دنبال نام و نشان در مراسم اربعین نیستیم/ باید به جای افزایش موکبهای ایرانی به موکبهای عراقی کمک کنیم
به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری آنا، حسین ذوالفقاری صبح امروز در گردهمایی مسئولان و دستاندرکاران اربعین حسینی که در محل سالن همایشهای وزارت کشور در حال برگزاری است، با بیان اینکه روند رو به رشدی در اجتماع اربعین حسینی در عراق داشتیم، گفت: نظیر چنین تجمعی در دنیا از نظر کیفیت، کمیت، شکل برگزاری، مسیر و ... وجود ندارد و مدیریت و کار در این حوزه باید مبتنیبر فرهنگ حسینی باشد در غیر این صورت موفق نخواهیم بود.
رئیس ستاد اربعین ادامه داد: مدیریت در اربعین حسینی نیازمند کار جهادی و مخلصانه است و برای این مراسم ما نام و نشان سازمان و نهاد نداریم و باید همچون راهپیمایان که بینام و نشان خدمت میکنند، تلاش کنیم.
وی درباره رویکردها و سیاستهای مراسم اربعین اظهار کرد: آنچه در این مراسم اصل و اساس است این است که همه بتوانیم در این مسیر مروج فرهنگ اصیل اربعین باشیم و فرهنگ ایثار، ایمان و اخلاص را ترویج کنیم.
معاون وزیر کشور افزود: ما در دیداری که با مسئولان عراقی داشتیم اذعان داشتند که مردم و مسئولان عراق در ایام اربعین حسینی متفاوت میشوند و بنده هم گفتم که در ایران هم مسئولان و مردم در ایام اربعین با ایام دیگر سال تفاوت دارند.
ذوالفقاری گفت: ما باید تلاش کنیم تا نوع مدیریت ما در ایام اربعین حسینی با سایر ایام سال متفاوت باشد و این موضوع را مد نظر داشته باشیم که میزبان زائران اربعین حسینی دولت و مردم عراق هستند و باید برای آنها کرامت قائل شویم.
رئیس ستاد اربعین تاکید کرد: بسیاری از مردم ایران علاقهمند هستند که نذورات خود را در نجف و کربلا ارائه دهند و اقدام به برپایی موکب در مسیر راهپیمایی کنند اما تلاش ما باید به گونهای باشد که باری از دوش مردم عراق برداشته شود و این به معنای میزبانی ایران نیست.
وی گفت: حتی ما تاکید داریم که موکبهای ایرانی در عراق را کمتر کنیم و در ازای آن به موکبهای عراقی کمک کنیم که طوری نشود خطکشی و مرزبندی بین موکبهای ایرانی و عراقی به وجود بیاید.
رئیس ستاد اربعین با بیان اینکه مسئولان ما باید سازماندهنده مراسم اربعین باشند، گفت: خود جوش بودن اجتماع عظیم اربعین حسینی مهمترین اصل است و ما در دیدارهایی که با علما و بزرگان داشتیم در خود جوش بودن مراسم تاکید داشتند بنابراین حضور و مسئولیت ما نباید به معنای تصدیگری باشد بلکه باید تسهیلکننده زیرساختها، برنامهها و تردد زائران باشیم.
ذوالفقاری با بیان اینکه نظم و امنیت یکی از موضوعات اصلی مراسم اربعین است، گفت: همه باید به قوانین و مقررات کشور میزبان احترام بگذاریم که یکی از این موارد رعایت قوانین عبور و مرور به کشور عراق است که همه باید برای ورود به عراق روادید داشته باشند.
وی یادآور شد: سال گذشته مسئولان عراقی همکاری ویژهای با ما داشتند. ما علاقهمند هستیم که هزینهها اربعین کاهش یابد و همه رایگان به عراق بروند اما مقررات عراق باید رعایت شود و این موضوع مورد تاکید مقام معظم رهبری و مراجع است و دولت عراق هم بر صدور ویزا برای تردد به این کشور تاکید دارد.
معاون وزیر کشور گفت: ممکن است اگر افرادی بدون روادید وارد عراق بشوند مسئولان عراقی مرز را ببندند و مشابه اتفاقات سال گذشته تکرار شود که در 24 ساعت مانده به اربعین مرز بسته شد و ساعتها مسئولان ناجا و سایر مسئولان تلاش کردند تا مشکل رفع شود اما این موضوع باعث شد کسانی که ویزا داشتند هم نتوانند به مراسم اربعین برسند.
رئیس ستاد اربعین با بیان اینکه امسال دولت عراق برنامه جدی برای مراسم اربعین دارد، گفت: مسئولان ایرانی و عراقی بر هر چه با شکوه برگزار شدن مراسم تاکید دارند اما ما دلیل اصرار عبور از مرز مهران را نمیدانیم اکنون با تلاشهای صورت گرفته مرز عراق هم بازگشایی شده است و باید مدیریت کنیم تا شاهد حادثهای مثل منا نباشیم و مردم بتوانند از سایر مرزها برای تردد به عراق استفاده کنند.
ذوالفقاری تاکید کرد: موضوع نظم و امنیت فقط نظمدهی در جادهها و صفهای خروج از کشور نیست مسئولان استانی باید مردم را توجیه کنند که برای سفر به عراق از مرزهای دیگر مثل مرز چزابه، شلمچه و مرز خسروی هم استفاده کنند.
رئیس ستاد اربعین با بیان اینکه ما قبلاً دوست داریم که همه زائران به صورت رایگان به عراق بروند، گفت: مسئولان ستاد اربعین باید انتظارات را مدیریت کنند تا این گونه نباشد که افرادی که در ایام اربعین به عتبات مشرف میشوند این تصور را داشته باشند که تا هر مدتی که بخواهند در عراق باشند میتوانند از نذورات مردمی استفاده کنند چرا که موکبهای عراقی فردای روز اربعین جمع میشوند.
معاون وزیر کشور با بین اینکه حدود 80 درصد از نذورات اربعین مردمی است، گفت: 20 درصد از نذورات اربعین از سوی سازمانها و دستگاههای داخلی به صورت داوطلبانه ارائه میشود و ما باید نذورات سازمانی را به گونهای ساماندهی کنیم که پس از پایان مراسم اربعین هم بتوانیم به زائران خدمت ارائه کنیم.
وی با تاکید بر استفاده زائران از خدمات بیمهای تصریح کرد: کاروانی که سال گذشته بعد از اربعین دچار حادثه تروریستی شد 60 نفر از آنها فاقد بیمه بودند به این دلیل ما توانستیم خدمات کمتری به آنها ارائه کنیم. بنابراین زائران باید به این موضوع توجه داشته باشند.
رئیس ستاد اربعین با بیان اینکه زائران نباید انتظار داشته باشند که در ایام اربعین حسینی که برخی به نجف، سامرا، و کاظمین هم مشرف میشوند خدمات از صفر تا 100 به صورت رایگان به آنها ارائه شود، گفت: باید واقعیتها برای مردم گفته شود و انتظارات مردم بر اساس توان و ظرفیتها باشد. نقش اصلی حاکمیت در مراسم اربعین تامین نظم و امنیت، زیرساخت و بهداشت است.
معاون وزیر کشور با بیان اینکه هماهنگی بین دستگاهها از دیگر سیاستها و وظایف ستاد اربعین است، گفت: ما یک هماهنگی در سطح ملی داریم و کار در ستادهای اربعین باید به گونهای دیگر باشد تا کار روی زمین نماند و برای انجام یک کار 20 بار تلفن نشود.
وی ادامه داد: هماهنگی در کشور عراق با مسئولیت سفارت ایران انجام میشود و همه کمیتهها، ستاد مرکزی، استاندارهای هممرز و مقیم عراق باید با هماهنگی ستاد عراق فعالیت کنند چون ستاد ایران در عراق اشراف بیشتری بر موضوعات دارد.
رئیس ستاد اربعین خاطر نشان کرد: ما آینده مراسم در عراق را رو به بهبود میبینیم و مشی آینده ما این است که اجرای برنامههای اربعین را استانی کنیم.
انتهای پیام/