تداوم برنامه وزارت بهداشت برای کاهش نمک و چربی در محصولات غذایی
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، هدایت حسینی گفت: برنامههای بسیار خوبی در سال گذشته برای ارتقای سلامت محصولات داشتهایم که امسال نیز با جدیت در حال پیگیری و انجام است که میتوان به ارتقای سلامت روغنها، لبنیات و کاهش باقیمانده سموم اشاره کرد.
وی گفت: سرانه مصرف نمک از ۱۲ گرم باید به ۵ گرم برسد، همچنین چربی از ۵۰ گرم باید به ۳۵ گرم برسد که برنامهریزیها انجام شده و در حال انجام است.
حسینی افزود: در همین راستا کاهش نمک را در محصولاتی از جمله پنیر، سوسیس و کالباس، چیپس، نان های صنعتی و سنتی را خواهیم داشت. همچنین شکر نیز در نوشیدنیهای میوهای، یخی، نوشابههای گازدار و فرآوردههای کاکائویی کاهش خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: کاهش چربی در دسرهای چرب، خامه، سس و غیره نیز از دیگر برنامه هایی است که در حال انجام است.
مدیرکل اداره فرآوردههای غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو ادامه داد: در زمینه کاهش اسیدهای چرب ترانس و اشباع نیز در سال گذشته ضوابطی ابلاغ شد که میزان اسیدهای چرب ترانس در روغن های خوراکی مصرف خانوار باید حداکثر ۲ درصد باشد و در صنعت و در مصرف شیرینی و شکلات نیز تا ۱۰ درصد طبق استانداردهای جهانی مجاز است که در سازمان غذا و دارو این رقم ۵ درصد تعیین و ابلاغ شده است.
حسینی ادامه داد: یکی دیگر از مهمترین برنامهها غنیسازی مواد غذایی است که میتوان به غنیسازی نمک با ید، غنیسازی آهن با اسید فولیک، و با توجه به کمبود ویتامین D غنی شدن برخی محصولات غذایی با این ویتامین نیز در حال انجام است که در این زمینه به دنبال غنی سازی لبنیات و نان هستیم.
وی گفت: ۴۵۰ واحد لبنی فعال، ۱۰۸ واحد تولید فرآورده های گوشتی و ۸۸ واحد تولید روغن در کشور در حال فعالیت هستند که نظارتها بر این واحدها با جدیت و بازرسی های دوره ای نیز به صورت منظم صورت میگیرد.
حسینی گفت: کمیتههای فعال نیز در این اداره کل تشکیل شده است که میتوان به کمیته ارتقای سلامت برنج اشاره کرد که اعضای این کمیته از وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت و نمایندگانی از کمیسیون بهداشت مجلس حضور دارند.
انتهای پیام/