برای بچههای تهران بسیار خوشحالم
به گزارش گروه فرهنگی آنا از روابطعمومی باغ کتاب کودک، شرح گفتوگو با شهرام شفیعی به شرح زیر است:
ظاهرا اولین بار حضورتان در باغ کتاب همزمان شد با دیدار با مخاطب و گفتگو درباره مجموعه جدیدتان «قصههای من و بچههام» نظرتان درباره باغ کتاب کودک چیست؟
خدایش خیر دهاد آن که این عمارت کرد... و همچنین خداوند یار و نگهدار همه مدیران و کارکنان آن باشد. باغ کتاب و همه کاربردهای مفیدی که برای آن میتوان در نظر گرفت، بسیار شوقانگیز است. باغ کتاب با ستونهای افراشته و استوارش، استواری فرهنگ ایران عزیز را یاد آور میشود. برای بچههای تهران بسیار خوشحالم. وقتی بخش کودک را دیدم، احساس کردم که به یکی از آرزوهایم رسیدم. حالا کسانی پیدا شدهاند که بچهها و کتابهایشان را شایسته اتاقهای تاریک و نمور نازیبا نمیدانند. حالا جایی هست که نور دارد و بزرگ است و چشماندازش بیپایان است. همانطور که چشمانداز کودکی بیپایان است. باغ کتاب بچهها سمبل اهتمام به کودکان و کودکی است.
به نظرتان باغ کتاب کودک چه امکانات مثبتی دارد؟
من امروز برای نخستین بار به باغ کتاب دعوت شده بودم . برنامه در راس ساعت شروع شد و بچهها حتی پیش از آن با کتابهایم مشغول شده بودند. به محض این که رسیدم شروع به گفتوگو کردیم و خدایا بعد ربع قرن شرکت در چنین جلساتی و دیدارهای مکرر با بچهها باز به اوج مشتاقی رسیدم. اشتیاقی که به صد دفتر نشاید گفت... بچهها باز هم عالی بودند و از هر کدام میشد چیزها آموخت... بههرحال متاسفانه فرصت نشد که بازدیدی داشته باشم. باید به سرعت برمیگشتم. بنابراین در یک نگاه اجمالی متوجه شدم که در باغ کتاب بسیار کارها میتوان انجام داد. برای گفتنش یک دهان خواهم به پهنای فلک ...برنامههای آموزشی، کارگاهها، جشنها، اردوها، نمایشگاههای انفرادی و جمعی، برنامههای بلندخوانی، ملاقاتها و کارهای دیگر.
چه پیشنهاداتی در مورد فعالیت بهتر مجموعه دارید؟
در زمینه طراحی و برنامهریزی، اتاق فکری با درهای باز داشته باشید. دیگر این که همه اقشار بچهها را ببینید. از بچههای محروم از امکانات سرپرستی مناسب (اصطلاح بد سرپرست را نمیپسندم) تا بچههای مرفه. بین همه بچهها ارتباط و گفتوگو و دوستی برقرار کنید. تمام بدبختی یک ملت از جایی شروع میشود که کسانی از کودکی خود را برتر از بقیه بپندارند. باور کنید من در یکی از محروم ترین مناطق تهران به بچهها فلسفه هنر میگویم و آنها خیلی خوب میفهمند و ایده میدهند... یادمان نرود: تا مشرب محبت، ننگ وفا نباشد... باید میان یاران، ما و شما نباشد.
آیا امکان ملاقات بیواسطه با مخاطب و والدین را در فضای باغ کتاب مثبت میبینید؟
در دنیا رشته ملاقات نویسنده با بچهها را درس میدهند. آموزش و پرورشهای کشورها، برنامههای ملاقات با نویسندگان را جزو ضرورتهای آموزشی میدانند. البته در همهجا ضعفهایی هست و قوتهایی. اما پاسخ سوال شما این است که البته مثبت میبینم. به شرطی که استانداردها احصا و رعایت شود. برخی از هنرمندان در شخصیتشان جنبه های حضوری و میدانی ندارند و کاریش هم نمیشود کرد.
به نظرتان باغ کتاب کودک میتواند بر جریان کتابخوانی تاثیر داشته باشد؟
بدون شک. و البته این تاثیر مراتب دارد. امیدوارم این مجموعه را فعال، پویا و موثر نگه داریم.
انتهای پیام/