آبلیموهای «دستچین» حتی برای خاک هم مضر هستند چه برسد به انسان!
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا به نقل از عصر ایران، مهر ماه سال 93 بود که گزارشی مبنی بر تولید و توزیع آبلیموهای غیرمجاز با برند «دست چین» به سازمان تعزیرات حکومتی رسید.
قاضی این سازمان همراه با کارشناسان بهداشت به محل کارخانه مراجعه کرده و در بازرسی از این محل با مقادیر زیادی آبلیموی غیر مجاز که با مواد شیمایی تولید شده بود مواجه شدند.
این موضوع سرآغازی بود تا با بررسی برندهای دیگر آبلیمو که در میان آنها نامهای معروفی نیز به چشم میخورد مشخص شود که مقادیر زیادی از آبلیموهایی که در بازار عرضه شده صرفا با مواد شیمیایی تهیه شده که برای سلامت انسان بسیار مضر هستند.
مرتضی خدایی، رئیس شعبه ویژه رسیدگی به جرائم و تخلفات پزشکی و بهداشتی سازمان تعزیرات حکومتی تهران در این باره با بیان اینکه متاسفانه شرکتهایی وجود دارند که محصولات خود را به شکل غیر بهداشتی تولید و عرضه میکنند، گفت: این شرکتها اقدام به تولید و عرضه آبلیمو و آبمیوه حتی با آرم «استاندارد» در کشور میکنند.
وی ادامه داد: زمانی که محصول این شرکتها را برای بررسی به دانشگاههای علوم پزشکی ارسال کردیم مطابق نظر این مراکز مشخص شد که محصول تولیدی کاملا غیر مجاز بوده و به هیچ عنوان قابلیت مصرف انسانی را ندارد. در این مورد پروندههایی تشکیل شده و در حال بررسی جدی موضوع هستیم.
خدایی در مورد رسیدگی به پرونده شرکت دستچین که مبادرت به تولید آبلیموهای غیر مجاز میکرد نیز گفت: بعد از مراجعه به این شرکت در بررسیهای انجام گرفته مشخص شد که 550 تن آبلیموی غیر بهداشتی از سوی این کارخانه تولید شده که بخشی از آن در بازار عرضه و 258 تن نیز آماده عرضه به بازار بود که با توجه به تولید بدون مجوز دستور توقیف محصولات در محل صادر و پرونده برای اظهار نظر در مورد قابلیت مصرف به دانشگاه علوم پزشکی ارسال شد.
وی ادامه داد: در برسیهایی که توسط دانشگاه علوم پزشکی انجام گرفت، مشخص شد در تولید این آبلیموها که تحت 4 برند دست چین، دادلی،گل دست و آدلین تولید و عرضه شده بود عدم استفاده از لیمو و استفاده از مواد شیمایی کاملا محرز بوده و این محصولات به دلیل آلایندههای شیمیایی به هیچ عنوان قابلیت مصرف ندارند و لذا دستور جمعآوری این محصولات از بازار به دانشگاه علوم پزشکی داده شد.
رئیس شعبه ویژه رسیدگی به جرائم و تخلفات پزشکی و بهداشتی سازمان تعزیرات حکومتی تهران در مورد چگونگی حکم صادره برای این شرکت گفت: این شرکت علاوه بر پرداخت جریمه به مبلغ 9 میلیارد و 200 میلیون ریال به معدوم شدن شدن کالاهای کشف شده نیز محکوم شده است.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا با مسئولان این کارخانه متخلف برخورد قضایی هم انجام میشود یا خیر گفت: چون احتمال صدمات جانبی در این پرونده میرود لذا بخشی از پرونده جهت رسیدگی به مرجع قضایی ارسال شد.
خدایی با بیان اینکه برای معدوم کردن آبلیموهای کشف شده در این کارخانه نیز با مشکل مواجه هستیم گفت: مطابق نامهای که از سازمان حفاظت محیط زیست دریافت کردهایم حتی معدوم کردن این محصولات نیز با آثار زیستمحیطی شدید روبهروست و جالب است وقتی مضرات اینگونه محصولات حتی برای خاک نیز قابل تحمل نیستند چطور تولید و به مصرف انسانی میرسیدند.
انتهای پیام/