توصیههای تغذیهای برای مقابله با سرماخوردگی
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر محمدکاظمزاده، سرما خوردگی را یکی از رایجترین بیماریهای ویروسی برشمرد و گفت: با سرد شدن هوا این بیماری شیوع بیشتری پیدا میکند که کودکان، خانمهای باردار و سالمندان بیشتر از دیگران در معرض تهدید هستند و مهمترین علت آن را میتوان ضعف سیستم ایمنی بدن دانست.
وی رعایت بهداشت فردی، شستوشوی مداوم دستها، اجتناب از دست دادن و روبوسی را موثر در پیشگیری از ابتلا به بیماریها برشمرد و عنوان کرد: تغذیه صحیح تاثیر بسیار زیادی در سلامت و پیشگیری از ابتلا به انواع بیماریها دارد.
کاظمزاده اظهار کرد: استراحت، تغذیه مناسب و مصرف میوهها و سبزیجات به مقدار فراوان میتواند برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار موثر باشد.
وی افزود: در میان میوهها بالاترین ویتامینC را خانواده مرکبات دارند. انواع مرکبات مانند پرتقال و گریپ فروت، توت فرنگی، کیوی، طالبی، انواع فلفل سبز و قرمز، کلم بروکلی و گوجه فرنگی منابع بسیار غنی این ویتامین است که البته با مصرف آنها میتوان طول دوره بیماری را کاهش داد.
کاظمزاده مصرف بیشتر قارچ، سیر، موسیر و پیاز را مهم بیان کرد و گفت: این سبزیها سیستم دفاعی بدن را تقویت میکند، مصرف شلغم که سرشار از املاح مفیدی مانند کلسیم و منیزیم بوده و از مواد غذایی بسیار با ارزش به حساب میآید و اثر مفید و موثری در درمان بیماریهای دستگاه تنفسی دارد در ضمن شلغم سرفه را تسکین میدهد البته ترب سیاه هم تمام خواص شلغم را دارد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: مصرف صحیح چربیهای خوب که شامل اسیدهای چرب امگا 3، 6 و 9 میشود (که در ماهی، روغن زیتون، کلزا، گردو و بادام وجود دارند)، علاوه بر میوهها و سبزیجات، پروتئینها که مقدار بالای آن در گوشت قرمز، مرغ، تخم مرغ، انواع ماهیها، محصولات دریایی و گردو وجود دارد موجب تقویت سیستم ایمنی میشوند. همچنین پروتئینها و چربیها در عملکرد مطلوب سیستم ایمنی دخیل هستند، مصرف مایعات گرم مانند شیر، سوپ و آش و همین طور استراحت میتواند در کاهش مدت زمان درمان و بهبود و تسکین علائم بیماری کمک کننده باشد.
انتهای پیام/