مصرف چهترکیباتی باعث کاهش "شیر مادر" میشود
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، سید جواد علوی در گفتوگویی درباره راههای کم کردن شیر مادر در زمان گرفتن نوزاد از شیر اظهار کرد: بهطور کلی اسباب تولید زیاد شیر، ضد اسباب تولید کم آن است لذا توصیه میشود علاوه بر کاهش میزان مصرف غذا و مایعات، از داروهای مجفف (خشککننده) و ناشف رطوبت (جاذب رطوبت) و محلل و مُقلِل منی برای کاهش تولید شیر استفاده شود.
وی افزود: همچنین داروهای قاعدهآور در این خصوص سودمند است زیرا سبب انحراف خون که ماده شیر است از سینه بهسوی رحم میشوند بهخصوص اگر عدم جریان حیض (قاعدگی) سبب کثرت تولید شیر باشد.
این کارشناس طب سنتی تصریح کرد: استفاده از داروهای قاعدهآور، نوشیدن آب شور, روزه گرفتن, فصد کردن, ورزش و حمام در زمان ناشتا, قی, تقلیل غذا و اجتناب از خوردن اغذیه مولد شیر مفید است, استفاده از برخی غذاها نیز میتواند به کاهش تولید شیر کمک کنند, از غذاها نان جو, عدس با سرکه و گوشت گاومیش توصیه میشود, مصرف ماهیچه گوشت بره همراه با عدس و زیره موجب باز ایستادن شیر میشود همچنین مصرف مداوم زیره مانع تولید شیر میشود.
علوی خاطرنشان کرد: همه داروها, غذاهای سرد, خشک ترش مثل آبغوره, انار ترش, سرکه, مانند آن و حتی هر غذا, داروی سرد و خشک غیرترش مثل عدس, بلوط و ارزن در کاهش تولید شیر مفید است؛ از داروهای سرد، تخم کاهو و عدس و عدس پوستگرفته و پختهشده در سرکه، برگ اسفرزه و نیز لعاب آن همچنین ضماد کردن آرد باقلا با روغن گل و سرکه روی پستان،کاهش روند تولید شیر مفید ذکر شده است.
وی اذعان کرد: از داروهای گرم در این خصوص خوردن برگ سداب و ضماد کردن آن بر سینه و نیز تخم آن و نیز مصرف پنجانگشت و تخم آن حداکثر 7 گرم، و ریحان است, خوردن زیره بهمیزان 3.5 گرم نیز خشککننده شیر است, از جمله سایر داروهای مجفف, مقلل شیر و منی عبارتند از شاهدانه، زنیان، بادرنجبویه و شاهتره که هم بهصورت خوراکی و هم ضماد آن برای کاهش شیر مؤثر است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/