دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کاهش انتشار دی‌اکسید کربن در عسلویه؛

پایتخت انرژی ایران نفس کشید

به گفته رئیس اچ اس یی مجتمع گاز پارس جنوبی، انتشار گاز دی‌اکسید کربن این مجتمع در سال 95 نسبت به سال 93 به میزان 46 درصد کاهش یافته‌است.
کد خبر : 219975

به گزارش خبرنگار اقتصادی آنا، علیرضا نجومی، رئیس اچ اس یی مجتمع گاز پارس جنوبی گفت: از ابتدای بهره‌برداری پالایشگاه‌های گاز پارس جنوبی، کاهش اثرات منفی بر محیط زیست در کنار سایر فعالیت‌ها در اولویت بوده و به فراخور ظرفیت‌های موجود گام‌های ارزنده‌ای برداشته شده است.


رئیس اچ اس یی مجتمع گاز پارس جنوبی، ادامه داد: شناسایی حوزه‌های تأثیرپذیر از شرایط عملیاتی و پایش مناطق آسیب‌پذیر و ارائه راهکارهای کنترلی در راستای کاهش اثرات منفی حاکی از پیشگام بودن این شرکت در مبحث تولید پایدار بود.


وی افزود:‌همچنین کاهش مشعل‌سوزی، بهبود واحدهای بازیابی گوگرد، کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، حذف چاله‌های سوزان در پالایشگاه‌های سوم تا پنجم و برنامه‌ریزی به منظور حذف در پالایشگاه دوم، بهبود عملکرد سیستم‌های تصفیه فاضلاب، مدیریت بهینه پسماندهای صنعتی، ارتقای سطح آموزشی و فرهنگ محیط زیستی و افزایش سطح فضای سبز، از اهم برنامه‌های مجتمع در صیانت از عرصه‌های طبیعی و گردن نهادن به تعهدات ملی و بین‌المللی در اجرای الزامات است در همین راستا در سال‌های اخیر چند شاخص برای پایش و بهبود مسائل زیست محیطی در پالایشگاه تعریف شده است.


به گفته نجومی این شاخص ها شامل شاخص فلرینگ، شاخص انتشار دی اکسید گوگرد، شاخص انتشار گازهای گلخانه‌ای، شاخص پسماند صفر و شاخص بار آلی پساب هستند.


وی ادامه داد: شاخص مشعل‌سوزی به عنوان یکی از شاخص‌های استراتژیک مجتمع جهت پایش نرخ گازهای ارسالی به فلر است که با شاخص‌های جهانی مورد قیاس قرار می‌گیرد.


رئیس اچ اس یی مجتمع گاز پارس جنوبی تاکید کرد: این نرخ در پالایشگاه‌های اول تا پنجم، از 2900 میلیون متر مکعب در سال 87 به 404 میلیون متر مکعب در سال 95 کاهش یافت که نشان از کاهش 86 درصدی مشعل سوزی در مجتمع گازی پارس جنوبی دارد. در 6 ماه ابتدایی سال جاری نیز میزان مشعل سوزی حدود 249 میلیون متر مکعب رسید. این میزان مشعل‌سوزی از ابتدای سال تا به حال در شرایطی رخ داده که در همه پالایشگاه‌ها فرآیند تعمیرات اساسی برنامه ریزی شده بود.


وی با اشاره به اندازه‌گیری آلاینده‌های هوای محیط از سال 82 تا کنون، افزود: همگام با توسعه مناطق عملیاتی، تعداد محل‌های نمونه‌برداری به 28 ایستگاه در کلیه مناطق صنعتی و غیر صنعتی وحتی روستاهای نخل تقی و عسلویه نیز گسترش یافته است.


نجومی با اشاره به طرح احیای جنگل‌های حرا در منطقه،‌ ادامه داد: از ابتدای سال 90 تاکنون به همت و پشتکار همکاران مجتمع پارس جنوبی، اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر و شهرستان عسلویه و مردم بومی منطقه تعداد 109 هزار اصله نهال حرا در مساحتی بالغ بر 38 هکتار از مناطق جزر و مدی پارک ملی دریایی نایبند و سواحل بوشهر و دلوار کاشته شده است.


رئیس اچ اس یی مجتمع گاز پارس جنوبی تاکید کرد: با توسعه جنگل‌های حرا و افزایش فضای سبز در پالایشگاه‌ها، درصد فضای سبز پالایشگاه‌های اول تا پنجم مجتمع از 3.12 درصد در سال 90 به 11.98 درصد در انتهای سال 95 افزایش یافته است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب