استقبال از کاهش نرخ سود سپردهگذاری و انتظار برای کاهش نرخ تسهیلات
به گزارش گروه اقتصادی آنا از روابط عمومی اتاق تهران، در این جلسه همچنین لایحه پیشنهادی قانون پولی و بانکی کشور مطرح شد و گزارش مکتوب کمیسیون بازار پول و سرمایه در مورد موارد حذف و اصلاحی موردبررسی قرار گرفت.
همچنین در مورد نگرانی از عدم انجام معاملات دستدوم اوراق اسناد خزانه اسلامی «سخاب» در بازار سرمایه و پیامدهای منفی آن برای بازار اعتبار و همچنین ناهنجاریهای مرتبط، بحث و بررسی صورت گرفت. انتقاد از توقف عرضههای اولیه در بورس و فرابورس، از دیگر نکاتی بود که در این جلسه مورد اشاره اعضای کمیسیون قرار گرفت.
حمایت از مصوبه بانک مرکزی
در ابتدای این نشست علی سنگینیان، رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران در رابطه با مصوبه اخیر بانک مرکزی مبنی بر کاهش نرخ سود سپردهگذاری در بانکها، آن را اتفاقی خوب برای صنعت و بازار سرمایه دانست که در کنار خط اعتباری ایجاد شده برای بانکها، میتواند با حل بخشی از تنگنای نقدینگی بانکها، منجر به کاهش آتی نرخ تسهیلات و در نهایت افزایش رشد صنعت و بازار سرمایه شود.
وی بابیان اینکه کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران از مصوبه اخیر بانک مرکزی حمایت میکند، افزود: با اینحال تأکید کمیسیون و فعالان بازار مالی کشور بر کاهش تدریجی نرخ تسهیلات بانکی نیز قرار دارد.
کمیسیون همچنین نظارت بر اجرای دقیق این مصوبه را مورد تأکید قرار داد و درخواست کرد نظارت بر این اجرای واقعی مصوبه بانک مرکزی باید به گونهای باشد که نرخها بار دیگر افزایش نیابد.
نگرانی از بازار غیررسمی اوراق اسناد خزانه
اعضای کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران سپس به موضوع انتشار اوراق و اسناد خزانه اسلامی که باهدف تقویم و تسویه بدهی دولت به پیمانکاران صورت گرفت، پرداختند. بر اساس گزارش ارائهشده، انتقادهای جدی به شیوهای که دولت برای ارائه این اوراق به پیمانکاران در پیشگرفته است، وجود دارد بهطوریکه سازوکار مدونی برای انتشار، نقد شوندگی و معاملات دستدوم این اوراق طراحی نشده است و بهرغم وجود بازار سازمانیافته و نظاممند اوراق بدهی در کشور، بخشی از این اوراق در بازار غیررسمی و غیر شفاف معامله میشود بهگونهای که برخی پیمانکاران بهناچار و برای جبران کسری تأمین مالی خود، اوراق خود را گاه تا 40 درصد تخفیف در بازارهای غیر شفاف معامله میکنند.
بر این اساس اعضای کمیسیون درخواست کردند سازمان بورس به وظیفه قانونی خود مبنی بر ایجاد بازار دستدوم این اوراق را عمل کند و محدود کردن این بازار به دلیل مشکلات بازار سهام توجیه ندارد. زیرا بازار بدهی توسعهیافته هم از الزامات بازار سرمایه است و میتواند بخشی از تأمین مالی فعالیتها را بر عهده بگیرد. البته ضروری است انتشار این اوراق هم در قالب یک برنامه زمانی منظم و متناسب با ظرفیتهای بازار باشد.
انتقاد از توقف عرضههای اولیه در بورس
از دیگر موضوعات مطرحشده در جلسه کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران، روند بسیار کُند و بهنوعی توقف عرضههای اولیه سهام شرکتها در بورس و فرابورس بود. با توجه به گزارش کمیسیون، از ابتدای امسال تاکنون عرضه اولیه سهام شرکتها در بازار که کانال ورود شرکتها به بازار و مسیر تأمین مالی آنها است بسیار کند شده است بهطوریکه طی این مدت، فقط یک شرکت موفق شد سهام خود را در بورس عرضه کند.
اعضای کمیسیون عقیده داشتند کارکرد اصلی بورس، تأمین مالی بنگاههاست، بنابراین جلوگیری از عرضههای اولیه در بورس، باهدف حفظ روندهای قیمت، بورس را از کارکرد اصلی آن دور میکند.
انتهای پیام/