دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 مهر 1396 - 15:31
جانشین فرمانده نیروی انتظامی عنوان کرد:

کشف بیش از 90 د رصد جرایم خشن و جنایی توسط پلیس آگاهی

جانشین فرمانده نیروی انتظامی از کشف بیش از 90 درصد جرایم خشن و جنایی در کشور توسط کارآگاهان پلیس آگاهی خبر داد و گفت: فرضیه سازی ؛ رمز موفقیت کارآگاهان در کشف جرم و دستگیری مجرمان به شمار می‌آید.
کد خبر : 217817

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از پایگاه پلیس، سردار اسکندر مومنی در مراسم نکوداشت و تجلیل کارآگاهان برتر کشور با اشاره به نقش و اهمیت کارآگاهان پلیس اظهار کرد: روز کارآگاه با تلاش و پیگیری سردار مقیمی، رئیس پلیس آگاهی کشور ثبت شد و هرسال مراسمی با حضور کارآگاهان برتر پلیس به منظور تجلیل از اقدامات شایسته آنان در امر کشف و پیگیری پرونده‌های مهم برگزار می‌شود.


وی افزود: همه کارکنان نیروی انتظامی باید به مسائل و دانش روز آشنا باشند اما در حوزه کارآگاهان این ضرورت بیش از پیش احساس می‌شود.


مومنی با اشاره به اینکه بخشی از این امور اکتسابی و در گذر زمان به دست می‌آید، تصریح کرد: به افرادی که سال‌های سال در این حوزه کار کرده‌اند اصطلاحا خبره این کار می‌گویند و این افراد می‌توانند با دید و نگاه عمومی صحنه جرم را تشخیص داده و فرضیه سازی قوی داشته باشند که بخشی از موفقیت این افراد نیز به ذهن خلاق، پویا، منسجم، منظم و دقیق آنان بر می‌گردد.


جانشین فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به نظریه معروف در حوزه جرم مبنی براینکه اگر می‌خواهید پرونده را کشف کنید دقیق به صحنه جرم نگاه کنید، گفت: حتما آثار و ردی از مجرم در صحنه وجود دارد که خیلی از افراد وقتی به این صحنه وارد می‌شوند برایشان عادی است، ولی برای یک کارآگاه این آثار قطعا متفاوت خواهد بود؛ کوچکترین شی، تغییر و آثار در صحنه جرم می‌تواند به ذهن خلاق کارآگاه کمک کند.


وی با تاکید براینکه مشاهده جزئیات صحنه جرم منجر به کشف جرم می‌شود، گفت: خوشبختانه در کشور ما کشف جرایم خشن و جنایی، که شامل قتل، آدم ربایی، گروگانگیری و ... بیش از 90 درصد است.


این مقام ارشد انتظامی با طرح این سوال که آیا می‌توان تمام صحنه را با چشم و ذهن دید، گفت: قطعا از فناوری‌های نوین در کنار تجربه و ذهن خلاق می‌توان برای کشف جرم کمک گرفت.


وی ادامه داد: امروز کشف جرم از نظر علمی بسیار حائز اهمیت است که این ابزار به کمک کارآگاه می‌آید؛ همه اینها آثار مادی است که به آثار غیر مادی مانند انگیزه و هدف (مجرم) نیز باید اشاره کرد.


مومنی گفت: یک ذهن خلاق پس از فرضیه سازی‌های مختلف، موفق به اثبات و یا ابطال آنها می‌شود که این موضوع اصلی و کلیدی است که می‌تواند به کارآگاه در کشف جرم و شناسایی مجرم کمک کند.


وی در تعریف فرضیه گفت: فرضیه حدس و گمانی است که فرد تلاش می‌کند آن را اثبات و یا رد کند که قطعا رد یک فرضیه به ساخت یک فرضیه دیگر کمک می‌کند.


جانشین فرمانده نیروی انتظامی، گفت: کارآگاهان پیشکسوت باید این تجارب را به نسل جوان انتقال دهند که با این کار ارتباط بین دانش و عمل را به هم نزدیک می‌کند.


وی با اشاره به اینکه ما باید در حوزه‌های مختلف از جمله علوم انسانی، دانش به روزی داشته باشیم، گفت: کارآگاه زمانی که در حال تحصیل است همزمان باید کار را نیز تجربه کند که بعد از فارغ التحصیلی عهده دار پرونده‌های مهم شود.


جانشین فرمانده ناجا خطاب به روسای پلیس آگاهی کشور گفت: باید از پیشکسوتان پلیس آگاهی در انتقال تجارب، تجزیه و تحلیل و نیز مشاهده دقیق صحنه جرم به نسل جوان بهره برد؛ در صورتی که صحنه جرم به دقت مشاهده نشود بایستی زمان زیادی را برای کشف پرونده اختصاص دهیم.


مومنی خطاب به کارآگاهان کشور گفت: زحمات شما در کشف جرم و دستگیری مجرمان فراموش نمی شود زیرا زمانی یک پرونده به نتیجه می رسد که مال باخته مالش را به دست آورد و مجرم نیز دستگیر شود که در نتیجه این عمل، آرامش به افراد جامعه منتقل می‌شود لذا کارآگاهان در ارتقاء احساس امنیت و آرامش در کشور نقش تعیین کننده‌ای دارند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب