دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 آذر 1396 - 15:38
عارف در دیدار اعضای جامعه مهندسان مشاور ایران:

انتظاری که برای تقویت بخش خصوصی در کشور بود، محقق نشد

رئیس فراکسیون امید گفت: متاسفانه انتظاری که برای تقویت بخش خصوصی در کشور بود، محقق نشد و در این زمینه شاهد اعمال سلیقه و بعضا تحدید بخش خصوصی هستیم.
کد خبر : 238687

به گزارش حوزه پارلمانی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید امروز سه شنبه در دیدار اعضای جامعه مهندسان مشاور ایران به جایگاه تشکل های مردم نهاد در کشور اشاره و گفت: اعتقاد به مشارکت جمعی در مسایل مختلف از جمله مسایل اقتصادی، امور زیربنایی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی همواره جزو خواسته‌ها و اعتقادات نظام جمهوری اسلامی بوده است که ساماندهی و توسعه این نگاه در دولت اصلاحات بنیان نهاده شد.


وی افزود: شکل‌گیری و رشد فزاینده سازمان‌های مردم‌نهاد در دولت اصلاحات در قالب توسعه جامعه مدنی در همه عرصه‌ها اتفاق افتاد و نخبگان در سطح اول و عامه مردم در سطوح بعد به طور نظام‌مند در فرآیند تصمیم‌سازی مسایل کلیدی دولت نقش‌آفرینی داشتند اما پس از دولت اصلاحات، شاهد مانع تراشی در برابر نهادهای مدنی بودیم.


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه محور برنامه سوم توسعه اصلاحات ساختاری بود، خاطرنشان کرد: در اسناد بالادستی تاکید فراوانی بر تقویت بخش خصوصی شده است در دولت اصلاحات هم گام های موثری در حاکمیت بخش خصوصی در اقتصاد ایران برداشته شد و در این راستا سیاست کلی اصل ۴۴ موتور محرکه برای تقویت بخش خصوصی است.


عارف تصریح کرد: متاسفانه انتظاری که برای تقویت بخش خصوصی در کشور بود، محقق نشد و در این زمینه شاهد اعمال سلیقه و بعضا تحدید بخش خصوصی هستیم.


وی با بیان اینکه یکی از مشکلات کشور تورم قانون است گفت: شخصا معتقدم یکی از دلایل سوء استفاده از قانون و ایجاد فساد در کشور، قوانین متکثر در کشور است که متاسفانه بخشی از آن بیشتر به انشانویسی شباهت دارد. به همین دلیل باید در تنقیح قوانین و ساده کردن قوانین برای جلویگری از سوء استفاده های احتمالی تلاش بیشتری صورت گیرد.


رئیس فراکسیون امید در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در زمینه معماری و شهرسازی گرفتار بی‌هویتی شده‌ایم از سبک معماری شهرها به ویژه در تهران انتقاد کرد و گفت: در برخی محلات تهران وقتی قدم می زنیم احساس بیگانگی به ما دست می دهد چون هیچ شباهتی با معماری ایرانی - اسلامی ندارد و این موضوع نشان از بی هویتی در معماری و شهرسازی ما است.


وی با اشاره به احتمال وقوع زلزله در تهران گفت: با وجود بافت های فرسوده در تهران، گسترش برج های سر به فلک کشیده و مقاوم نبودن برخی ساختمان ها واقعا چه تمهیدی برای وقوع زلزله در تهران اندیشیده شده است؟ صرف هشدار دادن و اینکه باید در برابر زلزله آمادگی داشته باشیم کفایت نمی کند.


رئیس فراکسیون امید اظهار کرد: چه اقدام اساسی برای آمادگی در برابر زمین لرزه در تهران انجام شده است؟ برای بی خانمان‌هایی که بر اثر وقوع زلزله خانه و سرپناه خود را از دست می دهند چه اقدام پیشگیرانه صورت گرفته است؟


عارف در پایان با بیان اینکه باید در برابر هرگونه حادثه غیر مترقبه در تهران آماده باشیم از آمادگی مجمع امید ۵۱ نفری برای پیگیری طرح‌های مربوط به حل مشکلات پایتخت به ویژه در زمینه معماری و حل و نقل عمومی با استفاده از نظرات نخبگان خبر داد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب