دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 مرداد 1396 - 16:31

کنسروها را پیش از مصرف 5 دقیقه بجوشانید

مدیر گروه سم شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بوتولیسم به‌وسیله سم باسیل کلستریدیم و بوتولینوم که یک باسیل بی‌هوازی اجباری و هاگ‌دار است،‌ ایجاد می‌شود.
کد خبر : 201769

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر مهدی بلالی با بیان اینکه مقدار بسیار کمی از این سم قادر است بیماری ایجاد کند، گفت: این باکتری از رشد هاگ‌ها در محیط بی‌هوازی ایجاد و در غذاهای کنسرو شده خانگی و صنعتی تولید می‌شود.


مدیر گروه سم شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: در تهیه کنسروهای تجاری به‌دلیل رعایت قوانین خاص بهداشت مواد غذایی و استفاده از روش بن ماری و استرلیزه کردن مواد غذایی باکتری از بین می‌رود ولی هاگ‌ها از بین نمی روند و در محیط بی هوازی رشد آنها ادامه می یابد و به همین دلیل نیاز مجدد به حرارت دیدن دارند.


وی تصریح کرد: هاگ‌های باسیل در خاک و در تمام نقاط جهان وجود دارند و به وفور از محصولات کشاورزی جدا می‌شوند. بوتولیسم غذایی در اثر خوردن غذاهایی که در تهیه آنها حرارت کمی به‌کار رفته و بعد از تهیه سم بوتولینوم در آنها ایجاد شده و سپس به هنگام مصرف حرارت کمی دیده‌اند، ایجاد می‌شود.


بلالی افزود: این سم پس از خوردن با اثر روی اعصاب دوازده گانه مغزی با نشانه‌های ضایعات حاد و دو طرفه اعصاب جمجمه و ضعف یا فلج پایین رونده آنها تظاهر می‌کند. مشکل بینایی (تار بینی یا دو بینی)‌، اشکال در بلع و خشکی دهان اولین شکایت‌های بیمار است. در مراحل اولیه بیماری ممکن است استفراغ، یبوست و یا اسهال نیز دیده شود.


وی جهت پیشگیری از ابتلا به این بیماری گفت: در صورت استفاده از هرگونه مواد کنسروی خانگی و یا صنعتی از آنجا که سم بوتولیسم در حرارت بالا از میان می‌رود کنسروها پیش از مصرف باید حداقل حدود ۵ دقیقه جوشانده شوند.


بلالی تصریح کرد: این سم ماهیت پروتئینی دارد و در گرمای جوش و در محیط اسیدی از بین می‌رود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب