افزایش ۵ برابری رنگهای افزودنی به مواد غذایی
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان غذا و دارو، حسین عبدالعزیزی، کارشناس بهداشت مواد غذایی اظهار کرد: در لیست رنگهای مجاز بعضی از رنگهای شیمیایی وجود دارند؛ هزاران نوع ماده رنگی وجود دارد که بیشتر آنها برای استفاده در مواد غذایی سمی و سرطان زا شناخته شدهاند.
عبدالعزیزی افزود: افزودن رنگها به مواد غذایی در بیشتر کشورها قانونا کنترل میشود و در انگلستان تنها از 50 رنگ مجاز استفاده میشود.
این کارشناس با بیان اینکه مصرف رنگهای خوراکی مصنوعی در نیم قرن گذشته 500 درصد افزایش داشته است و در این میان، کودکان بزرگترین مصرف کنندگان محسوب میشوند، تاکید کرد: بر اساس گفته متخصصان تغذیه برخی رنگهای خوراکی مصنوعی میتوانند زمینه ساز واکنشهای آلرژیک شوند.
عبدالعزیزی ادامه داد: دلیل استفاده از رنگهای خوراکی مصنوعی بخشیدن ظاهری جذابتر به مواد غذایی است و هیچ فایده غذایی ندارند. در نتیجه اگر فرزند شما بیش فعال است یا رفتاری تهاجمی دارد، حذف رنگهای خوراکی از رژیم غذایی وی میتواند مفید باشد.
وی اظهار کرد: استفاده مناسب و در حد مجاز از رنگهای مورد تایید نمیتواند اثر نامطلوبی روی سلامت افراد بگذارد اما استفاده بیش از اندازه آنها میتواند عطر و طعم غذا را تحت تاثیر قرار دهد و سلامت مصرف کننده را به خطر بیندازد.
عبدالعزیزی با بیان اینکه حذف این خوراکیهای «رنگ شده»، هیچ کمبودی در بچهها ایجاد نمیکند، چون خوراکیهای با رنگ مصنوعی، عموماً ارزش تغذیهای خاصی ندارند، اضافه کرد: همه افراد به رنگ مواد غذایی حساس هستند و در واقع با مشاهده رنگ مواد غذایی اشتهای ما تحریک شده و یا از بین میرود.
این کارشناس بهداشت غذایی یادآور شد: کارشناسان تغذیه بر این باور هستند که بسیاری از رنگهای مصنوعی عامل ایجاد کننده اختلالاتی از قبیل آسم، اختلالهای کبدی و تومورهای بدخیم و حتی تاثیر بر روی فرایندهای مغزی مانند تاثیر بر قدرت یادگیری و رفتار به ویژه در قشر آسیب پذیر کودکان و نوجوانان هستند.
انتهای پیام/