اعطای جایزه کیفیت به صنایع غذایی توسط کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، کاوه زرگران، رئیس کمیسیون صنایع غذایی و کشاورزی اتاق تهران با اعلام این خبر گفت: اعطای هر نوع جایزه کیفی بر عهده سازمان ملی استاندارد ایران است و این سازمان در روز ملی کیفیت، از افراد یا شرکتهایی که در طول سال توانستهاند حد نصابهای لازم را در ارزیابیها کسب کنند، تجلیل کرده و جوایز یا تقدیرنامههایی را به آنها اعطای میکند. اما بعدها رشته فعالیتها برای ارزیابی کیفیت و معرفی برترینها به بخشهای مختلفی تفکیک شده و این امر به سازمانهای مختلف دولتی تفویض اختیار شد. مثلا بخش غذا و دارو به متولی دولتی آن، یعنی سازمان غذا و دارو واگذار شد.
زرگران توضیح داد: سال گذشته بخش غذا از دارو تفکیک و در نهایت مقرر شد برای سال جاری، نخستین دوره اعطای جایزه بخشی غذا به صورت مستقل و توسط کانون انجمنهای صنایع غذایی برگزار شود. در واقع اهدای جایزه بخشی غذا توسط سازمان ملی استاندارد به سازمان غذا و دارو و توسط این سازمان به کانون انجمنهای صنایع غذایی تفویض اختیار شده است.
دبیرکانون انجمن های صنایع غذایی ایران در مورد روند انتخاب واحدهای برتر صنایع غذایی از نظر کیفیت گفت: فرآیند انتخاب بر اساس یک مدل ارزیابی که سازمان ملی استاندارد با همکاری انجمن مدیریت کیفیت پایهگذاری کرده، صورت گرفته است. پس از آنکه ما فراخوانی اعلام کردیم و متقاضیان شرکت در این ارزیابی ثبتنام کردند، تیمهای ارزیاب پنج نفره به کارخانجات اعزام شده و طی سه روز این ارزیابی را به انجام رساندند. در نهایت امسال ما توانستیم 10 شرکت متقاضی را به عنوان شرکتهای برتر انتخاب کنیم.
زرگران ادامه داد: نوع درجهبندی بر اساس این مدل ارزیابی به نحوی است که شرکتهایی که حد نصاب امتیازشان بین 200 تا 250 امتیاز باشد، مفتخر به دریافت تقدیرنامه اهتمام به کیفیت میشوند و همین طور وقتی امتیاز آنها حدود 300 تا 350 امتیاز باشد، مفتخر به دریافت تقدیرنامه اشتهار به کیفیت میشوند.
این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران توضیح داد که پس از اعلام فراخوان و ثبتنام متقاضیان، یک دوره توجیهی نیز برگزار شده که نظام ارزیابی در آن برای شرکتهای متقاضی به طور کامل تشریح شده است. به گفته زرگران پس از برگزاری این کلاس توجیهی برخی شرکتها به دلیل آنکه متوجه شدند، قادر به کسب امتیاز لازم نیستند، از این کارزار کنارهگیری کردند.
او با بیان اینکه مراسم اعطای جایزه کیفیت در صنعت غذا در هفته نخست دی ماه برگزار میشود، افزود: در سال جاری، صنایع لبنیات، روغن، فرآوردههای گوشتی، آرد و نان صنعتی و برخی صنایع دیگر توانستهاند حائز امتیازات بالا و نامزد دریافت تقدیرنامه و تندیس شوند.
زرگران افزود: با پتانسیلی که در صنایع غذایی کشور وجود دارد و اینکه اغلب شرکتهای تولیدی در این بخش، نظامهای مختلف مدیریت کیفیت را در کارخانجات خود پیادهسازی کردهاند، این رقابت بسیار نزدیک است. ضمن این که با توجه به تولیگری بخش خصوصی در این رقابت، برآورد میشود که هر سال این آیین با استقبال بیشتری از سوی بنگاههای بخش خصوصی برگزار شود و رقابت در آن هر سال بیش از قبل تشدید شود که نتیجه نهایی آن بالا رفتن هر چه بیشتر کیفیت محصولات است.
به گفته دبیرکل کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران مراسم معرفی و تقدیر از برگزیدگان چهارم دی ماه و با حضور نمایندگان بخش خصوصی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رییس و مقامات ارشد سازمان استاندارد و سازمان غذا و دارو برگزار میشود.
انتهای پیام/