آخرین راهکار برای بارداری «دلبر»
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان حفاظت محیط زیست، ایمان معماریان، دامپزشک کلینیک پردیسان در خصوص مذاکرات انجام شده با گروه آلمانیIZW که روی تکثیر و کارهای مداخله گرانه گونههای مختلف حیات وحش به ویژه گربه سانان فعالیت میکنند، گفت: با زمان بندی کامل و تاکید بر جفت گیری طبیعی، رصد رفتار دو یوز پردیسان یعنی کوشکی و دلبر صورت گرفت.
وی افزود: سپس تمام رفتارها با جداول خاص و نمودارهای مقایسهای اندازه گیری و بر اساس آن زمان آمادگی یوز ماده برای جفتگیری که به سختی صورت میگیرد تا حدودی مشخص شد.
وی تاکید کرد: هر چند با یک جفت یوز شانس تکثیر پایین و با مشکلاتی همراه است زیرا امکان این هست که دلبر (یوز ماده) طی یک سیکل طبیعی پذیرای جفت برای تولید مثل نباشد و البته این موضوع تا یک یا دو ماه آینده مشخص میشود.
معماریان با یادآوری این موضوع که لقاح مصنوعی در حیات وحش به ویژه یوزپلنگ به دلیل چالش رساندن اسپرم به تخمک بسیار سخت است، خاطرنشان کرد: احتمالا در لقاح مصنوعی نیاز به انجام جراحی کوچک در دلبر هست و البته یوزپلنگ ماده با تزریق هورمونهایی آماده پذیرش اسپرم و تولیدمثل میشود.
وی ادامه داد: اگر به هر دلیلی همچون عدم پذیرایی اسپرم توسط رحم، لقاح مصنوعی نیز با وفقیت انجام نشود، از روش آی وی اف یا روش کاشت اسپرم و تخمک خارج از رحم و تزریق جنین آماده اجرا میشود و در نهایت روش سوم رحم اجارهای خواهد بود که بر روی یوز آفریقایی مورد تایید اتحادیه باغ وحشهای اروپا که شباهتهای زیادی به یوز ایرانی دارد، امتحان خواهد شد.
معماریان خاطرنشان کرد: هر کدام از این روشها میتواند با موفقیت و شکست همراه باشد.
انتهای پیام/