دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 خرداد 1394 - 11:01
گزارش آنا از بیمه طلایی معلمان؛

انعقاد قرارداد جدید بیمه معلمان بدون پوشش هزینه‌های دندانپزشکی/ اعتراض معلمان به نحوه نظرسنجی بیمه‌ای آموزش‌ و‌ پرورش

با وجود اینکه بسیاری از معلمان نسبت به ارایه خدمات بیمه درمانی خود از جمله نداشتن کمک هزینه دندانپزشکی معترض هستند، قرارداد بیمه تکمیلی فرهنگیان برای دومین سال متوالی با آتیه‌سازان حافظ در حالی به امضاء رسید که معلمان نسبت به نحوه نظر سنجی آموزش‌ و‌ پرورش برای انتخاب بسته شماره 2 معترض بودند.
کد خبر : 21135

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، بیمه طلایی معلمان قرار بود مرهمی شود بر درد‌های بی‌شمار معلمان اما با توجه به مفاد اعلام شده این بیمه تفاوتی با بیمه تکمیلی ندارد. قرارداد بیمه تکمیلی فرهنگیان با شرکت آتیه‌سازان حافظ برای دومین سال متوالی منعقد شد اما این بار آموزش‌ و پرورش بسته‌های بیمه‌ای را به نظرخواهی از فرهنگیان گذاشت که بر این اساس بسته شماره دو به عنوان بسته نهایی بیمه تکمیلی فرهنگیان انتخاب شد، اگرچه معلمان نسبت به انتخاب نهایی این بسته نیز معترض هستند.


هجدهم اسفند ماه سال گذشته، سید محمد بطحایی معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری با رسانه‌ها با بیان اینکه طرحی برای ارائه خدمات بیمه‌ای به فرهنگیان تهیه شده است، گفت: «این طرح شامل 4 بسته است که نوع خدمات بیمه تکمیلی بسته‌ها با هم متفاوت است؛ با توجه به اینکه بیمه پایه سلامت در حال گسترش خدمات خود است و خدمات با کیفیتی را ارائه می‌دهد، تصمیم گرفتیم نحوه خدمات بیمه طلایی را تغییر دهیم و بر این اساس طرح جدیدی را آماده کردیم.»


وی به تشریح خدمات این 4 بسته پرداخت و گفت: «در این طرح به عنوان مثال بسته شماره اول دارای خدمات بسیار گسترده و با سقف نامحدود است که حتی عینک و دندانپزشکی نیز در آن دیده شده است و این خدمات در بسته های دیگر کمتر می‌شود به‌گونه‌ای که در بسته شماره 4 هزینه‌های بستری که در بیمه پایه نیست، پیش‌بینی شده است؛ منتظر جمع‌آوری نظرات استان‌ها هستیم و امیدواریم بتوانیم این طرح را در سال 94 اجرایی کنیم و فرهنگیان متناسب با درخواست خود برای دریافت بسته‌ها، خدمات را ارائه دهند»


پس از کش‌و‌قوس‌های فراوان بالاخره شنبه هفته جاری بطحایی از انعقاد قرارداد بیمه تکمیلی فرهنگیان از اول خرداد به دو صورت ۴ و ۱۲ ماهه با شرکت آتیه‌سازان حافظ خبر داد و گفت:‌ بسته شماره ۲ به عنوان بسته نهایی بیمه تکمیلی فرهنگیان انتخاب شد.


معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به نظرسنجی به عمل آمده در خصوص 4 بسته معرفی شده به فرهنگیان خاطرنشان کرد: بسته شماره 2 با 65 درصد و بسته‌های شماره 3 و 4 با 25 درصد به ترتیب بیشترین و کمترین امتیاز نظرسنجی را از همکاران فرهنگی به خود اختصاص داده است.


وی ادامه داد: بسته شماره 2 نیز با در بر داشتن تمام تعهدات بسته‌های 3 و 4 به عنوان بسته نهایی بیمه تکمیلی فرهنگیان انتخاب شد.


بطحایی تنها تفاوت بسته شماره 1 با 2 را صرفا پوشش خدمات دندانپزشکی با خسارت محدود ذکر و تصریح کرد: در صورت درخواست فرهنگیان، هر یک از استان‌های کشور می‌توانند خدمات بسته شماره 1 را نیز برای آن‌ها پیش‌بینی کنند.








بسته شماره 2 با 65 درصد و بسته‌های شماره 3 و 4 با 25 درصد به ترتیب بیشترین و کمترین امتیاز نظرسنجی را از همکاران فرهنگی به خود اختصاص داده است.

بیمه معلمان نسبت به گذشته هیچ پیشرفتی نداشته است


رضا نهضت عضو سابق هیات مدیره کانون صنفی معلمان در خصوص علت اعتراض معلمان نسبت به انتخاب این بسته به خبرنگار آنا گفت: بیمه آتیه‌سازان به مفاد قراردادی که سال گذشته با آموزش‌ و پرورش به امضا رساند عمل نکرده است.


وی افزود: بیمه آتیه سازان قرار بود بدون هیچگونه سقفی بیماری‌های معلمان و بستری شدن آنها را پوشش دهد اما متاسفانه این قول توسط آنها عملی نشد و معلمان به هنگام بستری شدن در بیمارستان باید نگران تمام نشدن سقف نامه‌ هزینه‌هایشان باشند.


این کارشناس آموزشی ادامه داد: معلمان دوباره باید بعد از یک هفته به مراکز بیمه آتیه سازان مراجعه کنند و برای ادامه بستری نامه مجدد بگیرند که این امر به دلیل وجود چهار مرکز در تهران که آن هم با بازنشستگان مشترک است کار بسیار طاقت‌فرسایی است.


وی با بیان اینکه بیمه ایران در گذشته 150 بیمارستان را در تهران تحت پوشش داشت، اضافه کرد: تعداد مراکز درمانی که بیمه آتیه سازان تحت پوشش دارد؛ تقریبا یک سوم بیمه ایران است و بعضا معلمان در شهرهای کوچک به هنگام بیماری به اجبار باید مسافت زیادی را طی کرده تا خود را به یک مرکز درمانی در مرکز استان برسانند.


به گفته نهضت، بسیاری از مراکز درمانی در حال لغو قرارداد خود با این بیمه هستند. در قرارداد بیمه آتیه سازان ذکر شده که پروتز و اروتز هم تحت پوشش این بیمه است.


وی با بیان اینکه در سایت این بیمه ذکر شده کمک هزینه پروتز و اروتز تا سقف 100 میلیون تومان به معلمان تعلق می‌گیرد، عنوان کرد: متاسفانه وقتی معلمان برای دریافت این کمک هزینه مراجعه کرده بودند با تبصره‌ای مواجه شدند که براساس آن این کمک هزینه تنها به پروتز‌های داخلی تعلق می‌گیرد.








تعداد مراکز درمانی که بیمه آتیه سازان تحت پوشش دارد؛ تقریبا یک سوم بیمه ایران است و بعضا معلمان در شهرهای کوچک به هنگام بیماری به اجبار باید مسافت زیادی را طی کرده تا خود را به یک مرکز درمانی در مرکز استان برسانند

عضو سابق هیات مدیره کانون صنفی معلمان صف‌های طولانی برای گرفتن نامه از مرکز بیمه را یکی دیگر از مشکلات معلمان دانست و گفت: از بین 4 بسته‌ای که از طرف آموزش‌ و پرورش مطرح شده بود بسته شماره یک بهترین خدمات را که شامل هزینه‌های دندانپزشکی هم می‌شد به معلمان ارایه می‌داد.


وی ادامه داد: آموزش و پرورش در ابتدا در خصوص بسته شماره یک اعلام کرد که تنها 13 هزار تومان از هزینه‌های آن را متقبل می‌شود و 40 هزار تومان باقی مانده باید توسط معلمان پرداخته شود و همین موضوع باعث انصراف بسیاری از معلمان از دریافت بسته شماره یک شد.


عضو سابق هیات مدیره کانون صنفی معلمان با اعتراض به آمار 65 درصدی رضایت معلمان از دریافت بسته شماره 2 توضیح داد: آقای بطحایی از آمار رضایت 65 درصدی معلمان صحبت کردند اما نگفتند که در این آمارگیری دقیقا چند نفر شرکت کرده‌اند.


این کارشناس آموزشی با تاکید بر اینکه این خدمات نسبت به زمان وزارت حاجی بابایی هیچ پیشرفتی نداشته است، اضافه کرد: بیمه آتیه سازان حافظ حتی تحت پوشش بیمه مرکزی هم نیست و دلیل اینکه دوباره آموزش و پرورش تصمیم گرفت با همین بیمه قرداد منعقد کند نامشخص است.








آقای بطحایی از آمار رضایت 65 درصدی معلمان صحبت کردند؛ اما نگفتند که در این آمارگیری دقیقا چند نفر شرکت کرده اند

وی تاکید کرد: سال گذشته که آموزش و پرورش قرارداد خود را با بیمه ایران به دلیل بدهی 400 میلیارد تومانی لغو کرد، یکی از نمایندگان این بیمه در جلسه‌ای مشترک با آقای فانی اعلام کرد آنها حاضرند با مساعدت دولت دوباره با آموزش و پرورش قرارداد منعقد کنند اما گویی آقای فانی به این موضوع علاقه‌مند نبود.


حال باید دید که با اجرای مفاد بسته شماره 2 از سوی وزارت آموزش و پرورش که بر اساس اظهار نظر آنها هدف از آن افزایش کیفیت و کاهش مشکلات فرهنگیان است؛ چه سرنوشتی در انتظار معلمان است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب