افزایش شیب تند قیمت گوشت گوسفند با کشتار برههای ماده
منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام زنده در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی آنا درخصوص افزایش روند قیمت گوشت گوسفندی در بازار و علل آن گفت: حرکت به سمت تامین تقاضا در بازار مصرفی از اولویتهای تامین بازار توسط فعالان بخشهای تولیدی بهشمار میآید اما این تامین نیاز نباید از لحاظ فنی، قیمتها را تحت تاثیر قرار دهد؛ ذائقه مردم در بازار نسبت به خرید گوشت گوسفندی بیشتر به سمت لاشه کوچک، کموزن یا بره بوده اما کشتارگاهها با پیگیری روند کشتار اشتباه، یک نسل از گوسفندهای ماده را از بین میبرند.
وی ادامه داد: کشتارگاهها گام در مسیر کشتار برههای ماده کم سنوسال گذاشتهاند و متاسفانه وزارت جهاد کشاورزی نیز با این موضوع هیچ برخورد مناسبی نداشته است.
رئیس شورای تامین کنندگان دام زنده با اشاره به اینکه در کشتارهای خارجی، تمامی موارد استاندارد رعایت میشود، اظهارکرد: برههای ماده از لحاظ وزن و میزان دنبه با سلیقه بازار همخوانی دارد اما این نوع دام از نظر خوراک و چرا بسیار ضعیف بوده و باید در چرخه رشد 35 تا 40 روزه پرواربندی شوند از همین روی کشتارهای خارج از کشور کاملا بر اساس دستورات استاندارد انجام میشود.
پوریان با ارائه راهکاری درباره افزایش زیانهای دامداران گفت: از سوی این شورا به وزارت جهادکشاورزی و ستادتنظیم بازار پیشنهاد شده که هر دامدار در ازای تحویل دام به بازارمصرفی با قیمت مصوب توافقی، مجوز صادرات را به دامدار ارائه کنند و اگر چنین طرحی عملیاتی شود، طبیعتا دامداران نیز با فراغبال بیشتری روی به عرضه گوسفند پروار شده میآورند.
رئیس شورای تامین کنندگان دام زنده درباره اینکه وزارت جهادکشاورزی رسالت تولیدمحور را بر دوش میکشد گفت: تولید و توسعه در هر رشته کشاورزی و دامداری هزینهبردار است و فعالان این بخش نیازمند حمایت واقعی برای تولید هستند، زمانی که یک دامدار هزینههای زیادی را برای یک دام متقبل میشود باید آن دام در زمان فروش از ارزش افزوده مناسبی روبهرو باشد؛ هزینههای دامداری بسیار زیاد است و هر دام روزانه به صورت متوسط یک کیلو جو مصرف میکند که با قیمت کیلویی 1100 تومان عرضه و با قیمت 1200 تومان به دامدار میرسد و کاه دستهبندی نیز با قیمت 800 تومان و به صورت کاه الک شده 1300 تومان به دست دامدار میرسد.
این فعال در صنعت تامین دام، با تاکید بر آنکه از سوبسیدها به درستی استفاده نمیشود، گفت: دامداران از لحاظ حمایتی هیچ نوع پشتیبانی ندارند و حتی تنظیم بازار نیز بر اساس فعالیتهای واقعی عرضه و تقاضا نیست چراکه بره جای گوسفند پروار را در بازار گرفته و کشتارگاهها نیز توجهی به ارائه گوسفند پرواری که گوشت خوب و با کیفیتی را داشته باشد، ندارند.
وی با انتقاد از اینکه دامداران سریع دامهای خود را به بازار ارائه میکنند، تصریح کرد: دامداران در شرایطی که خود را از لحاظ پشتیبانی تنها میبینند، سعی میکنند تا با مدیریت قیمت هزینههای خود را کاهش دهند اما این نوع مدیریت تنها باعث شده که دامها در شرایط اینکه هنوز بره هستند به کشتارگاهها سپرده شوند.
انتهای پیام/