دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 آذر 1396 - 19:14
نجفی در دیدار با لاریجانی:

75درصد از آلودگی هوای تهران ناشی از وسایل نقلیه است

شهردار و رئیس شورای شهر تهران در ارائه گزارشی به رئیس مجلس شورای اسلامی دلایل آلودگی هوای پایتخت و راهکارهای رفع آن را تشریح کردند.
کد خبر : 243941

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محمدعلی نجفی شهردار، محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران و مرتضی الویری، رئیس کمیسیون برنامه وبودجه شورای شهر روز گذشته با دکتر لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت‌و گو کردند. در این نشست شهردار تهران و رئیس شورای شهر گزارش کاملی از وضعیت حمل و نقل عمومی پایتخت و راهکارهای مقابله با آلودگی ارائه کردند.


بر اساس گزارش ارائه شده در این نشست، 3200 هکتار بافت فرسوده در تهران وجود دارد که 15 درصد از جمعیت پایتخت در این مناطق ساکن هستند. از سویی طبق گزارش مذکور 75 درصد از آلودگی هوای تهران ناشی از وسایل نقلیه است به گونه‌ای که در شرایط کنونی برخی از کامیون‌هایی مورد استفاده برای حمل و نقل بالای 20 سال عمر دارند و نباید در پایتخت تردد کنند.


در بخش دیگری از این نشست شهردار و رییس شورای شهر شهر گزارشی از وضعیت حمل و نقل عمومی در پایتخت ارائه کردند که بر اساس آن سهم مترو، ناوگان اتوبوسرانی و ناوگان تاکسیرانی از جابجایی مسافر مجموعا 45 درصد است که عمر مفید 60 تا 70 درصد اتوبوس ها به پایان رسیده است.


از سویی در شرایط کنونی، متروی پایتخت با کمبود واگن روبه رو است به نحوی که هم اکنون حدود 1400 واگن مورد استفاده قرار گرفته که برای توسعه این حوزه به حدود 2هزار واگن جدید نیاز است. همچنین تجهیز خطوط 6 و 7 متروی پایتخت اهمیت بسزایی دارد که اگر فرآیند تجهیز این خطوط کامل شود امکان جابجایی 7 تا 8 میلیون مسافر فراهم می‌شود از طرفی پایتخت به ایجاد 12 خط مترو یعنی 8 خط در داخل و 4 خط در اطراف پایتخت نیاز دارد.


بر اساس گزارش ارائه شده، 7 خط مترو در تهران ساخته شده که 50 درصد آن با کمبود تجهیزات روبرو است و در صورت تجهیز می توان 7 میلیون مسافر را جابجا کرد از طرف دیگر به دنبال خریداری تعدادی واگن از طریق مناقصه بین المللی هستند.


در ادامه گزارش شهردار و رئیس شورای شهر تهران، به وجود 3 میلیون موتورسیکلت کاربراتوری در پایتخت اشاره و علت عدم جایگزینی این وسایل نقلیه با موتورهای انژکتوری نبود منابع مالی اعلام شد.


به گزارش خانه ملت، در این نشست نجفی و هاشمی پیشنهاد دادند که از بخشی از درآمدهای حاصل از افزایش قیمت سوخت به حوزه حمل و نقل عمومی کشور اختصاص داده شود که تامین بخشی از این اعتبار باید در لایحه بودجه 97 مورد توجه قرار گیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب