تکذیب تخلف 3000 میلیاردی سازمان اقتصاد اسلامی
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا هادی قوامی امروز با تاکید بر اینکه اظهارنظرهای منتسب به او خلاف واقع است، گفت: آن طور که از من نقل شده صندوقهای قرض الحسنه باید سه درصد منابع خود را به عنوان سپرده قانونی در نظر بگیرند، در حالی که بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار این عدد بین ۵ تا ۱۰ درصد است.
او ادامه داد: در اظهار نظری که از من نقل شده اعداد به تومان آمده است، در حالی که همه میدانیم واحد پول کشور ما ریال است!
به گفته قوامی آنچه او مطرح کرده این است که سپرده قانونی دریافتی از صندوقهای قرض الحسنه نزد بانک مرکزی نیست و این موضوع را رئیس کل بانک مرکزی نیز تایید میکند.
اظهارات قوامی در این جلسه با اعتراض شدید مدیران سازمان اقتصاد اسلامی و خبرنگاران همراه شد.
مدیرعامل سازمان اقتصاد اسلامی در این جلسه با تاکید بر اینکه آنچه از قوامی نقل شده است، صحت ندارد، گفت: در حال حاضر هزار صندوق قرض الحسنه زیر مجموعه سازمان اقتصاد اسلامی فعالیت میکند که کل منابع موجود در آنها حدود ۲۱ هزار میلیارد ریال است، بنابراین کل این منابع از آنچه با عنوان سوء استفاده مالی مطرح شده کمتر است.
عبدالله فرجی درباره ساختمان سازمان اقتصاد اسلامی نیز گفت: گرانترین ساختمان ما ملک موجود در خیابان سپهبد قرنی است که زمین آن در سال ۱۳۷۳ خریداری شدهاست. همچنین پس از مدتی تاخیر، کار ساخت آن به پایان رسید که اتفاقا به دلیل شرایط اقتصادی مدتی از آن استفاده نشد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شرایط سپرده قانونی صندوقهای قرض الحسنه چگونه است، گفت: شورای پول و اعتبار تاکید داشت که صندوقها مبلغی را نزد بانک مرکزی سپردهگذاری کنند، ولی ما معتقد بودیم با این کار بخش قابل توجهی از منابع قرض الحسنه کارکرد خود را از دست میدهند. به همین دلیل در تفاهم نامهای با شورای پول و اعتبار مقرر شد ۵ تا ۱۰ درصد منابع صندوقها نزد سازمان اقتصاد اسلامی سپرده گذاری شود.
به گفته فرجی، حسابرسان رسمی و مدیران بانک مرکزی صحت کارکرد صندوقهای قرض الحسنه زیر مجموعه سازمان اقتصاد اسلامی را تایید میکنند.
در ادامه این نشست تعداد قابل توجهی از مدیران سازمان اقتصاد اسلامی و مسئولان صندوقهای قرض الحسنه نسبت به اظهارات قوامی به شدت اعتراض کردند و عذرخواهی او را خواستار شدند. آنها معتقد بودند قوامی با این مصاحبه، آبروی سازمان اقتصاد اسلامی و صندوقهای قرضالحسنه را برده است. همچنین تعدادی از خبرنگاران از اینکه قوامی قصد داشت انتشار اظهاراتش در رسانههای بیگانه را به گردن خبرنگاران داخلی بیندازد، به شدت شکایت کردند.
به گفته یکی از خبرنگاران، رسانهای که اظهارات جنجالی قوامی را منتشر کرده صدای ضبط شده او را در اختیار دارد.
در پی این اعتراضها، عضو ناظر شورای پول و اعتبار بار دیگر تاکید کرد که آنچه از او نقل شده به هیچ وجه جملات او نیست و اصولا با خبرگزاری منتشر کننده این خبر مصاحبهای نداشته است.
به گزارش آنا، هفته گذشته هادی قوامی عضو ناظر مجلس در شورای پول و اعتبار در گفتوگو با یک خبرگزاری داخلی از بررسی تخلف ۳۰۰۰ میلیاردی سازمان اقتصاد اسلامی در دستاندازی به منابع صندوقهای قرضالحسنه از شورای پول و اعتبار خبر داده بود.
او به برخی شنیدهها در خصوص احداث ساختمانی برای سازمان یاد شده در تهران اشاره کرد و ادامه داده بود: گفته میشود حدود ۲ تا ۳ هزار میلیارد تومان صرف احداث ساختمانی برای سازمان اقتصاد اسلامی در تهران شدهاست.
انتهای پیام/