دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 دی 1396 - 11:21
دبیر هیات رئیسه مجلس:

مشکل اقتصادی به دلیل ضعف دولت در اجرای سیاست‌هاست/ کسی نیست جلوی رانت‌خواری را بگیرد

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی با اشاره به اعتراضات اخیر مردم به مشکلات اقتصادی گفت: مشکل ما ضعف دولت در اجرای سیاست‌هاست. مشکل اینجاست که برخی افراد که به خزانه دولت وصل هستند، از رانت استفاده می‌کنند و کسی نیست جلوی آن‌ها را بگیرد.
کد خبر : 246898

امیر حسین قاضی‌زاده هاشمی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری آنا با بیان اینکه در حل مشکلات اقتصادی مردم که باعث تجمع‌های اخیر شده است از دست دولت فعلی کاری ساخته نیست، اظهار کرد: ساده‌ترین کاری که از عهده دولت برمی‌آید این است که کنار برود و کار را به دست افراد توانمند بسپارد.


عضو هیات رئیسه مجلس با تاکید بر اینکه سیاست‌های اقتصادی جمع‌بندی شده و مشخص است، گفت: ما برای یافتن راهکارها مشکلی نداریم و قوانین و دستورالعمل‌های لازم را دارا هستیم. مشکل ما ضعف دولت در اجرای سیاست‌هاست. مشکل اینجاست که برخی افراد که به خزانه دولت وصل هستند، از رانت استفاده می‌کنند و کسی نیست جلوی آن‌ها را بگیرد.


وی ادامه داد: کسی جلوی رانت‌خواران را نمی‌گیرد؛ چون بسیاری از مسئولین خود بخشی از روند رانت‌خواری محسوب می‌شوند و مقابله با رانت‌خواران با منافع آنان تضاد دارد.


نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضعف ریشه‌دار دولت گفت: دولت دارای طبقه‌ای است که حدود 40 سال برای خود جایگاهی تعریف‌شده داشته‌اند و از این بلبشوی اقتصادی سود برده‌اند.


قاضی‌زاده هاشمی افزود: برخی از مهره‌های منفی در دولت حضور دارند که اوایل انقلاب شعارهای انقلابی تندی می‌دادند و از امام طرفداری می‌کردند. امام، حامی مستضعفین و محرومین بود؛ چگونه است که برخی طرفداران او در این چند سال بیش از هزار میلیارد تومان سرمایه اندوخته‌اند!.


عضو هیات رئیسه مجلس خاطرنشان ساخت: برخی از افراد حاضر در دولت در حال حاضر در مناطق 1 و 2 ساکن بوده و دارای خانه‌های مجلل آنچنانی هستند. اگر تنها متراژ منازل این افراد بررسی شود، متوجه خواهیم شد که چرا درد مردم خود را نمی‌فهمند.


وی با بیان اینکه برخی از مسئولین اکنون در طبقه بورژوا جای دارند، عنوان کرد: چگونه می‌شود چنین افرادی مساله معیشتی مردم را حل کنند؟ کار مردم باید به کسانی واگذار شود که از متن جامعه برخاسته باشند و بدانند صد تومان گران شدن سیب‌زمینی یا نان به چه معناست.


دبیر هیات رئیسه مجلس دهم درخصوص فتنه 88 که به حماسه 9 دی انجامید، اظهار کرد: این فتنه درواقع شورش طبقه ممتاز علیه محرومین جامعه بود. در دولت نهم و دهم کسانی سرکار آمدند که جزو طبقه ممتاز نبودند. شعار این دولت عدالت‌خواهی بود و به جای تمرکزگرایی رویکردی محیط‌گرا داشت؛ به همین دلیل بساط عده‌ای برچیده شد و مسائلی را بهانه کردند تا با وضعیت آن روز مقابله کنند.


وی شرایط سال 88 را مشابه دعوای بین اصحاب جمل و معاویه با امیرالمومنین دانست و گفت: زمانی که امیرالمومنین سودجویی معاویه و اصحاب جمل را در دولت خود نپذیرفت، این افراد کار را به خونریزی کشاندند. در سال 88 نیز برخی افراد نتوانستند عدم حضور در دولت را تاب آورند و کار را به فتنه کشاندند.


نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی در تبیین نحوه بروز فتنه 88 عنوان کرد: این فتنه در ابتدای کار شورش طبقه ممتاز در برابر عدالتخواهی نظام بود و به دنبال آن ضد انقلاب، منافقین، سلطنت‌طلبان و... نیز به آن ورود کردند و از شرایط سوءاستفاده کردند.


قاضی‌زاده هاشمی در پاسخ به این سوال که آیا مقصر اصلی در ایجاد فتنه 88 محمود احمدی‌نژاد بود، تصریح کرد: شخصی کردن این موضوع کار نادرستی است. البته به عملکرد احمدی‌نژاد نقدهای زیادی وارد است و شاید برخی از اطرافیان او بی‌شباهت به خوارج نباشند اما نمی‌بایست فتنه را شخصی کرد. حقیقت این است که برخی در طول سال‌های پس از انقلاب در اثر ساختارهای نادرست به منافع خاصی رسیده بودند و در آن برهه این منافع به خطر افتاده بود. این افراد برای بازپس گرفتن قدرت از دست رفته خود سبب ایجاد فتنه شدند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب