تأکید شهید مدرس بر تولید داخلی و نفی مالکیت دولتی
به گزارش حوزه پارلمانی خبرگزاری آنا، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ظهر امروز در مراسمی که به مناسبت هشتادمین سالگرد شهادت آیتالله سید حسن مدرس در خانه موزه این شهید برگزار شد، اظهارداشت: امروز روز خوبی برای همه است چون در خانهای که یکی از افراد نادر تاریخ ایران زیست کرده جمع شدهایم.
وی با بیان اینکه مرحوم مدرس نقش بسزایی در تاریخ ایران داشت که شرایط ایران را تغییر داد، خاطرنشان کرد: به همین دلیل باید اماکنی چون خانه شهید مدرس حفظ شود تا جوانانمان با مراجعه به این بناها از تاریخ خود مطلع شوند.
لاریجانی با اشاره به همهجانبه بودن و کامل بودن شخصیت شهید مدرس به عنوان یکی از وجوه شخصیتی ایشان اظهارداشت: سازمانهایی که موفقاند رؤسایشان افراد را تک به تک انتخاب میکنند و شهید مدرس وقتی که در مدرسه سپهسالار بود شاگردان خود را تک به تک انتخاب میکرد و این دقت نظرش برایم جذابیت دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مدرس اولین فقیهی بود که باید بر مصوبات مجلس نظارت میکرد و به همین دلیل نیز به تهران آمد، گفت: ایشان در دروس فلسفه نیز خوب کار کرده بود و همین کمک میکرد که مسائل را با دقت بیشتری مورد توجه قرار دهد.
وی با بیان اینکه بسیاری از حوادث سیاسی آن دوران از انضباط فکری شهید مدرس نشأت میگرفت چون ایشان ذهن ورزیدهای داشت، خاطرنشان کرد: مدرس میگوید حکومت اگر از طریق ولایت اداره شود باید براساس قرآن و موازین اسلامی باشد ولی ما وکیل مردم هستیم و باید ببینیم مردم چه میخواهند و فقط در بررسی قوانین باید مراقب باشیم که مخالف شرع نباشد.
لاریجانی با اشاره به اینکه در حوزه سیاست خارجه مدرس فرد تیزبینی بود و نظریه توازن ادبی را بسیار خوب مطرح کرد، گفت: شهید مدرس برای سیاست خارجه یک دکترین تعریف میکند و آن را مبنا قرار میدهد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجه دیگری از شخصیت شهید مدرس تصریح کرد: دقت نظر مدرس در آبادانی کشور فوقالعاده است و زمانی که میگوید باید بر تولیدات داخل استوار شویم بر مسئله ذوبآهن و قطار تأکید میکند.
لاریجانی با اشاره به تأکید شهید مدرس بر لزوم خصوصیسازی و نفی مالکیت دولتی تصریح کرد: مدرس میگوید دولت نه مَلاک و نه مدیر حمل و نقل خوبی است و باید کارها دست مردم باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مدرس اقتصاد دولتی را قبول نداشت و میگفت اقتصاد باید دست مردم باشد و اداره کشور را نیز به همین صورت بر عهده مردم میدانست.
وی با بیان اینکه شهید مدرس در مبارزه با استبداد و استعمار شخصیت بینظیری داشت تاکید کرد: آن زمان که روسها میخواستند از قزوین بیایند و تهران را تصرف کنند در حالیکه نخستوزیر و شاه غش کرده بودند ایشان در مجلس سخنرانی قراهی را در این مورد ایراد کردند.
وی با تأکید شخصیت چندجانبه و کمنظیر شهید مدرس تصریح کرد: مدرس جلوی بحث جمهوریت کاذب رضاشاه ایستاد و درک کرد رضاشاه نمیخواهد جمهوری واقعی را دنبال کند فلذا مقابل آن ایستادگی کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به پیشنهاد احمد مسجد جامعی مبنی بر بازسازی ابنیه تاریخی متعلق به دوران مشروطه اظهار داشت: پیشنهاد خوبی است تا آثاری که از بزرگان مشروطه مانده است حفظ شود و این امری لازم است.
انتهای پیام/