دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 مهر 1396 - 09:02
مصری در گفت و گو با آنا:

تغییر نظام ریاستی به پارلمانی موجب همت مضاعف مجلس و دولت می‌شود

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تغییر نظام ریاستی به پارلمانی، گفت: در صورت ایجاد این تغییر، در کنار مجلس فعلی، باید مجلسی با عنوان مجلس خواص صرفا مختص قانون‌گذاری ایجاد شود.
کد خبر : 217484

عبدالرضا مصری در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری آنا، با اشاره به ضرورت های بازنگری در نظام ریاستی و تبدیل آن به پارلمانی گفت: تصمیم گیری در خصوص تغییر نظام ریاستی به پارلمانی تنها بر عهده رهبر معظم انقلاب است که اشراف بر مسائل کشور دارند.


وی افزود: رهبر معظم انقلاب در سفر استانی خود به کرمانشاه در سال 90 با اشاره به روند تشکیل دولت توسط پارلمان در سایر کشورها فرمودند که این روند از فرافکنی در علت ایجاد مشکلات و اداره کشور توسط دو جناح متفاوت که خنثی کننده فعالیت همدیگر است، جلوگیری می کند.


نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با تغییر نظام ریاستی به پارلمانی، مجلس و دولت پاسخگویی، همت و تلاش مضاعف و مشترک خواهند یافت، تصریح کرد: نمایندگان در پارلمان در یک بخش پیگیر مطالبات مردمی و کارهای اجرایی هستند که دستگاه های اجرایی، آنها را ضعیف انجام می دهند و از طرف دیگه در حال نظارت بر عملکرد دولت هستند که در این امر خیلی قوی ظاهر نشدند.


وی با بیان اینکه پارلمان در تحقق مطالبات مردمی خوب عمل کرده است، ادامه داد: به واسطه مشغله نمایندگان در مسائل منطقه ای و اجرایی کشور، قانونگذاری با دقت کافی صورت نمی گیرد که این یک مشکل جدی برای کشور محسوب می شود، در صورتی که با نوشتن قانون جامع و مانع، در کارهای کشور گشایش ایجاد شده و با نوشتن قانونی نامناسب، زندگی مردم مختل خواهد شد.


عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به مناسب بودن تغییر نظام ریاستی به پارلمانی، توضیح داد: در صورت ایجاد این تغییر، در مجلس نیز باید تغییراتی صورت گیرد. بدین شکل که مجلس فعلی باقی مانده اما در کنار آن، مجلسی با عنوان مجلس خواص یا سنا با حضور خبرگان کشور و با شرایطی همچون دارا بودن چند دوره نمایندگی مجلس ایجاد شود که اعضای آن صرفا به قانونگذاری بپردازند.


عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با تغییر نظام ریاستی و ایجاد شرایطی برای معین شدن هیئت دولت توسط مجلس، باید تصفیه ای هم برای خروجی مجلس ایجاد شود، توضیح داد: در هر صورت باید دانست که پروسه این اقدام در اختیار مجلس یا حتی مجمع تشخیص مصلحت نظام نیست و نظام باید برای آن تصمیم گیری کند، اما در صورت تشخیص ضرورت این تغییر، پروسه ای طولانی را در پیش خواهیم داشت که خارج از اختیارات قوای موجود است.




انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب