دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در ادامه جلسات دولت در سایه صورت گرفت

مأموریت جلیلی برای کارگروه کشاورزی در استان سیستان و بلوچستان

نشست بررسی ظرفیت های کشاورزی سیستان و بلوچستان با حضور سعید جلیلی برگزار شد.
کد خبر : 246775

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، در راستای سلسله جلسات «دولت سایه» و سفر اخیر به استان سیستان و بلوچستان، نشست تخصصی بررسی ظرفیت‌های کشاورزی در استان سیستان و بلوچستان در دفتر نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی برگزار شد.
در این جلسه که با حضور سعید جلیلی برگزار شد دکتر اشرفی معاون اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان، جهانسوز معاون سابق وزیر کشاورزی، غلامحسین آقایا رئیس سابق مؤسسه پژوهش‌های کشاورزی، جعفر خلقانی معاون اسبق وزارت جهاد کشاورزی و جمعی دیگر از کارشناسان این حوزه حضور داشتند.
در ابتدای این جلسه، سعید جلیلی با اشاره به سفر اخیر خود به شهرهای جنوبی استان سیستان و بلوچستان گفت: با وجود آنکه کارنامه نظام در برخی زمینه‌های عمرانی مثل برق ‌رسانی، جاده ‌کشی و ... در این استان قابل‌ دفاع است ولی وضعیت موجود این منطقه با نقطه مطلوب فاصله دارد که همه باید کمک کنیم تا به وضع مطلوب نزدیک شویم.
وی افزود: با توجه به شرایط جغرافیایی و محیطی و ظرفیت و توان فراوان در این استان، متأسفانه همچنان محرومیت‌هایی در سیستان‌ وبلوچستان مشاهده می‌شود که باید کارشناسان، نخبگان، مسئولین و دستگاه‌ها برای رفع این محرومیت ها و استفاده حداکثری از این فرصت ها کمک کنند.
ظرفیت های کم نظیر سیستان و بلوچستان از زبان معاون استاندار


در ادامه این جلسه خانم دکتر اشرفی معاون اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان برخی از مزیت‌های نسبی این استان را بیان کرد.
اشرفی افزود: 21 درصد ارزش افزوده شیلات کشور به استان سیستان و بلوچستان تعلق دارد و تقریباً 8 ماه از سال برای پرورش میگو در سواحل چابهار و کنارک مناسب است ولی در حال‌حاضر 42 هزار هکتار میگو کشت می‌شود.
معاون اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: پرورش دام به ویژه شتر و شترمرغ و محصولات زراعی مانند خرما و صید ماهی از مزیت‌های استان نسبت به دیگر مناطق کشور است. به دلیل برخی اشتراکات فرهنگی، بخش زیادی از مردم و مسئولین کشور عمان تمایل و انگیزه فراوانی برای فعالیت و مبادله اقتصادی با این استان به ویژه در بخش کشاورزی را دارند.
اشرفی گفت: در بازارچه‌های مرزی استان، حدود 60 درصد مبادلات مربوط به صادرات است و در دو سال گذشته در برخی زمینه ها به ویژه در حوزه انرژی‌های تجدید پذیر مانند گلخانه‌های خورشیدی موفق به جذب سرمایه گذاری خارجی شده ایم.
وی پیشنهاد داد با پاکستان و افغانستان، تفاهم‌نامه تجارت آزاد منعقد شود تا هم روابط با همسایگان تقویت و هم به صادرات ایران کمک شود.
معاون اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: بنیاد برکت تفاهم نامه‌ای به ارزش هزارمیلیارد تومان با استان در رابطه با حمایت شرکت‌های دانش‌بنیان منعقد کرده که اجرایی شدن آن می‌تواند آثار و برکات زیادی داشته باشد و مشابه این کار را سایر نهادها مانند آستان قدس نیز می‌توانند انجام دهند. یکی از مهمترین مشکلات استان، انجام کند پروژه‌های زیرساختی است و متاسفانه بسیاری از پروژه‌های زیرساختی نیمه‌کاره رها شده‌اند.
میوه های گرمسیری؛ مزیت نسبی سیستان و بلوچستان


در بخش دیگری از این جلسه دکتر جهانسوز معاون سابق وزیر کشاورزی گفت: تولید میوه‌های گرمسیری مانند موز، گوآوا و چیگو باید در دستور کار مسئولین استان و دولت قرار گیرد زیرا تولید این میوه ها مزیت استان سیستان و بلوچستان محسوب می‌شود.
لزوم شیرین سازی آب دریا


در بخش دیگری از این نشست تخصصی، غلامحسین آقایا رئیس سابق مؤسسه پژوهش‌های کشاورزی گفت: از استان سیستان ‌و بلوچستان تا بندرعباس حدود 100 هزار هکتار از اراضی را می‌توان با آب دریا به سطح زیر کشت کشور اضافه کرد که شیرین‌سازی آب دریا باید در دستور کار قرار گیرد.
آقایا ادامه داد: در این راستا به شرکت‌های پشتیبان تولید نیز نیاز داریم تا بازار برای محصول تولید شده فراهم شود و باید یک برنامه اقدام برای بخش کشاورزی استان فراهم شود.
وی در پایان گفت: مردم می‌توانند از سختی آب‌ و هوایی استان استفاده کرده و ظرفیت‌هایی مانند استفاده از گلخانه‌های خورشیدی را فعال سازند.
زیرساخت های صادرات توسعه یابد


در ادامه نیز جعفر خلقانی معاون اسبق وزارت جهاد کشاورزی گفت: در استان سیستان و بلوچستان باید زیرساخت‌های صادرات مانند تونل‌های آب سرد که برای نگهداری و حفظ طراوت محصولات کشاورزی در بخش بازرگانی کمک می‌کند، فراهم شود.
ماموریت جلیلی به کارگروه کشاورزی


در انتهای این نشست، سعید جلیلی از کارگروه کشاورزی خواست موضوع چگونگی پیشرفت کشاورزی در استان سیستان و بلوچستان را با دعوت از صاحب نظران مربوطه به ویژه کارشناسان و مسئولان محلی در برنامه کارخویش قرار داده و جمع بندی آن را در جلسه آینده ارائه نمایند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب