشور/ رعایت نکات بهداشتی هنگام ذبح دام ضروری است
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر محمد مهدی گویا ضمن بیان این مطلب گفت: در دو هفته گذشته 2 مورد ابتلای بیماری تب کریمه کنگو در انسان در شهرهای چالوس و نوشهر گزارش شده است.
وی افزود: مورد اول کشاورزی 39 ساله در چالوس بوده است که وقتی پی به بیماری گوسفنداش میبرد، بدون این که مراتب را به سازمان دامپزشکی گزارش کند، آنها را ذبح و از گوشت گوسفندان نیز استفاده میکند.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: این کشاورز بعد از 5 روز از این اقدام، دچار علائم بیماری تب کریمه کنگو میشود و تا 2 روز نیز به این مساله اهمیت نداده و بعد از 2 روز، ابتدا در بیمارستان چالوس و سپس در بیمارستان تخصصی ساری تحت شرایط ویژه بستری میشود و متاسفانه به دلیل مراجعه دیرهنگام، اقدامات درمانی موثر واقع نشده و بیمار فوت میکند.
وی افزود: مورد دوم مردی 85 ساله در نوشهر بود که به دلیل ذبح دام و تماس مستقیم با دام آلوده و عدم رعایت نکات بهداشتی، مبتلا به بیماری تب کریمه کنگو میشود.
دکتر گویا گفت: خوشبختانه بیماری این فرد به موقع تشخیص داده شده و تحت درمان قرار میگیرد و در حال حاضر حال عمومی این بیمار خوب است.
راه های انتقال تب کریمه کنگو
وی در ادامه با بیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو از طریق دام به انسان انتقال پیدا میکند، گفت: این بیماری از طریق کنههای موجود روی بدن دام و تماس انسان با دام ممکن است مورد گزش قرار گیرد منتقل میشود.
دکتر گویا افزود: همچنین این بیماری هنگام ذبح حیوان و آلوده شدن فرد با خون، ترشحات و امحاء و احشاء حیوانات به انسان میشود.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: ذبح دام باید در کشتارخانه و نه در مکانهای دیگر صورت گیرد و رعایت نکات بهداشتی هنگام ذبح مانند پوشیدن لباس مناسب، دستکش و چکمه ضروری است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: وقتی بیماری مشکوک به ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو شد باید تحت شرایط ویژه نگهداری شود و درمان دارویی برای او آغاز شود.
دکتر گویا همچنین به کادرهای پزشکی که وظیفه مراقبت از بیماران را بر عهده دارند، توصیه کرد: نکات بهداشتی را به طور دقیق رعایت کنند چرا که این بیماری میتواند در اثر تماس با خون و ترشحات بدن از طریق دام به انسان انتقال یابد.
مراقبتها ادامه دارد
وی گفت: خوشبختانه این بیماری در مازندران به دلیل اقدام سریع و انجام مقررات ویژه کادرهای بهداشتی باعث شد که کسی به این بیماری مبتلا نشود و مراقبت از بیماری با هماهنگی سازمان دامپزشکی کماکان ادامه یابد.
انتهای پیام/