دستگاه پاستوریزاتور با قابلیت حفظ طعم و بوی مواد غذایی تولید شد
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی از ۲۲ آذرماه در نمایشگاه بینالمللی آغاز به کار کرد. در این نمایشگاه ۶۴ محصول فناورانه توسط دکتر منصور غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناوری و دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری رونمایی شد.
یکی از محصولات رونمایی شده دستگاه پاستوریزاتور غیر حرارتی با فرآیند فشار بالا (6000 bar) است که توسط محققان موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی به تولید رسید.
دکتر سید مهدی میرزا بابایی، مجری این طرح پژوهشی، به خبرنگار مهر گفت: «یکی از مهمترین دغدغههای صنعت غذا حفظ ارزشهای تغذیهای، بافت، طعم ، رنگ و بوی ماده غذایی در طی فرآیندهای مختلف تولید است».
وی افزود: «از آنجا که روشهای موجود فرآوری مواد غذایی اغلب بر پایه استفاده از فرآیندهای حرارتی و این فرآیندها باعث وارد شدن آسیب جدی به ماده غذایی میشود ضرورت استفاده از روشهای جدید برای رفع نواقص موجود احساس شد».
وی در خصوص نواقص استفاده از فرآیندهای حرارتی در فرآوری مواد غذایی همچنین گفت: «از دست رفتن ارزشهای تغذیهای، تغییر بافت، تغییر طعم و رنگ و بوی مواد غذایی، زمانبر بودن و مصرف بالای انرژی از جمله مهمترین نواقص استفاده از روشهای فعلی به شمار میرود».
وی با بیان این که در حال حاضر برای جلوگیری از مشکلات ناشی از تیمارهای حرارتی از فرآیندهای فشار بالای (HPP) غیر حرارتی Non Thermal Pasteurization استفاده میشود افزود: «با استفاده از فرآیندهای فشار بالا ضمن انجام عمل پاستوریزاسیون در دمای محیط، ویتامینها، طعم، رنگ، بافت و تازگی ماده غذایی حفظ شده و ماندگاری آن به طور چشمگیری افزایش مییابد».
عضو هیأت علمی گروه ماشین آلات مواد غذایی ادامه داد: «فرآیند فرآوری مواد غذایی با استفاده از این روش در مدت زمان بسیار کوتاهی انجام شده و مصرف انرژی به شدت کاهش مییابد و از این منظر این فرآیند دوستدار محیط زیست نیز محسوب میشود».
میرزا بابایی گفت: «تاکنون دستگاهی با این ویژگیها در کشور ساخته نشده و حتی نمونه خارجی آن هم وارد کشور نشده است».
وی در خصوص هزینههای ساخت این دستگاه بیان کرد: «در صورت تولید این دستگاه با دانش و امکانات بومی ضمن ایجاد اشتغال صرفه جویی ارزی هم به دنبال خواهد داشت».
وی گفت: «اکنون دانش فنی این دستگاه را داریم و میتوانیم مطابق با نیاز مصرف کننده آن را تولید کنیم».
منبع: مهر
انتهای پیام/