دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 شهريور 1396 - 10:42
مدیر موزه عروسک‌های ملل:

عروسک‌های ملل معرف آداب‌ و رسوم و سبک زندگی ملت‌های مختلف هستند

مدیر موزه عروسک‌های ملل از رایزنی با سفارت‌ها برای تکمیل عروسک‌های ملت‌های مختلف و نمایش آن‌ها در این موزه خبر داد.
کد خبر : 207935

علی گلشن مدیر موزه عروسک‌های ملل در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی آنا، در خصوص موزه عروسک ملل گفت: «در این مجموعه عروسک‌های فرهنگی ملل مختلف که شامل 3 هزار عروسک می‌شود، از 86 کشور دنیا به نمایش درآمده است.»


موزه عروسک‌های ملل سی ام شهریور ماه 1393 همزمان با روز جهانی صلح راه‌اندازی شده و در قالب مجموعه‌ای خصوصی از سوی سازمان میراث فرهنگی مجوز گرفته است. گلشن مدیر این موزه گفت: «موزه عروسک های ملل» از نوع موزه های هنری خصوصی است که با تلاش مسعود ناصری و خودم و با حمایت مالی فریده ناصری با مجوز سازمان میراث فرهنگی امسال (1393) کار خود را با 580 عروسک از 52 کشور جهان آغازکرد. مسعود ناصری که استاد ادبیات کودکان است، از عروسک به عنوان ابزار برای آموزش استفاده می‌کرد و به همین دلیل نیز تعداد زیادی از عروسک‌ها را جمع‌آوری کرده بود بنابراین با جمع شدن مجموعه عروسک‌ها، آنها را در قالب موزه به نمایش درآوردیم تا فرهنگ ملل را به بازدیدکنندگان معرفی کنیم و گروه کودک و نوجوان و بزرگسال بتوانند از آن اطلاعات حائز اهمیتی کسب کنند.»


وی درباره پتانسیل عروسک‌ها در معرفی فرهنگ ملت‌های مختلف تشریح کرد: «عروسک، انسان کوچک شده است و با تمام ویژگی‌های انسان. هر عروسک با ویژگی ظاهری مردم آن منطقه و پوشش سنتی اطلاعات زیادی را به همراه دارد البته معمولا هر عروسک‌ با خود قصه‌ای نیز به همراه دارد و یا آداب و رسومی خاص از یک نقطه از جهان را نشان می‌دهد. عروسک‌ها قصه‌ها و افسانه‌ها را بیان می‌کنند و با ابعاد مختلف‌شان به باورهای مردم اشاره دارند. همچنین تنوع فرهنگی و شباهت‌هایشان، فرهنگ‌ها را نشان می‌دهند و در حقیقت همه ویژگی‌ انسان‌ها را در عروسک‌ها می‌توان نشان داد.»


گلشن در سخنانش تاکید کرد: «موسیقی، شیوه‌ زندگی، صنایع‌دستی، هنر، سازها و رقص‌ها را با عروسک‌ها می‌توان بیان کرد. برخی عروسک‌ها دست‌ساز هستند که بیشتر جنس پارچه و چوب‌، گچ و سفال دارند و برخی دیگر از عروسک‌ها کارخانه‌ای هستند و از جنس سرامیک، چینی و یا پلاستیکی ساخته شده‌اند که با لباس‌های خاص فرهنگ یک نقطه از جهان را نشان می‌دهند.


وی درباره اینکه آیا برنامه‌ای برای افزایش عروسک‌ها دارد، بیان کرد: «موزه ملل را طی 3 تا 4 سال گذشته راه‌اندازی کردیم. در این میان افراد زیادی بودند که مجموعه عروسک‌های خود را به موزه اهدا کرده‌اند، از جمله دختر شمس‌الدین مفیدی بود که 600 عروسک نفیس و قدیمی را به موزه اهدا کرد. همچنین پریچهر رحیمی نیز مجموعه عروسک‌های مومی که بیانگر سیر تحول لباس از دوره ایلام است را به موزه اهدا کرد.»



مدیر موزه عروسک‌های ملل در بخش دیگر از صحبت‌هایش به این نکته اشاره کرد که بسیاری از بازدیدکنندگان موزه در مراجعه دوم، عروسک‌هایشان را به موزه اهدا می‌کنند و ما نیز در سفرهایمان سعی در خریداری عروسک‌هایی داریم که در این مجموعه وجود ندارند. البته ممکن است این خریداری از طریق سفارش به دوستانی که به کشورهای مختلف سفر می‌کنند نیز انجام شود.


وی در ادامه نیز تاکید کرد: «برای مثال ما از کشور استرالیا عروسکی نداریم و در حال رایزنی با سفارت‌ها هستیم تا بتوانیم عروسک‌هایی که در موزه موجود نیست را تامین کنیم.»


گلشن درباره میانگین بازدیدهای هر هفته نیز عنوان کرد: «در طول هفته از شنبه تا چهارشنبه تور مدارس در دو نوبت برگزار می‌شود که در هر نوبت 50 دانش‌آموز از سوی مدارس و یا هنرکده‌ها به بازدید موزه می‌پردازند، همچنین پنجشنبه‌ها و جمعه‌ها نیز به بازدید عموم خانواده‌ها اختصاص دارد.»



وی افزود: «موزه از طریق قصه‌گویی و نمایش، فرهنگ‌های ملل مختلف را به بچه‌ها معرفی می‌کند. البته ما فستیوال‌های عروسکی نیز به مناسبت‌های مختلف از جمله روز جهانی عروسک، روز جهانی صلح و روز جهانی کودک برگزار می‌کنیم که در کنار کارگاه‌های آموزشی در خصوص ساخت عروسک برپا می‌شود.»


موزه عروسک‌های ملل به آدرس تهران خیابان میرداماد نفت جنوبی کوچه تابان پلاک 11 واحد 1 در روزهای پنجشنبه و جمعه از ساعت 11 الی 18 میزبان علاقه‌مندان است.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب