اجرای طرح غنیسازی آرد نانواییها با آهن و اسیدفولیک به منظور رفع کم خونی
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، زهره پور احمدی افزود: با توجه به گزارشها و بررسیهای صورت گرفته در خصوص وجود کمخونی ناشی از فقر آهن در افراد جامعه، سازمان غذا و دارو طی سالهای گذشته، به جهت تأمین نیاز ضروری افراد جامعه به ریز مغذی آهن و تأمین سلامت آن ها، اقدام به غنیسازی آرد گندم نانواییهای سنتی بهجز نان سنگک، به ریز مغذیهای آهن و اسید فولیک خوراکی در کل کشور، کرده است؛ لذا آرد نان سنگک به جهت آزادی در انتخاب برای افراد جامعه و همچنین ویژگی آرد سنگک از شمول طرح خارج شده است.
وی اظهار کرد: طرح مذکور مشمول تمامی آردهای مخصوص نانهای سنتی تافتون، بربری و لواش در کارخانههای آردسازی کشور است.
پور احمدی بیان کرد: با انجام این طرح 30 میلیگرم آهن و نیم میلیگرم اسید فولیک به یک کیلوگرم آرد گندم از طریق پرمیکس مربوطه اضافه میشود، این مقدار آهن افزوده تقریبا حدود 30 درصد نیاز روزانه افراد بزرگسال را تأمین میکند.
وی ادامه داد: این طرح در سالهای اخیر بطور جدی مورد پایش قرار گرفتهاست. در کارخانجات آردسازی، مسئولان فنی که نماینده سازمان غذا و دارو هستند و همچنین کارشناسان معاونتهای غذا و دارو دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور، این طرح و افزودن آهن از طریق پرمیکس آهن و اسید فولیک بهویژه مقدار آن را مورد پایش و آزمایش قرار میدهند و با متخلفین برخورد قانونی میشود.
وی گفت: طبق گزارشهای دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، این طرح در کاهش کمخونی ناشی از فقر آهن و همچنین کمبود اسید فولیک مؤثر بودهاست.
انتهای پیام/