دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 مهر 1396 - 12:00
اکبری در نطق میان‌دستور؛

ساختار پولی و مالی کشور از مأموریت‌های خود منحرف شده‌است/ سالانه ۱۸۰ هزار تحصیل‌کرده ایرانی مهاجرت می‌کند

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس گفت: ساختار پولی و مالی کشور به جای نقش توسعه‌ای و تسهیل خدمات با گرفتن سودهای نامتعارف و رباخواری از ماموریت‌های خود منحرف شده است.
کد خبر : 220552

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری آنا، علی اکبری در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس در نطق میان دستور بزرگداشت حافظ را یادآور شد و گفت: رفتار تکفیری‌ها و حمله ددمنشانه به مجلس شورای اسلامی و حرم امام، یاوه‌گویی‌های مکرر ترامپ، رفتار وحدت شکن برخی در داخل کشور، همه پرسی تفرقه افکن اقلیم کردستان عراق، پیروزی‌های پی‌در پی جبهه متحد تکفیری‌ها در عراق و سوریه و شهادت حججی‌ها، سخنرانی شجاعانه رئیس جمهور در سازمان ملل، استحکام قدرتمندانه نظام مردم سالاری و مشارکت توده های میلیونی در انتخابات از برخی رویدادهای تلخ و شیرین ماه‌های اخیر است.


نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: بدون تردید نظام به پشتوانه نظام مردمی شکل گرفته، فرمان همه پرسی امام خمینی (ره) در 12 فروردین سال 58 برای تثبیت جمهوری اسلامی تدبیری راهبردی و هوشمندانه بود، امام به همه تفهیم کردند که مردم اساس کار هستند. لذا در انتخابات اخیر جمعیت چند ده میلیونی نشان دادند که به دور از تهدید، زور و عوام فریبی‌ها صبورانه حرف آخر را زدند. از این رو پیروز واقعی مردم ایران هستند بنابراین تا هنگامی که از مسئولان صدای واحد شنیده شود و سیاسیون دارای منبر، قدرت و جایگاه همدل و همراه باشند، آسیبی به مردم وارد نخواهد شد.


وی افزود: تاکید مقام معظم رهبری بر تولید و اشتغال اقدامی خردمندانه است؛ البته تحقق شعار به اقداماتی بستگی دارد، اشتغال در گرو تولید و سرمایه‌گذاری و سرمایه‌گذاری در گرو امنیت و تسهیل امور است، بنابراین گل‌آلود کردن فضا، بروکراسی پیچیده را بازدارنده، قوانین متضاد را پایدار و کارآفرین و سرمایه گذار را دفع می‌کند.


اکبری با اشاره به مدت زمان فعالیت اقتصادی در کره جنوبی، گفت: این مدت زمان کوتاه سبب گرایش سرمایه‌ها به کره جنوبی شده است، از سوی دیگر رانت و ویژه خواری، مدیریت چند گانه در نظام اقتصادی و گستره فعالیت‌های مبرا از پاسخ‌گویی، رفتار یکجانبه و ضد تولید شبکه بانکی، اسکله‌های خارج از کنترل، قاچاق، فرار مالیاتی، زد و بندهای نامشروع، القاء ناامیدی در جامعه، عدم امکان نظارت بر فعالیت‌ها و امنیتی کردن فضای عمومی به ندرت سرمایه‌گذار و کارآفرین را جذب خواهد کرد.


این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: ساختار پولی و مالی کشور به جای نقش توسعه‌ای، بانک‌ها به جای نقش بانکداری و تسهیل جا‌به‌جایی امور مالی و خدمات با گرفتن بهره مرکب و سودهای نامتعارف و رباخواری از ماموریت‌های خود منحرف گشته است، تولید با این موانع که با قدرت و قوانین عجین شده امکان رشد پیدا نخواهد کرد.


وی با اشاره به اتفاقات اخیر آذرآب هپکو، گفت: بانک‌ها باید هزینه خود از خدمات بانکداری و صدور ضمانت‌نامه‌ها تامین کنند نه آنکه از طریق بهره، سود و جریمه به دنبال تامین هزینه‌های خود باشند. شبکه گسترده رسانه‌های تندرو و مخالف دولت و رفتار غیرمنصفانه رسانه ملی نیز با نشان دادن وضعیت کدر و غیر واقعی از جامعه و دولت، دستاوردی جز فرار سرمایه‌های مادی و خروج منابع انسانی نخواهد داشت.


اکبری افزود: رشد قارچ گونه گیرنده‌های ماهواره‌ای و رویکرد شبکه‌های مختلف بیگانه نمونه بارز از بی‌اعتمادی به رسانه ملی است، همچنین گردشگران که بهترین عناصر مبادله فرهنگی هستند با تبلیغات سو در حوزه بین الملل، ایران هراسی رسانه‌های مغرض و ایجاد ذهنیت منفی در بین شهروندان دیگر کشورها مواجهند اما بازتاب رضایتمندی اکثر گردشگرانی که از زیبایی و مهمان‌نوازی ایران به شگفت آمده‌اند باید به عنوان فرصتی برای ایجاد زمینه ورود گردشگران به کشور تسهیل و تبدیل شود.


این نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی، گفت: دنیای کسب و کار به ارزان تر شدن قیمت کالا و خدمات با کیفیت، تنوع انتخاب برای مشتری و حذف کسب و کارهای سنتی پیش می‍‌‌‌رود، 20 درصد مشاغل سنتی به زودی از میان خواهد رفت، این تهدیدی است لکن با توسعه زیرساخت‌های اینترنت و تجارت الکترونیک باید به فرصت تاریخی برای اشتغال‌زایی تبدیل شود.


اکبری معتقد است: جوانان با داشتن سرمایه علم و دانش و خلاقیت می‌توانند با تخفیف مالیاتی ومشوق‌های قانونی با حداقل هزینه اشتغالزایی کرده و در سطح بین‌الملل عرض اندام نمایند. در واقع با ایجاد مراکز تماس و پشتیبانی باید از نیرو کار ارزان و دسترس به فیبر نوری به ایجاد شغل و ثروت ملی کمک کرد.


وی ادامه داد: خشک شدن تالاب‌های کشور، فرونشست زمین، حفر چاه‌های غیرمجاز، برداشت بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی، حاشیه نشینی، تغییر معاش و سلامت مردم و هشدارهای پی‌درپی کارشناسان را باید جدی گرفت. انتظار است مسئولان در انجام ماموریت ذاتی و تکالیف مندرج در قانون برنامه ششم توسعه احساس مسئولیت بیشتر از خود نشان دهند، در واقع دامن زدن به موضوع قومیت چالش خطرناک است، تاکید بیش از حد به بومی گزینی و تحریک احساسات قوم‌گرایی پدیده ناخوشایند است.


اکبری معتقد است: فرار مغزها از ایران فاجعه ملی است، متاسفانه ایران سویمن مردمان جهان را داراست که به دنبال مهاجرت هستند، به نوعی که سالانه 180 هزار ایرانی با تحصیلات عالی از کشور مهاجرت می‌کنند، بنابراین زمینه سازی برای نگهداشت این سرمایه‌ها در کشور باید تکلیف شود.


عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: دولت باید معوقه پول گندم‌کاران را پرداخت کند، متاسفانه حساسیتی که در سازمان برنامه و بودجه برای پرداخت یارانه و حقوق کارکنان است برای پرداخت دست رنج گندم کاران وجود ندارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب