دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 مهر 1396 - 13:47
آنا گزارش می‌دهد

دیدگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره تغییر نظام ریاستی به پارلمانی

حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای می فرمایند: نظام اسلامی هم ثبات دارد و هم تغییر. ثبات در "حرکت مستمر و بدون تذبذب و انحراف در مسیر تحقق آرمان‌ها" و انعطاف و تغییر در ساز و کارها، خطوط و شکل حرکت.
کد خبر : 217390

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، رهبر انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای 24 مهر 1390 در اجتماع پرشور دانشگاهیان استان کرمانشاه با تفکیک آرمان ها از ساز و کار دستیابی به آرمان ها، به تبیین این واقعیت پرداختند که با توجه به دگرگونی اوضاع و شرایط، ممکن است مهندسی، ساز و کارها، سیاست ها و نظام هایی که برای ایجاد جامعه اسلامی، پیش بینی شده، کهنه شود و کارآیی خود را از دست بدهد که در این صورت، تغییر و نو کردن آنها، هیچگونه ایرادی ندارد.



رهبر انقلاب اسلامی در تبیین بیشتر این نکته یعنی احتمال تغییر ساز و کارهای رسیدن به آرمان ها، به ذکر چند مثال از جمله سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی پرداختند و خاطرنشان کردند: در قانون اساسی، هدف از تقسیم بندی فعالیت بخش های مختلف اقتصادی، شکوفایی اقتصادی کشور اعلام شده است و هنگامی که این هدف با ساز و کار گذشته، محقق نشد و سیاست های اصل ۴۴ تبیین شد.



ایشان دستور امام برای حذف پست نخست وزیری از ساختار قوه مجریه را یکی دیگر از موارد تغییر ساز و کار و مهندسی کلی نظام برای تحقق آرمان ها برشمردند و افزودند: در شرایط فعلی نظام سیاسی کشور، ریاستی است و رییس جمهور با انتخاب مستقیم مردم برگزیده می شود که شیوه خوب و موثری است اما اگر روزی در آینده احتمالا دور، احساس شود که نظام پارلمانی برای انتخاب مسئولان قوه مجریه بهتر است هیچ اشکالی در تغییر ساز و کار فعلی وجود ندارد.



رهبر انقلاب اسلامی درباره ظرفیت منعطف نظام برای نوسازی ساز و کارهای پیش بینی شده تاکید کردند: البته هر گونه تغییر و نوسازی و بازسازی در "سیاست ها، خطوط و مهندسی نظام" باید متکی بر اصول اسلامی و برگرفته از آنها باشد ضمن اینکه در قانون اساسی هم تدابیر لازم در این زمینه پیش بینی شده است.



رهبر انقلاب در جمع بندی این بخش از سخنانشان خاطرنشان کردند: نظام اسلامی هم ثبات دارد و هم تغییر . ثبات در "حرکت مستمر و بدون تذبذب و انحراف در مسیر تحقق آرمان ها " و انعطاف و تغییر در ساز و کارها، خطوط و شکل حرکت.



ایشان تاکید کردند : نوسازی نظام، به هیچ وجه به معنای تجدید نظر در آرمان ها نیست بلکه به معنای تغییر در سیاست ها و نظام ها و تدابیر است که این مسئله می تواند مانع از تحجر نیز بشود و با تکیه بر " آرمان های همیشه جوان و نو " نظام اسلامی را همیشه جوان، شاداب، بالنده و پیش رونده نگه دارد.


به گزارش آنا، عزت الله یوسفیان ملا رئیس کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی از احتمال نامه نمایندگان به مقام معظم رهبری درباره تغییر نظام ریاستی به پارلمانی خبر داده و می گوید: این احتمال هم وجود دارد که معظم له دستور بازنگری در قانون اساسی را به رئیس جمهور ابلاغ کنند.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب