دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

داوران درباره نوازندگان پیانو و ویلنسل گفتند

یازدهمین روز جشنواره به نوازندگان سازهای پیانو و ویُلنسل اختصاص داشت که در مقابل هیئت داوران متشکل از آرپینه ایسراییلیان، فریماه قوام‌صدری، گاگیک بابایان، رافائل میناسکانیان (بخش پیانو)، و محسن تویسرکانی و کریم قربانی (بخش ویُلنسل) به اجرای رپرتوارِ ردۀ سنی خود پرداختند.
کد خبر : 210874

به گزارش گروه فرهنگی آنا از روابط عمومی یازدهمین جشنوارۀ ملی موسیقی جوان، محسن تویسرکانی در خصوص کیفیت اجراهای این دوره گفت: گروه الف بسیار خوب ظاهر شد و حتی می‌توان گفت کیفیت اجراها دور از انتظار بود. ما از گروه ب انتظار بیشتری داشتیم. روی‌هم‌رفته شرکت‌کنندگان باید جشنواره را جدی‌تر بگیرند و تلاش بیشتری کنند.


وی دربارۀ اهمیت جشنوارۀ جوان توضیح داد: این جشنواره انگیزۀ بسیار خوبی برای جوانان است. امید است که تداوم داشته باشد و توجه بیشتری به جشنواره‌های این‌ گونه شود. کار هنری تا زمانی که پشتوانه نداشته باشد پیش نمی‌رود. کار هنری هزینه‌بر است و درآمدزا نیست. نباید فرهنگ کنار گذاشته شود و آموزش نادیده گرفته شود.



شرکت‌کنندگان حدود هفتاد درصد رشد کرده بودند
کریم قربانی به عنوان یکی از داوران بخش ویُلنسل در حاشیۀ اجراهای این دوره به روابط عمومی جشنواره دربارۀ کیفیت اجراها چنین ارزیابی کرد: رپرتوار برای هر سه گروه سنی نسبت به سال گذشته بسیار سخت‌تر بود. اجراها نسبت به پارسال بهتر بود و می‌توان گفت شرکت‌کنندگان حدود هفتاد درصد رشد کرده بودند.


او در ادامه به نقاط ضعف و قوت شرکت‌کنندگان اشاره کرد: نقاط ضعف آنها بیشتر ناشی از کم‌بودن تجربۀ اجرای صحنه‌ای است. تمرین‌شان با پیانیست کم است و این به کار آنها لطمه وارد می‌کند.


این داور در خصوص تأثیرگذاری جشنوارۀ موسیقی جوان گفت: من از نخستین جشنواره تا امروز در آن حضور دارم. جهش جشنواره در این سه سال اخیر بسیار محسوس است. شرکت‌کنندگان با علاقه برای جشنواره تلاش می‌کنند و جشنواره نیز استعداد آنها را نمایان می‌کند. پس از جشنواره، دیگر نهادها هستند که باید به این استعدادها بها دهند و مسیر پیشرفت را برای‌شان فراهم کنند.



هنرجویان باید تمرین منظم و مداوم داشته باشند
آرپینه ایسراییلیان دربارۀ رپرتوار انتخابی و کیفیت اجراهای این دوره از جشنواره به روابط عمومی توضیح داد: رپرتوار در رده‌های سنی مختلف به‌خوبی انتخاب شده بود. شرکت‌کنندگان تهرانی آمادگی بیشتری نسبت به دیگر شهرها داشتند.


او سپس به شرکت‌کنندگان توصیه کرد: برای اینکه روی صحنه اجرای خوبی داشته باشند و به بهترین شکل کارشان را ارئه دهند فقط باید تمرین منظم و مداوم داشته باشند.


این داور دربارۀ علت کاهش هر سالۀ تعداد اعضای گروه ج نسبت به سال گذشته توضیح داد: علت این است که این ردۀ سنی بیشتر درگیر کار و تحصیل دانشگاهی هستند و کمتر فرصت حضور دارند. مسئولیت بیشتری و وقت کمتری دارند تا به تمرین کردن اختصاص دهند. قطعات نیاز به روزی چهارـ پنج ساعت تمرین دارد.


وی در خصوص جشنوارۀ موسیقی جوان ادامه داد: این جشنواره فرصت بسیار خوبی است. فرصتی برای تلاش و تمرین تا بتوانند نتیجۀ خوبی بگیرند.


یازدهمین جشنوارۀ ملی موسیقی جوان به دبیری هومان اسعدی، با مشارکت گستردۀ استادان برجستۀ موسیقی کشور، و با حضور 500 نوازنده و خوانندۀ جوان توسط انجمن موسیقی ایران، با حمایت معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دفتر موسیقی و همکاری بنیاد رودکی، از 8 تا 26 شهریور ماه سال جاری در تالار رودکی، و مراسم اختتامیه نیز در 27 شهریور ماه در تالار وحدت برگزار خواهد شد.





انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب