امروز ماهیت کسانی که بیش از همه آی دزد، آی دزد میکردند، روشن شده است
حمید بقایی، معاون اجرایی احمدینژاد در دولت دهم بازداشت شد». این خبر را غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضاییه، دو روز پیش اعلام کرد و تیتر یک رسانهها شد. خبری بود که خیلیها انتظار آن را نداشتند و غافلگیر شدند. نزدیک به دو سال از پایان عمر دولت دهم به ریاست محمود احمدینژاد بود میگذرد؛ ولی همچنان آثارش باقیست. دستگیری محمدرضا رحیمی معاون اول و حمید بقایی معاون اجرایی احمدینژاد میتواند پایگاه اجتماعی و رشتههای احمدینژاد را برای آینده پنبه کند و از بین ببرد.
جناح اصولگرا خیلی نسبت به دوستان خود وفاداری بیش از حد و غیرمعقول و غیرمنطقی دارند؛ مثلا یک آقای سفیری در آن دوره گذشته در کشور برزیل رفتاری از خودش نشان داد که موجب وهن شخصیت ایرانیها شد و وزارت امور خارجه به به کار آن دیپلمات خاتمه داد، اما برخی تشکلهای دانشجویی وابسته به اصولگرایان طبق عکسهایی که در فضای مجازی منتشر شد، به استقبالش رفتند و حلقه گل گردنش انداختند. |
در اینباره احمد شیرزاد، نماینده دوره ششم مجلس و تحلیلگر مسائل سیاسی به خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا گفت: قاعدتا هیچکس از بازداشت دیگران خوشحال نمیشود. اما هر اقدام قضایی که در راستای اجرای عدالت باشد انشاءالله مقدمهای خواهد شد برای یک رسیدگی عادلانه، منصفانه و درستی مفاسدی که در گذشته وجود داشته است. باید امید داشته باشیم که در آینده کمتر شاهد این قبیل انحرافات باشیم و هیچ مقام قدرتی به خود اجازه استفاده از امکانات را ندهد.
وی گفت: جای انتقاد از برخی دوستان اصولگرا وجود دارد که امروز با عبور از کنار مفاسد دولتهای قبل این را طرح میکنند که «همیشه همین بوده است و دولت جدیدی که روی کار میآید دولت قبلی را خلافکار مینامند و بر این باور است که دولت خودش پاکترین و درستترین دولت است». پس چرا در دولت آقای هاشمی نسبت به دولت قبلی چنین رویکردی ندیدیم در دولت آقای خاتمی نسبت به دولت آقای هاشمی چنین رویکردی ندیدیم؟
شیرزاد ادامه داد: البته دولت آقای احمدینژاد به شدت دیگران را متهم به فساد میکرد ولی خوب واقعا هیچوقت ادعاهایش تبدیل به یک امر جدی نشد. من فکر میکنم، آن چیزی که کاملا برجستگی دارد این است که کسانی که بیشتر آی دزد، آی دزد میکردند مشکلات خودشان هم بیشتر بود و این امروز دیگر بر همگان روشن شده است.
این نماینده دوره ششم مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «نسبت به اتفاقاتی که افتاده و اختلاسهای چند هزار میلیاردی که مطرح میشود، باید یک رسیدگی منصفانهای صورت بگیرد»، گفت: جریان اصولگرا نگاه خود را باید نسبت به این ماجرا عوض کند و این نگاه که میگویند هر کس میآید قبلیها را دزد مینامد، نگاه درستی به پروندههای مفاسدی که این روزها رو میشود نیست.
وی اظهار کرد: مجموعا در جناح اصولگرا فضایی میبینیم که نسبت به دوستان خودشان وفاداری بیش از حد و غیرمعقول و غیرمنطقی دارند؛ مثلا یک آقای سفیری در آن دوره گذشته در کشور برزیل رفتاری از خودش نشان داد که موجب وهن شخصیت ایرانیها شد و وزارت امور خارجه به کار آن دیپلمات خاتمه داد، اما برخی تشکلهای دانشجویی وابسته به اصولگرایان طبق عکسهایی که در فضای مجازی منتشر شد، به استقبالش رفتند و حلقه گل گردنش انداختند.
شیرزاد با انتقاد از آنچه تعلل در رسیدگی به مفاسد دولت قبل خواند، گفت: دستگاه قضا توضیح دهد که چرا همچنان پروندههای دولت مهرورزی ادامه دارد. پروندههایی مثل بابک زنجانی نباید تا این حد طول بکشد و به اما و اگر بگذرد، رسیدگیها افزون بر برخورداری از دقت باید سریع، قاطع و تأثیرگذار نیز باشد؛ این خواست و مطالبه مردمی است.
شیرزاد با اشاره به اینکه «رسیدگی باید صورت گیرد تا مشخص شود ادعاها چقدر سیاسی و چقدر واقعی بوده است»، گفت: نباید با مسامحه با این مسائل برخورد کرد.
آقای احمدینژاد یک ظرفیت خاصی دارد و قطعا در آبنمک نگه داشته میشود. از این روست که میبینید سعی میکنند چهره خود آقای احمدینژاد را خیلی لکهدار نکنند تا در آینده هر وقت اراده کردند، دوباره با یک تیم تازه و جمعی از هواداران تازه ایشان را بالا بیاورند. این بستگی به این دارد که احمدینژاد در دستور کار اصولگرایان تندرو قرار بگیرد یا خیر |
وی درباره تأثیر بازداشت رحیمی و بقایی بر پایگاه اجتماعی احمدینژادیها گفت: در حال حاضر آقای احمدینژاد و دوستانش خیلی پایگاه اجتماعی خاصی ندارند. آن زمانی هم که پایگاه داشتند، ما بارها گفتیم که این محبوبیتها ناشی از ریختوپاشهای دولت است و گرنه آقای احمدینژاد به خودی خود خیلی برد مردمی ندارد. برد مردمی در سفرهای استانی و ریختوپاشهایش بود. تشکیلات سیاسی قدرتمندی پشت سر ایشان نیست، یک گروهی هستند که گهگاهی این سمت و آن سمت میروند و به یمن فعالیت مطبوعاتی یک مقداری از این رفتارها و سفرهایشان منعکس میشود؛ ولی من باورم نیست که خیلی پایگاه اجتماعی گستردهای داشته باشند.
شیرزاد تأکید کرد: تا اطلاع ثانوی آقای احمدینژاد خیلی چهره تأثیرگذاری در فضای سیاسی ایران نخواهند گذاشت. این اطلاع ثانوی هم برمیگردد به اینکه ممکن است یک زمانی دومرتبه بعضی جریانهای اصولگرا و مجموعههایی که قدرت در دست دارند و نفوذ هم دارند، به این نتیجه برسند که آقای احمدینژاد را باید برگردد و این را به مدد وسایل ارتباط جمعی و پولهایی که در اختیار دارند، عملیاتی کنند.
وی در عین حال تصریح کرد: البته در حال حاضر چنین زمینهای وجود ندارد. آنها هم ترجیح میدهند امکاناتشان را روی کسی که شانس برد خیلی قوی ندارد، سرمایهگذاری نکنند؛ اما آقای احمدینژاد یک ظرفیت خاصی دارد و قطعا در آبنمک نگه داشته میشود. از این روست که میبینید سعی میکنند چهره خود آقای احمدینژاد را خیلی لکهدار نکنند تا در آینده هر وقت اراده کردند، دوباره با یک تیم تازه و جمعی از هواداران تازه ایشان را بالا بیاورند. این بستگی به این دارد که احمدینژاد در دستور کار اصولگرایان تندرو قرار بگیرد یا خیر.
انتهای پیام/